Проруска пропаганда или послание за мир?

Думите на Роджър Уотърс породиха различни мнения
9 май 2018 11:40,
119

Концертът на Роджър Уотърс в София преди дни беше с най-модерната техника, която предостави на зрителите изключително шоу. Изпълненията на легендата обаче не са толкова коментирани, колкото изказванията му след края на концерта, които от мнозина бяха обявени за проруска пропаганда.

"За мен това е пропаганда за мир", категоричен беше депутатът от БСП Александър Симов в студиото на "България сутрин".

Според него музикалната легенда просто продължава да бъде себе си, защото Уотърс е посветил живота си да спира войните.

Политологът Христо Панчугов пък сподели, че Роджър Уотърс не си дава сметка как думите му могат да бъдат потребени.

"Той борави с четири изречения, казани на концерт. Тези изречения трябва да бъдат изключително добре премислени, за да предадат правилното послание, което той иска, или не трябва да бъдат казвани", категоричен беше Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Абсолютно вярно е казаното във видеото!Големият проблем не е, че в Русия управлява олигархия,големият проблем е, че и на запад управлява олигархия, която си затваря очите за "нашите ко.пелета", като Рузвелт!Интересите на олигархията не са интересите на обикновените хора!
105
0
 
7
 
! Отговори
:-) преди 5 години
КАЗА ЧЕ В СИРИЯ ТН БЕЛИ КАСКИ СА ТЕРОРИСТИ. След това западът им спря финансирането. Щото не е вярно.
104
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думите на дежурните Панчуговци са обаче добре обмислени и добре заплатени от обмислящия ги. Всички мислещи хора отдавна не вярват на политиците и техните ментосвания, както и ние знаем след юговойната как не е свален стелт, обаче сърбите дадоха как баби играят хоро отгоре на железата и после взривиха телевизията. ВЪПРОСЪТ Е ЧЕ КАЗА ИСТИНАТА.
103
3
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 години
Антифашистите са обявени за пропагандисти.
102
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роджър Лолтърс не е от най-елитните членове на Флойд но за такъв се мисли! Не може да пее и се напъва все едно има запек! Не спечели делото срещу останалите членове на групата и вече от години е отшелник! За едно го уважавам! Има лично-негови парчета като музика и текст и също така остана в контакт с най-великия от групата Сид Барет! Сид прехвърли топката на Давин (вторич велик музикант/солист) и от там групата направи едни от най-качествените албуми! Най-качествената класика - Пинк Флойд!
101
2
 
18
 
! Отговори
Айде преди 5 години
Никаква пропаганда не беше това! Просто каза истината.
100
0
 
17
 
! Отговори
Rosebud преди 5 години
Радвам се поне, че до момента никой още не е казал, че музиканта с най-печелившето турне в историята на музиката (като солов артист), не е случайно платен от Русия ***. Че има хора, способни и такава простотия да издрънкат. Аз уважавам на първо място това, че Роджър изразява собствено мнение. Казвам го като човек, който обича да прави същото. Вие дали сте такива - сами си преценявайте. Пък кое е вярно, кое - не, кое е или не е "правоверно" е сложен въпрос. Все пак - плурализма е полезен.
99
0
 
15
 
! Отговори
Rosebud преди 5 години
Стига с това свръх-редукционистко обясняване на света само с термините русофилство и русофобство. Това преминава от смислена дискусия в нападки и тролване тип Левски-ЦСКА (ако предпочитате Арсенал-Челси). Повече ползвайте сивото си вещество по предназначение.
98
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък забелязвам една концептуална грешка в част от коментарите: приемате Запада като непреходна даденост, статична във времето. Ако Уотърс бил роден в Русия нямало... Еми не. Свободата, която си позволява е резултат от МИНАЛОТО на Запада, десетилетия и векове преди него. Но той критикува НАСТОЯЩЕТО на запад! Запада днес не е например запада от просвещението, френската революция и т.н. И да, на запад има много много хора, които не им харесва такъв, какъвто е, не е до просто за или против Русия.
97
6
 
8
 
! Отговори
Йосиф Бродски преди 5 години
Слушайте сега ***, това което и журналистите не го знаят! Знаете ли истинското понятие на термина - "АРАБСКА ПРОЛЕТ" ? През 50-те години когато англичаните се оттеглят от арабските страни остава вакум в района. Съветският шпионин Ким Филби създава следния план на чугунените глави в Кремъл: - Съберете тогавашните арабски диктатори, дайте им оръжия, задлъжнете ги и им кажете : - ПРАВЕТЕ КАКВОТО СИ ИСКАТЕ, САМО ВДИГАЙТЕ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА за да се задъхва западната икономика!!!Днес пада цена
96
17
 
9
 
! Отговори
Квестор преди 5 години
Който ми хвали руснаците, може ли да се подпише под техните убийства?
95
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е затова Пинк Флойд са велики, без значение заедно или поотделно!
94
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изненадани са само тези които не са слушали Пинк Флойд или не са си направили трудът да се вслушат е текстовете им.Това мнение не е ново или проникновенно. Лицемерието на западният модел, лъжите на медиите и поробващите войни за петрол, са в основата на рок и метъл музиката от 60те насам.
93
4
 
35
 
! Отговори
Kuala преди 5 години
Много от българите вече сме живели на запад и познваме отблизо тамошната "демокрация". Повечето от нас като четат официалната преса и гледат телевизия се подсмиват или даже възмущават. Не го знам какво е казал тоя певец, но сигурно се е опитал да изкаже собствено мнение. Веднага дежурните лакеи почват да лаят. Познато явление от годините на комунизма. За много хора на запад е необяснимо защо Путин е диктатор, а например Меркел може да стои години наред и не е диктаторка?
92
3
 
25
 
! Отговори
тцтц преди 5 години
Не е лесно да си овца или кон с капаци и да имаш глава, която да ти служи само за равновесие или красота (което е спорно де). Вместо да се хващате за думите, размърдайте си сивото вещество да вникнете в казаното, защото вие ще сте пушечното месо, ако въпросната война дойде на дневен ред, а не онези, които са ви насадили
91
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да човекът им го каза в лицето - на всички *** , които обслужват интересите на дявола в лицето на САЩ !! Русия им била виновна за Крим и Украйна - все едно Мексико и Куба да са в сферата на влиание на Русия - е как ще стане!??
90
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникАбе чиновнк, ти какво искаш да казвам че си много хубав защото си станал фашист покрай Русия. Това ли искаш? Няма как да стане. Фашизмът си е фашизъм независимо дали е в Италия, Германия или Русия.
89
2
 
21
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До Анонимен 91Очевидно е, че ти си ненормалния. Всеки може да говори, каквото мисли. Само при болшевиките не може и ясно се вижда, че на вас това ви е проблема - когато мнението на някой не съвпада с вашето трябва да оплюете човека. Защото сте от новите болшевики, наричащи се евроатлантици и либерали.
88
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом защитаваш днешна Русия и нейният вожд Путин, трябва със същия хъс и вътрешна убеденост да защитаваш и нацистка Германия и нейния вожд Хитлер. Иначе мериш с двоен аршин и с двоен стандарт оценяш едни и същи събития.
87
1
 
7
 
! Отговори
Евро моп преди 5 години
До До Краставите и ГумнДругарят Уотърс определено ни поставя в неудобна ситуация, но ние ще се справим. Все пак сме в Европредседателство.