Шанс за Боян Петров. Разрешиха на хеликоптерите да излетят

Алпинистът Иван Кристоф помага с $50 000 за издирването
Обновена: 10 май 2018 20:35 | 10 май 2018 19:42, Петя Славова
80
Шанс за Боян Петров. Разрешиха на хеликоптерите да излетят
Снимка: Facebook

Китай е дала разрешение за използването на два непалски хеликоптера, които да се включат в спасителната операция по издирването на алпиниста Боян Петров. Разрешителното влиза в сила от днес и важи до 13 май, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Пилотите на хеликоптерите вече имат китайски визи, а китайски гранични служители ще чакат двата хеликоптера при пристигането им на тяхна територия и така няма да се налага те да ходят до някои от граничните пунктове, където единствено има паспортен контрол.

Боян Петров е в неизвестност от 7 дни. За последно той е бил забелязан да тръгва от Лагер 3 в атака на Шиша Пангма (8027).

"След напускане на Лагер 3 има изкачване по стръмна стена с потенциална опасност от лавини", обясни един от опитните американски алпинисти Алън Арнет. Близки на Боян вярват, че шансовете му да оцелее са големи, тъй като е изключително опитен и волеви.

Междувременно стана ясно, че известният български алпинист от Канада, познат като "човекът-паяк" Иван Кристоф ще дари 50 000 долара за спасяването на Боян Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари