Хеликоптерите кацат, буря спря издирването на Боян

Спасителите имат само 2 дни, после времето се разваля
Обновена: 11 май 2018 13:00 | 11 май 2018 12:52,
164
Хеликоптерите кацат, буря спря издирването на Боян
Снимка: Reuters

Спасителните хеликоптери, които излетяха, за да търсят българския алпинист Боян Петров, спират издирването. Те не могат да продължат операцията над 5 000 метра заради бурен вятър, съобщи "Фокус".

Целта на спасителната операция на хеликоптерите е да стигнат височина над 7000 метра, където са Лагер 2 и Лагер 3. Те са все още недостигнати от спасителните екипи, които действат по земя.

Очакванията са по-късно днес вятърът да утихне и хеликоптерите да продължат търсенето.

Още по темата

Според прогнозите спасителите имат два дни - днес и утре, за да намерят Петров. След това прогнозите са за ново влошаване на времето, което ще създаде опасност за самите тях.

Три хеликоптера излетяха от Катманду в 8:30 часа местно време днес, за да търсят българина.

Те изчакваха в подножието на връх Шиша Пангма вятърът да утихне, за да започнат спасителната операция.

Боян Петров е в неизвестност вече 11 дни. Той изчезна на 3 май по пътя към Шиша Пангма – поредният осемхилядник, който се опита да покори.

Тази сутрин президентът Румен Радев разговаря с китайския посланик у нас Джан Хайджоу, за да получи информация за спасителната операция. В нея, според данните на дипломата, освен хеликоптерите участват и 80 спасители.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете ке го търсувате. Оно само ке си дойде. Ръце са му измръзнали на огьн ги топли в палатка. Нозете са му топли.Коги може светне пиратска в огин в небе. Видите него.
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mnogo sakasnjaha s tarseneto s islitaneto i tn jalko dano go namerat bojan mnogo mi e na4no sa tosi smel balgarin
136
3
 
3
 
! Отговори
С какво? преди 5 години
Да спират,да връщат парите,деца чакат трансплантация,оня к''''''',със хоби роби вече е м----Аман от хоби манЯци,на където е тръгнал там да си остане,стига е харчил Нашите Пари
135
5
 
4
 
! Отговори
... преди 5 години
Има ли лайвстрийм от спасяването някъде онлайн ? Искам да гледам!!Това вече си е гавра.Оставете го човека да си почива в мир.И тука ни говорят все едно се е загубил в Странджата и видиш ли само да се оправи времето и ще го намерим жив и здрав.Аре малко по-сериозно.
134
1
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
До Анонимен 126 Коментара ти е глуповат.Борисов не може да нарежда нищо , а само да помоли. Не съм чувал за по голяма спасителна акция за един човек.Три хеликоптера и 80 спасители. А това че мразиш Бойко го знаем.
133
2
 
3
 
! Отговори
El преди 5 години
До Анонимен 98В едно интервю каза,че към 80-годишната си възраст ,щял да се разхожда по планините,по нисичко,а после щял да мине в ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ?Ню Ейдж или будизъм някакъв?За Бог в цялото интервю дума не се каза!
132
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
kolко много коментари и новини за нещо несъщ А истинските новини и форуми ги няма. Само дъвки и *** вместо ътова...ествено...
131
8
 
12
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
Петров отдавна е заспал за винаги на Хималаите.
130
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 133Петров беше гербер.
129
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 3-ти казаха, че е изчезнал на 29.04
128
4
 
6
 
! Отговори
Marin Marinov преди 5 години
Абе тъпчовци и по точно "работилата по публикацията" Вера К. Александрова днес е 11.05. като е изчезнал на 03.05. до днас 11 дни ли са или аз съм учил грешна математика невремето
127
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова никога не говорете срещу Бащата на нацията, не саботирайте правителството на ГРОБ и Крадливи патриоти, не клатете стабилността с две думи.А Боян я клатеше и то сериозно. То не бяха костенурки, бубулечи, на пътя на АМ-Струма.Суджуко-Мафиотите му видяха сметката.Сега могат да продължат с далаверите и кражбите.Овчето племе ще си трае. То така е научено - 500 години е обучавано в покорство.
126
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен128 Невъобразим *** !
125
3
 
15
 
! Отговори
фан преди 5 години
До аз - не са минали пак по тези лагери. Но и да е в тях, няма да оцелее, най-малкото е (остави студа) дробовете се пръсват на 5 ден на такава височина. Данчо Грозданов ми го каза лично. Те нали искат да му намерят трупа в лагерите. Ясно е, че не може да е жив. Ако е извън тях, е все едно да търсиш комар в неосветено хале - ама да го хванеш жив - с две ръце. Аз съм изкачвал до 5000 метра, и е жестоко....както и да е
124
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 122Така де то твоят живот е само пред телевизоро. И ако некой те почерпи случейно едно кайве некогиж. Те затова си и на тоя хал и акъл де
123
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въобще не са го търсили. Тези хеликоптери не летят с голи Борисови обещания.Те летят срещу пари. Едно излитане на такъв високопланински специалнооборудван хеликотер струва между 30 и 40 000 $
122
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зелените са бесни - пукна им рекламното лице
121
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше вадил толкова кирливите ризи на ГЕРБ, главният Суджук можеше да нареди и по-рано да го спасят. Сега вече е късно.
120
14
 
12
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
И сега приятелката му ще започне да пише книги. Тази ще продължи да точи пари от хората. Отврат.
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да повторим явно е нужно за масовката:Време, подходящо за летене според прогнозата ще има след нощта на събота срещу неделя! Хеликоптерите ще излетят НАЙ-РАНО НЕДЕЛЯ СУТРИН!Справка всички wather forecast за xixabangma