Палатката на Боян липсва на Лагер 3! Слязъл ли е до Лагер 2?

Две палатки са видени от високо на втория лагер
12 май 2018 12:00,
81
Палатката на Боян липсва на Лагер 3! Слязъл ли е до Лагер 2?
Снимка: Facebook

Палатката на Боян Петров вече не е на Лагер 3, където е била видяна преди дни. Две добре окопани палатки са забелязани над втория височинен лагер от хеликоптерите, които издирват българина.

Всеки момент се очаква спасителите по земя да стигнат до мястото и да проверят палатките. Това съобщи пред БНР Деян Петков от екипа на българския алпинист.

"Това означава две неща - или е слязъл надолу към Лагер 2, или вятърът я е издухал. Когато те са видели добре организирания Лагер 2, веднага са се обадили по маршрута на хората между Лагер 1 и Лагер 2. Те са оставили целия си багаж и вървят към Лагер 2", каза той.

Петков опроверга появилата се по-рано информация, че хеликоптерите са забелязали подозрителен обект по маршрута.

Още по темата

"Нищо не са забелязали. Говорих с пилота, той категорично отрича. Имало е нещо, което са забелязали, върнали са се втори път да го разгледат, но се е оказало скала. На борда на хеликоптера има много опитен алпинист, който знае къде да гледа и какво."

Двата хеликоптера на компания "Симрик", които изчакваха на китайска територия стихването на вятъра, са излетели рано сутринта като издирването на Боян Петров се провежда по различни маршрути, потвърдиха от българското посолство в Пекин.

При облитането са направени снимки, а двата хеликоптера са се върнали в Катманду, за да бъде направен обстоен преглед на заснетите кадри и да бъде обсъден план за утрешния ден.

Вчера китайският посланик у нас обяви, че близо 100 души - спасители, медици и логистични екипи са ангажирани в издирването на алпиниста.

Разрешителното за полет на непалските вертолети е до утре 13 май. Българското посолство в Китай е поискало удължаване. За първи път Китай допуска на територията си непалски хеликоптери.

Близки и приятели на Боян разпространиха информацията, че спасителната операция се нуждае спешно от дарения. Те съобщиха, че ще са нужни над 150 000 долара за транспортирането на Боян в случай, че бъде намерен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
11
 
20
 
! Отговори
$$$ преди 5 години
"Родител на дете с увреждане! Един емигрира, друг се самоубива20 000 българи са с присъда да се грижат за децата си без подкрепа"Айде сега да даряваме за великия Петров! Другите да мрът Той Е ! Ако не е Той България ще загине не разбирате ли трябва да му помогнем така че отваряйте портофеилите:)
49
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато човек тръгне по такива места приема рисковете. Цялата тая дандания е напълно излишна. Да бе мирно седяло не би чудо видяло. Така поне малко естествен подбор.
48
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мразя Петров, алпинист е, знае добре за рисковете. Алпинистите, като други търсещи адреналина с опасности, са особен вид хора. Това ги влече, правят го, побеждават или губят. Бил съм на три мисии по 2 години, в Африка, Босна и Косово. Още първия ден ти дават два документа, първия, ско те убият кой да вземе застраховката, втория, кой да те разпознае. Разпознават двама. Подписваш и те пращат по страната. В Африка няма храна, пътища, ток, условия. Болестите много. Рисково. Идваш по желание.
47
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алпинист без телефон и парашутист без парашут са особен вид тръгнали за среща със Създателя!!!
46
9
 
24
 
! Отговори
Шиши преди 5 години
Жена му и подкрепящите го да си ипотекират жилището и с парите да си купят билетчета да търкат все ще спечелят сумата :)
45
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Палатката липсва щото шерп-индиец я е гепил и я е продал като джелезУ.А сега по-сериозно.Баламата ще го намерят вкочанен над Лагер-3 Не е изкачил върха.Тръгнал е на там ама му е изгорял бушона още на старта.Това е !
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се разпитат тези с които последно се е видял и тези,които последно са видели палатката му.И алпинист без радостанция или телефон не тръгва на големи височини.Това,че не е взел нищо за свръзка също е странно,както и отворената палатка.
43
3
 
18
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До ДедоЕ кво да ги намираме ония викат стана лошо времето и ние се върнахме обратно.Нашият у най-лошото се фърля да катери.И както казваше един наш тв коментатор : И логичното се случи!
42
6
 
20
 
! Отговори
Габи преди 5 години
До 39. Що не вземеш една 150-200000 и самолета и са отидеш да го потърсиш....ще плащат бедните българи на любовницата за неговите малоумщини...всеки си плаща за действията си
41
11
 
9
 
! Отговори
Lucifer преди 5 години
Отдавна слезна при мен....
40
2
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Плюс моментът с телефона е много важен....ако го е забравил голямо бързане е паднало ако е нарочно ясно...и пак намерете ги тези унгарци и италианци...
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слязъл е, купонясва в някой хималайски манастир и чете какво пишем и се хили...
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано е в двете големи палатки в Лагер 3! Неговата палатка е малка и вятърът я е издухал вероятно, нали я бяха намерили отворена на 5-ти май украинец и шерпи.Според вас,някой алпинист би ли си оставил отворена палатаката,преди да тръгне на някъде,при нормални условия?Просто питам.На мен ми се струва,че по-вероятният отговор е НЕ.
37
2
 
21
 
! Отговори
Далай Лама е в Сочи преди 5 години
До АнонименЕ как термокамера ше върши работа когато на "алпиниста" Боян Петрович отдавна температурата на тялото му се е изравнила стази на околният сняг
36
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук непрекъснато разни хора говорят все за пари. Все парите ги тормозят. Освен пари, обаче има и друго - воля, достоинство, способност да надминеш себе си, за да постигнеш целите си. За хората, които се интересуват само от парите, собствения си интерес и най-вече от колата си, всичко друго е неразбираемо. Това са категорията хора, които винаги гледат със завист и злоба към чуждите успехи. Самата им ценностна система е сбъркана. Като не се интересувате от новините за Боян, поне не пишете глупости
35
23
 
14
 
! Отговори
дебилност преди 5 години
Толкова много *** са писали комементари под този материал ,че съм напълно съгласна с Иво Христов- 80% са ,а може и повече. Никой не ви кара да четете за спасяването на Боян Петров.Още по-малко някой ви иска глупавите,*** и абсолютно некомпететни коментари.Аз ги четох само за да разбера колко са *** в България.
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко приключи. Да почива в мир.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бе там, щеше да помаха на хеликоптера и да пусне димка и ракета!
32
6
 
37
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Не е слязъл. Качил се е при св. Петър. Хайде стига вече с глупостите, намерете си друга тема. Светла му памет на човека. И аз съм планинар и ми е мъчно за него, но когато имаш семейство и деца трябва много да мислиш преди да скиташ на такива места. Поклон и нека замълчим вече !
31
9
 
26
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Който не иска да чете - защо влиза да чете, че чак и коментира? Аз като не се интересувам от баскетбол, не влизам, не чета и не хейтя?