Агресия, насилие, родителско неглижиране... децата със свастиките

Психологът Младен Владимиров и журналистът Крум Савов пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 11 май 2018 13:52 | 11 май 2018 13:15, Анисия Иванова
117

Агресия, насилие, родителско неглижиране, липса на държава - това са коментарите за снимката с двете деца от финала за Купата на България между "Левски" и "Славия". Зад тези думи застанаха психологът Младен Владимиров и спортният журналист Крум Савов в студиото на "България сутрин".

Снимката се появи вчера в социалните мрежи и взриви обществото. На нея се виждат свастики върху голи детски тела и популярен сред феновете рефрен - "Всички полицаи са гадняри". Едното дете дори е вдигнало ръката си в нацистки поздрав.

Още по темата

"Първо ми хрумна, че държавата липсва в материалния свят и съществува в дигиталния свят. Това са хора, които не са годни да бъдат родители. Проблемът е защо полицията не е стояла долу на пистата. Тези деца са жертва на домашно насилие - неглижиране", обясни Младен Владимиров.

Той подчерта, че държавата трябва да покаже мускулите си превантивно. По думите му от снимката може да предположим, че има базисен фундамент за развитие на агресия. Тълпата дава форма и норма на агресия, отбеляза той.

"Само преди две седмици полицайка едва не ослепя от хвърлена бомба от същата тази агитка. Средата е арогантна, агресивна, невъзпитана и проста. Всички агитки произвеждат някакви такива субекти", настоя спортният журналист Крум Савов пред Bulgaria ON AIR.

Той допусна, че двете деца от снимката най-вероятно са умален модел на бащите си и попита дали някой ще реагира, ако нещо не е показано по телевизията. Савов припомни, че също е потърпевш от агитката на "Левски" и си е тръгнал със счупен череп след един от мачовете на "сините".

"Коментирам зад стъклото на сектор В на Герена, "Левски вкарва гол" - вместо радост и любов двама-трима бащи се обръщат към мен и ми показват пръсти, псуват...", сподели Савов, според когото властта си отглежда шпицкоманди, за да бъдат използвани когато потрябват.

"В България институциите ги няма, те вървят обикновено след социалните мрежи", каза Савов.

"Стига сме чакали гнева във Facebook, за да се материализира намесата на държавата, за да спомним, че имаме закони", допълни психологът Младен Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
1
 
! Отговори
88 преди 5 години
ези пишлемета нямат представа какво означава нито свастиката, нито националсоциализмът. Аз не знам дали това ще докара нов Фюрер, но *** от мирната религия със сигурност! Ако Хитлер беше тръгнал директно на изток сега светът щеше да е друг...Грешка! Огромна грешка!
100
1
 
6
 
! Отговори
дон кихот преди 5 години
а нещо за петолъчките веещи се в отсрещния сектор?
99
1
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Айде пак да чуем приказката за лошия ичко с мустачките и бедните, нещастни "жертви" на т.нар "холокост"...Давайте, разказвайте, че почти я бяхме забравили.
98
1
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Проблемът е че някои смесват свастиката с хулиганството, а това са коренно противоположни идеи.
97
1
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Свастиката не е проблем, много достойни европейци са я носили. Навремето децата със свастики и римски поздрав помагаха на старите хора и се бориха срещу хулиганството.
96
0
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Нали всички ревем за демокрация? Е на ни ся!
95
0
 
14
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 5 години
А бе хора, Вие не можете да си представите каква агресия има в училищата от учениците върху учителите. Обиждат ги, плюят ги, крещят им, а често учителите отнасят и шамари от родители... Освен това средната възраст на учителите вече е около 55 години....Да си учител, вече е ....гадно
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам нищо лошо.Сега нали е демокрация,и сме още в преход.
93
0
 
19
 
! Отговори
Не търсете под вола преди 5 години
теле.Причините са други.Българинът не се чувства защитен в собствената си родина! Затова занапред ще станем свидетели на възкресяването на идеология, която в крайна сметка е претендирала, че защитава работещия, спазващ законите националист от бялата раса. Насила ще ни направят фашисти или нацисти!Не мразя никого. Само се възмущавам от безобразията на едни наши "сънародници" и от нелогичните действия на властимащите. И, основавайки се на знанията си по история, си правя някои изводи.
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашизъм?Ко?Не!
91
10
 
11
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 85 Ако незнаем - газовите камери са построени след 1945 от комунистите. Същите комунисти които 70 години отричаха вината си за клането в Катинската гора! Ако нацистите искаха да избият еврейте. Днес в Европа нямаше да има нито един еврейн. Затова спри да вярваш на комунистическите измислици и прочети някоя книга и ползвай мозъка си. Защо нацизма е забранен? Защото е най доброто за една държава и е заплаха за престъпниците на власт в почти всички страни на земята!
90
7
 
5
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 85Незнам защо има хора които да вярват на измислицата за газови камери в концлагерите.1. Те не са концлагери, а трудови лагери2. Населението на Еврейте от 1933 до 1945 нараства от 15 мил. по света на почти 18 мил. Ако приемем, че половината са в детеродна възраст излиза, че по време на война всяка еврейка е родила по 2 деца и те всичките са оцелели. Малко вероятно. Отделно Израел е на място което нацистите са обмисляли за държава на еврейте (о ужас, заличете Израел той е нацистки)!
89
0
 
5
 
! Отговори
бай Стамат преди 5 години
медиите на антихриста на евреите са объркани. да им помогнем да намерят пътя на Христос! като забранят ip адреси!
88
4
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
В Русия се обсъжда нарушителите на правилата на движение по пътищата също да бъдат наказвани с бой. Информацията е на популярното списание За рулем. Според мен идеята е добра ,но трябва да се прилага широкообхватно и мащабно.Такива наказания не са изключение и все още се прилагат в Азия, Африка и Близкия Изток
87
5
 
12
 
! Отговори
Локализатор преди 5 години
ако детето бе изнасилено от пришалци, за темата щеше да се мълчи стоически. въпрос на ценностна система, нали така?
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кой да бие в тази държава.
85
7
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Свастика символ Солнца, удачи, счастья и созидания. Является одним из древних и архаичных солярных знаков указатель видимого движения Солнца вокруг Земли и деления года на четыре части четыре сезона. Знак фиксирует два солнцестояния: летнее и зимнее и годовое движение Солнца
84
6
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Свастика является одним из самых древних и широко распространнных графических символов, у многих народов мира она изображена на предметах повседневного быта, одежде, монетах, вазах, оружии, знамнах и гербах, при оформлении церквей и домов[5][6]. Символ встречается с 8 тыс. лет до н. э., предположительно выкристаллизовавшись из ромбо-меандрового орнамента, впервые появившегося в позднем палеолите
83
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо има хора, които си мислят, че след евреите, лагерите са щели да си седят празни. Познайте кои народи щяхме да са следващите в камерите. Да го нарисуваш това на детето си...
82
1
 
8
 
! Отговори
а преди 5 години
незнам как останалите го разбират това... значи ако оставиш малките изр одчета да се самовъзпитат те по подразбиране стават иивъл:? трябва да направят емотикон с палавия поглед на доктор злобил за да го използвам тук:)