Пластмасата – убиецът на планетата Земя

Как да се справим с проблема. Отговорите в "Директно"
12
Пластмасата – убиецът на планетата Земя
Снимка: Булфото, архив

Рядко си даваме сметка как сами унищожаваме планетата си. Тоновете пластмаса и другите отпадъци, които ежедневно попадат в световния океан, ще имат фатални последици за собствения ни дом. Ако продължим да замърсяваме водите със същата скорост, планетата ни ще има повече боклук, отколкото море.

Колко е сериозен проблемът с отпадъците и как може да бъде решен? В предаването "Директно" по Bulgaria On Air – предизвикателството Wind To Win и историята на едни сърфисти с кауза.

Изследване на Greenpeace от миналата година показва, че Черно море има огромен проблем със замърсяването от пластмаса.

"Не си даваме сметка колко голям е проблемът и как всичко е затворено в един цикъл. Боклукът, който изхвърляме, се връща при нас на масата", сподели пред камерата на "Директно" Димитър Атанасов.

Още по темата вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: пластмасаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Проблемът наистина е много сериозен, ЕС взима мерки вече, дано и останалите страни, и най-вече САЩ, да вземат такива! А и да не са последващи...
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко Тиквата - убиецът на държавата България.
7
0
 
9
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Спомням си ,когато бях малък,когато се появиха първите "Снежанки",те бяха в някакви кофички от парафиниран картон и не само те,а още редица други опаковки бяха от картон ,който сега е заменен от пластмаса.Бутилките за мляко бяха съклени е сега има вече картонени,а най-гнусни са пласмасовите бутилки за бира и вино ,имам чувството ,че само *** пият от тях,тамън алкохола поне малко разтваря от опаковката
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със стотици километри има пластмасоваи петна в океаните.Има и пластмаса, раздробена на микрочастици,която не се вижда с просто око и която попада в хранопроводите, стомасите на морските и речните животни,които не стават за храна и са токсични,като прибавим и химикалите,нефтени петна работата става дебела.Преди 4-5 години се бяха натровили хора от миди и морски животни в северна Германия,но те реагираха веднага и бързо на опасността.А при нас в България ги знаем какви са мудни,може и да не си м
5
3
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Истинският убиец на земята Е юдеоисляма
4
0
 
16
 
! Отговори
alex преди 5 години
Ми забранете я де.Айде да видим на кой му стиска. Същото е с електричеството,двигателите с вътрешно горене, ГМО, БигФарма и т.н. Виновни са големите корпорации,които прозивеждат всичката тази гнус и всички корумпирани правителства,които го позволяват. Баламата е много прав.
3
2
 
29
 
! Отговори
Балама преди 5 години
А бе я стига с тия глупости, виновни са алчните производители, които натресоха през последните 30 години пластмасовите си опаковки и бутилки за да угодят на петролните корпорации от където идва и пластмасата като *** от производството на петрол. По татово време нямаше пластмасови опаковки, а течностите се предлагаха в стъклени бутилки срещу връщане на стари такива. Не трябва да ям ли като всичко ми предлагате опаковано в ПВЦ? Деее...аа и соросидните организации Грюнписсс.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
FAKE NUZ
1
2
 
12
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Тези хора вече заслужават внимание, а онези кухи вегани.