Спасителите достигнаха Лагер 2! Боян Петров не е там…

Акцията ще продължи, докато не бъде минат целия маршрут на алпиниста
12 май 2018 13:32,
139
Спасителите достигнаха Лагер 2! Боян Петров не е там…
Снимка: Facebook

Боян Петров не е открит и във втория височинен лагер под връх Шиша Пангма. Остава надеждата той да се намира в някоя ниша и да не е видян от хеликоптерите. Това казаха пред БНР от екипа на българина.

Шерпите продължават към Лагер 3, но въздушните спасители не са видели палатка там.

По време на спасителната операция хеликоптерите забелязаха две окопани палатки на Лагер 2 и имаше надежда Боян да бъде открит там. Времето позволи на шерпите да се придвижат бързо до там, но българинът не бе намерен.

Деян Петков, част от Ситуационния център в София, отрече информацията за палатка в Лагер 3, която се бе появила по-рано, съобщи bTV.

Хеликоптерите са успели добре да огледат пространството. Информацията за специфични обекти в Лагер 3 също не се потвърждава, допълни той.

Акцията ще продължи докато не бъде обходен целия предполагаем маршрут на алпиниста ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е при Хр. Проданов бе,търсите го на неправилното место!В началото на 80-те и Христо пренебрегна колегите и тръгна сам нагоре към Еверест за да стане герой!"Баир-будалите"затова са будали,защото много изведнъж решават да стават"ПЪРВЕНЦИ"!На този застраховката нали му покривала разходите по издирването,защо се просят пари?За забогатяване на гърба на бедният народ или защото просията в България вече е БИТ?Защо не прочитам никъде,че Борисов,Павлова,Горанов или който и да е политик са дарили пари
30
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще ни занимавате с този турски сериал, Боян никой не го е карал да ходи там и държавата не му е длъжна при толкова много нуждаещи се.
29
3
 
13
 
! Отговори
Шерп преди 5 години
В лагер 3 ... усмихнат завинаги спи
28
2
 
38
 
! Отговори
. преди 5 години
Абе вие имате ли връзка с главния мозък? Щом не е в лагер 2 значи, че се намира на височина над 7000 метра. Какви цепки, кви пет лева. 9 дена са това...и Йети няма да оцелее толкова...
27
4
 
12
 
! Отговори
Чист въздух преди 5 години
До Анонимен 31да си купят и да ти ги палят за 40.
26
0
 
6
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
До ХахАми прекалено е вече,нали Шаш?
25
3
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Ако вместо към Шиша Пангма се беше отправил към Шиша Бар, това нямаше да се случи.
24
23
 
19
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Обръщам се към тия , които пишат "Защо ни занимавате с Боян Петров ". Ми като видиш новина за Боян Петров скролваш с мишката и продължаваш с другите новини или сменяш канал. Не го интересувало, обаче прочел статията и отделил време да коментира , че "новината не го интересува ". Като не те интересува кво дириш тука ? Избиване на комплекси
23
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така става със самонадеяните, бил бърз и не изчакал групата - сега като го търсят, толерират такова безотговорно поведение!!! да пиключат с тая безмислена акция да не загинат и други хора
22
7
 
13
 
! Отговори
4 преди 5 години
Тук големи мазохисти има, уж не ви интересува, а под всяка статия коментирате. Иначе и аз загубих надежда, че може да е жив. Свръхчовек да беше, пак нямаше да издържи. :((
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има късмет лежи замръзнал като паметник, ако няма късмет вече са го огризали лешоядите, те си летят спокойно на 7500 метра.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При -20 или -30 и при вятър над 100км в час температурата става над -50.
19
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, чий го е търсел там? Защо ни заливате постоянно с новини за него? Кофти да, ама това е лична драма! И не ми започвайте "постигнал е много". Какво е постигнал? Станал е надежда за милиони ли? Открил е пеницилина ли? Спрял е войната в Сирия ли? Айде остави човечеството, за България какво е направил? Сериозно питам, някой да обикаля по гори и баири, било то и трудно достъпни, не ми се струва нещо за уважение. Решил е и го е направил, край!
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо...това бих казал бяха последните надежди... Щом не е в лагер 2 ,а в лагер 3 няма палатка просто не виждам как ще е жив все още за съжаление.Така поне говорят фактите. С тази снежна буря,навявания и т.н не искам да съм песимист, но просто не виждам светлинката в тунела , от 8 дни нито една добра новина не чух спрямо цялото издирване..
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помните ли, неуверен не изпреварва. Отнася се и за самоуверените. Може да е малка грешка но при тези условия се оказва фатална. Според мен, шанса да е жив е нула. Няма как да оцелее при тези условия. Жалко за жена му!
16
0
 
17
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Тоя според мен е решил да си остане там.Няма логика тръгва в най-лошото време когато другите са решили да не катерят не взима телефон и тн.Или може би е решил да се изкачи толкова бързо че да изпревари времето.Тоест да направи невъзможното е не го е направил!
15
24
 
4
 
! Отговори
nn преди 5 години
Той е жив и чака на лагер 3- така мисля аз!а тия долняци, които хулят-....айде няма да казвам кво:)
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Не с брадва,а с къртач!
13
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечока може да се го е харесал за женска
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ситуацията е супер за всеки ПР. Ако се намери жив - видяхте ли ние се намесихме и го спасихме. Ако се намери умрял - направихме всичко по силите си, но не успяхме. То затова всеки се упражнява по темата и премиер и президент. Да не си помисли някой, че от добра душа го правят.