Без следа от Боян Петров, не беше открит и в Лагер 3

Търсенето на алпиниста продължава в неделя
Обновена: 13 май 2018 09:29 | 12 май 2018 20:35,
272
Без следа от Боян Петров, не беше открит и в Лагер 3
Снимка: Facebook

Боян Петров не беше открит и в лагер 3 под връх Шиша Пангма. До там са достигнали двама шерпи и двама или трима китайски алпинисти.

Още по темата

В неделя спасителите ще се опитат да минат по пътя на Боян, за да разберат дали той е успял да се качи до върха. Това каза за Дарик Деян Петков от екипа на българския алпинист.

В неделя хеликоптери няма да летят отново над района, защото ще има много хора и ще е опасно за тях.

До лагер 3 са достигнали двама шерпи и двама-трима китайци. Първоначално намерили парче плат. Оказало се парче от дреха, което не е на Боян Петров.

Имало и други неща, които обаче са от стари експедиции до върха и не са на българския алпинист, обясни Петков.

В неделя катерачите ще изкачат върха, ще минат по пътя на Петров, за да разгледат и да се опитат да разберат дали той е стигнал върха при изкачването си.

Междувременно по-голяма група хора ще предприеме изкачване от лагер 2 до лагер 3.
"Утре те няма да бързат като днес, когато искаха да се качат от лагер 1 до лагер 3. Утре времето ще бъде хубаво, така че всички ще могат да работят добре по маршрута", каза Петков.

Той обясни, че са получени фотографиите, направени от хеликоптерите, и на тях не се вижда нищо, различно от релефа.
 
В неделя хеликоптери няма да летят в операцията по търсенето на Петров, тъй като по маршрута ще има алпинисти и това би било опасно за хората, обясни Петков.

По-рано близки и приятели на Боян разпространиха информацията, че спасителната операция се нуждае спешно от дарения. Те съобщиха, че ще са нужни над 150 000 долара за транспортирането на Боян в случай, че бъде намерен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
5
 
39
 
! Отговори
Момче катунарче преди 5 години
Той и Хитлер беше стимул на милиони и прав ли е бил?! Или Сталин или който и да е държавник, цар, пълководец. Както се казва в досиетата X , истината е някъде там. Това важи за всичко. Дали за религия, извънземни или самоубийствено хоби. Щом за някои хора е нормално семейни хора да рискуват живота си , одтавяйки вдовици и сираци, хубо тъй да е. Всеки си пречупва нещата през собствената призма на мирогледа си.
98
9
 
41
 
! Отговори
Цитат за Боян преди 5 години
"Докато мнозинството си седи тук, в зоната си на комфорт, едни силни хора се опитват да стигнат по-далеч, да надскочат ограниченията, да се преборят с преградите независимо от уврежданията. Забравих ли? Забравих ли усещането, когато тръгвахме с Виктор нанякъде не за да се доказваме на някой, а за да счупим бариерите? Само с две раници и кучетата, и някой на който мислехме че можем да имаме доверие. Слепота... Диабет... Няма значение."
97
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв връх, бе, какви пет лева! Той се претрепал по чукарите, ама дано да е изкачил върха . А бе вие съвсем загубихте смисъла на тоя живот! Откачихте бе...
96
9
 
45
 
! Отговори
Цитат за Бояня преди 5 години
"Коментарите, че едва ли не си си го заслужил, че го играеш герой, че се правиш на мъж, че не си пораснал на акъл и всичко останало. Знаеш ли, и на улицата може да те блъсне кола с пияница в нея, все ще си си толкова мъртъв колкото и ако умреш в планината. Но докато ние сме с теб, вярвам, това няма да се случи. Търсим те. Чакаме те. Не всички сме домашни чехли. Бояне, има хора, на които им пука. Има хора, за които твоето отсъствие е болка и решителност."
95
4
 
35
 
! Отговори
к преди 5 години
До Български шаран"24% поскъпване на парното."Аз парно нямам.
94
16
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз искам на Шиша Пангма. Вие не се тревожете аз ще се справя САМО ПАРИ НЯМАМ Ако нямате нищо против, да дам дарителска сметка да ме подкрепите Става ли? Mи не ами щото съм беден пък искам пък нямам и за туй реках ако може българския народ да ми събере ... Аааа ай със здраве!! Пък после да не забравите да ми съберете за спасяването То не едно
93
10
 
42
 
! Отговори
Цитат за Боян преди 5 години
"От друга ме боли да пиша по темата. От трета, знаех че поста ще стане дълъг, а хората не обичат да четат дълги постове освен ако не са свързани с някоя афера на някоя чалга певица. Защото иначе се налага да мислят. И да чувстват. Пък те не могат. Ядосах се от обвиненията на тези, които не знаят какво е това, което те движи напред. Побеснях от мишките със смартфоните, които те обвиняват във фб, докато най-големият им успех е да работят за да си подсигурят безсмисленото оцеляване в матрицата."
92
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До userАз се чудя опит ли нямате или какво, че драскате глупости. "искал да остане тамЮ душа и прочие". Ами истината е друга, когато човек започне да умира не мисли за душата и това къде се намира, а обратното. Иска да живее до край, освен ако не е упоен до несвяст. Ако е починал и е имал време да мисли на дали се е радвал " умирам тук" , обратното се случва, човек съжалява и иска да оцелее. Жалко, че този си е направил самоотлъчка.
91
5
 
50
 
! Отговори
Цитат за Боян преди 5 години
Хора, а ако това беше вашият брат, роднина или приятел?Ето какво незряща приятелка на Боян поства по повод него. Момичето с е сгодено за също незрящо момче и двамата обичат да катерят върхове, да влизат в пещери. Сгодили са се на връх Мусала. Боян е стимул за тях да не се предават. А ние за кого сме стимул?Калинка Бонева: "Върни се, Бояне, нужен си! Въздържах се да пиша по въпроса. От една страна и аз, като много други, мислех че още едно мнение в интернет няма да промени нищо.
90
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-старата монолитна религия в света - Православното християнство и претърпяли какво ли не, защо забравяме това? Защо забравяме Божията препоръка - да обичаме ближния като себе си и Аспаруховия съвет - да бъдем единни като снопа пръчки?! ....В главата ти е пълна каша. Първо, православното християнство не е най-старата религия, още по-малко е религията на хан Аспарух.Второ, притчата със снопа пръчки я има почти във всички народи и при нас не се отнася за хан Аспарух, а за баща му хан Кубрат.
89
3
 
57
 
! Отговори
мм преди 5 години
Гледах интервю с него преди да тръгне за този връх ,каза ,че Шиша Пангма бил лесен връх и му бил за загрявка за Еверест и изобщо не го мислел ,според мен наистина е подценил върха което е недопустимо и крайния резултат е ясен
88
8
 
53
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Като видиш колко дебилни коментари има тука и ти става ясно, защо България е все на дъното. Просто материала е такъв, изобщо не са виновни политиците. То нали тоя същия материал си ги е избрал.
87
7
 
46
 
! Отговори
user преди 5 години
тук всички говорят за пари. хора, опомнете се. каква е тази меркантилност?!лично аз имам чувството, че той самият е искал да остане там. няма да го намерят, защото е искал душата му да остане горе в планината.следих ежедневно новините за този човек и бих искал да се върне жив и здрав, но ... уви.надявам се всички ние да живеем толкова свободно както е живял той, а не като мишки бързащи всекидневно за претъпканите офиси.
86
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас, не искам да го отписвам , но няма как за съжаление .. и все пак дано е успял да качи върха!
85
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОптимистKакво "окопаване" на топло при тази височина и терен там. Не оптимист, а филмово замъглен си.
84
0
 
34
 
! Отговори
Рада преди 5 години
До МераклиАлпинистБраво бе... Аз като платя данъци и сметки, и ми остават 5-6 лв... !Обаче, понеже отдавна не съм на 23, ще ти кажа, че с тези сметки, забрави за Еверест... :D
83
2
 
59
 
! Отговори
мм преди 5 години
Търсят го заради застраховката ,има тяло има застраховка ,няма тяло няма застраховка ,крайния изход е повече от ясен от преди няколко дни
82
19
 
39
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Нашата православна вяра ни учи че за самоубийци не бива дори да се молим защото може да прогневим Бога. Който върши безотговорни и дръзки постъпки и при това е зрял човек, а не дете -изкушава Създателя който му е дал живот. Той не цени това което е дар от Бога и затова Църквата не поменава самоубийците. Не бива да го правим и ние! Разбира се не бива и да злорадстваме, а да си вземем поука!
81
11
 
39
 
! Отговори
Хамба преди 5 години
Кога ще спрете да пишете за него? Стана за сеир. Намерете трупът му или спрете да го търсите и тогава пуснете за последно новини.
80
2
 
35
 
! Отговори
до Оптимис преди 5 години
Това не е - първият Ъвенджър бе!