Абитуриенти с кауза за живот! За любимата учителка

Зрелостници дариха безмъзмездно кръв дни преди бала
11 май 2018 16:15, Красимир Ангелов
5

Снимка: НЦТХ

Абитуриенти от столичното 57-мо спортно училище "Св. Наум Охридски" избраха нетрадиционен и изключително благороден начин да отбележат своето завършване. 23-ма от тях решиха да дарят безвъзмездно кръв в Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), съобщиха от Центъра.

Човекът, който ги вдъхновява за идеята, е тяхната класна ръководителка Златка Анастасова.

В началото на годината, учителката по философия губи крака си след като бива буквално пометена от самонадеян шофьор. Голямото количество кръв, което е било необходимо за операцията ѝ, нейната история и всичко, което заедно съпреживяват, провокира дванадесетокласниците да дарят кръв за първи път в навечерието на абитуриентския си бал.

Децата описват класната си като невероятен човек и всички до един я боготворят. Най-големият урок, който са научили от нея е, че доброто винаги побеждава, а силата на духа е нещо, което се изгражда и което всеки носи в себе си.

"Удивително е да видиш тези страхотни млади хора, които са толкова силно мотивирани. Надяваме се да има повече като тях, защото чувството им за отговорност и съпричасност е  нещо, с което имат пълното право да се гордеят", обяви по повод акцията им директорът на НЦТХ проф. Фани Мартинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Ганьо шофьор преди 5 години
Вече става еквивалентно на терорист. Свободата ни превърна в зверове.
3
2
 
33
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Ето за такива неща трябва да се пише, а не за безбройните пътувания до Дубай и пошлите снимки на знайни и незнайни плеймейтки!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО ДЕЦА! ВИЕ ОБОРИХТЕ ПРИКАЗКАТА- НАПРАВИ ДОБРО- ИЗЯЖ .АЙНО! МОЛЯ ДА БЪДА ИЗВИНЕНА ЗА ГРУБИЯ ИЗРАЗ- АЗ НЯМАМ ВИНА, ТОЙ Е РОДЕН И ИЗПИТАН ОТ ЖИВОТА.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е важно човек да е уважаван и обичан заради качествата и морала си!! Не са необходими реклама или представяне. Няма значение каква е професията, но при учителите е видимо и разбираемо. Такива учители трябва да се ценят и получават високо възнаграждение!! Жалко, че жената е загубила крака си!!!!