Радев: Денят на Победата и на Европа да ни обединят!

Президентът смята, че го изисква почитта към милионите жертви
Обновена: 9 май 2018 19:03 | 9 май 2018 18:23, Веселина Йорданова
82
Радев: Денят на Победата и на Европа да ни обединят!
Снимка: БТА, архив

Девети май – Ден на Победата и Ден на Европа. Двата празника не бива да ни противопоставят, а да ни обединяват, написа президентът Румен Радев в профила си във Facebook.

Според него го изисква почитта към милионите жертви и решителното отхвърляне на всякакви форми на исторически ревизионизъм.

Още по темата
"Без победата над кафявата чума, Обединена Европа щеше да остане несбъднат блян. В борбата с хитлеризма, редом с милионите съветски граждани и воини от Великобритания, САЩ, Франция, и другите страни от Антихитлеристката коалиция, по бойните полета положиха костите си и хиляди българи. Днес почитаме и тяхната памет", посочва държавният глава.

По думите му Обединена Европа не е икономически проект, а хуманистичен идеал и антифашизмът е вграден в нейния ценностен фундамент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
9
 
! Отговори
злото Русия преди 5 години
Когато България е била с Германия е била на три морета. Хората са живеели богато. Идват бедните ватенки в България и променят границите на България-държавата граничи сама със себе си .Измисля се македонска нация и за малко България да изчезне под формата на сръбска федерална област.
58
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
България винаги е силна и развита с Германия. Поне сега сме защитени от руските одеколончици!
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този от името на Русия ли говори.....От времето на Първанов,нямаше такъв изявен русофил....Незнайно защо избра да бъде президент на България,по би му отивало да е във Руският парламент....
56
7
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Девети май е ден на победата.Защо и откъде се появи този ден на Европа?Много е просто.Западът беше победен и унизен от руските варвари,които победиха не Хитлер,а стремежите на западноевропейските държави към световно господство.Затова истината трябва постепенно да бъде заличена,кой кого е победил,чия е най-голямата заслуга за победата.Войната все още не е свършила!Всички конфликти от Корея,през Виетнам,Югославия,Ирак,арабската "пролет",Украйна,сега Армения-са косвена атака срещу Русия.
55
4
 
8
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Човек на Русия.
54
0
 
13
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
Господа, името на денят на победа над Хитлеристка Германия и нейните съюзници в различни държави не е причина за обединение или разединение.Няма съществено разединение в държавите по света относно победата над Хитлеризма - никоя не жали за Хитлер и за Хитлеристка Германия, ни за Петеновска Франция, ни за Мусолиновска Италия.Президентът ни словоблудства и пропагандира себе си.И в Народното ни събрание словоблудстват подобни му - занимават се с с декларации вместо със закони.
53
6
 
11
 
! Отговори
погрешен избор преди 5 години
Този пРезидент май не е чел история.
52
8
 
9
 
! Отговори
народе не се връзвай преди 5 години
Те Сталин и Хитлер си бяха дружки през 1939.Добре че англичаните бомбиха Берлин на 15 Септември 1939 че да започне ВСВ.Ама тогава рашките се спотайваха та чак до 22 Юни 1942.Хитро, а? Чакаха капиталистите да се изтощятот войната и се намесиха когато вече нямаше накъде.
51
8
 
8
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Честит ден на победата, без който нямаше да има ден на Европа! Светла памет на милионите жертви.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36хайде сега, евреи има навсякъде, но не всички се казват официално Ребека или Сара, и Маркс е евреин, и Енгелс, и Ленин, Джугашвили, Цедкин, даже Адолф и *** се оказаха наполовина евреи, творци, банкери, политици, какво ли не, в наши дни е достатъчно да попрочетеш биографиите, а се изнесоха за Израел, защото това с работата бригадир в комуна текезесе до завод за канче боб не го разбират, макар да е на техен човек идея срещу християнството и будизма, а и за да чакали Месията пред Храма
49
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се лъжете! Гледате цялото руско посолство и представители на руската общност в България. Те всички по една или друга причина са зависими от Кървавия пигмей. Плюс няколко пародии на хора, наречени рубладжии, които за пари биха продали и майка си. Българите много са наясно за Голямата ***. Проблемът е в правителството, в което има зависими хора от *** и КОЕТО ПЛАЩА ЕЖЕГОДЕН ДАНЪК НА *** В РАЗМЕР 3-4 МИЛИАРДА.
48
2
 
5
 
! Отговори
36 преди 5 години
До AndreshkoКъде ги тия евреи да ги попитам. Апропо защо след като ни освобождават руснаците, няма вече голяма еврейска общност в България? Пледи да ни освободят е имало доста евреи...
47
0
 
6
 
! Отговори
36 преди 5 години
До Ludoto LencheДобре де Ленче, изпуснал съм, не съм разбрал до сега. Виждам, че ти знаеш-обясни ми моля те. И ако може ползвай "македонската" азбука не "немската".
46
10
 
1
 
! Отговори
ПРАВИЛНАТА ПОСОКА преди 5 години
Радев дава Правилната Посока на България и ЕС .Има още хора от ГЕРБ които мислят че Бяло Море е било българско .Е Пичове и п.чки - Беломорието е на Северния Полюс - Море между Русия и Финландия .Я се стегнете малко .
45
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес като гледам новините струва ми се, че руската окупация не е приключила ...Навсякъде руски и съветски знамена, руски военни униформи и ... чоплещи семки български селяни (патриоти).затова тази територия е обречена ...
44
2
 
1
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До # 46. Като ни доставиха банани да ни бяха доставили и портокали,за да можем да ги комбинираме...
43
0
 
3
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До # 36. Питай за това българските евреи...
42
2
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До От 36....ti I takiva kato teb nikoga niama I da razberete !!!...shto do sega ne si razbral ...to togava si ot "izgubenite dushi "...!!!
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До От 36освободиха ни от половината злато, другата половина на което сега изнасят новите ни големи братя, които Волен щеше да гони преди известно време, а празнуваме Бендерхорф печели Визията с двама американци. получи ли най-сетне желания отговор, или още да тролим
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБеломорието го даде един другар на гръцките партизани, сиртакитата тогава уверяваха Сталин, че ще се запишат при него, Житницата си е още наша, античките братчеди по нареждане отгоре ги харизахме на српите на върпите с другите земи, сега ще ги записваме в НАТО, много настояват