Спешно: Нужни са още дарения за спасителната акция за Боян

Иван Кристоф още не е дарил парите, валят призиви да го направи
Обновена: 12 май 2018 13:02 | 12 май 2018 07:30,
358
Спешно: Нужни са още дарения за спасителната акция за Боян
Снимка: Facebook

Необходими са спешно още дарения за спасителната операция за Боян Петров. Призив за финансова подкрепа на акцията отправят познати и непознати на алпиниста в социалната мрежа.

"Над 150 хил. долара ще са нужни за транспортирането му, в случай че бъде спасен. За действията на спасителите и техниката вече са платени 50 хиляди долара. При всички случаи необходимите средства надвишават сумата, която застраховката би покрила". Това написа в профила си Борис Бъров.

Той допълва, че пари са спешно необходими сега за сателитни снимки, полети на хеликоптерите, разходи на планинските спасители и за репатриране.

Още по темата

"Зоолог, вдъхновител и за мнозина - супер герой - Боян е все още в неизвестност някъде по склоновете на хималайския връх Шиша Пангма (8013 м). Макар и видян за последно на 3-ти май, надежди за неговото оцеляване все още има, тъй като никой не е успял да се качи до височинните лагери 2 и 3 където би могло да е блокиран от лошото време", пише Бъров. Той припомня, че спасителните екипи са тръгнали, а непалските хеликоптери разчитат на подобрение на метеорологичната обстановка.

Семейството и неговият екип координират усилията на спасителните екипи и спешно набират средства.

"Нека покажем солидарност и помогнем на Боян и неговото семейството в този драматичен момент", призовава още Бъров.

Дарения могат да бъдат направени на банковата сметка на:
Радослава Георгиева Ненова
BG32UNCR70001523269549
UniCredit Bulbank UNCRBGSF
Или на
PayPal: desertrose_lili@yahoo.com

Наред с призивите за спешни дарения за издирването на Боян се появиха и информации, че Иван Кристоф, човекът-паяк, който вчера обяви, че дарява 100 000 лева, не е превел парите.

"Не познавам този човек, не сме във връзка, не е част от екипа ми по организацията, Външно министерство не са го чували и пари по сметката не са преведени!", написа в профила си във Facebook жената на Боян Радослава Ненова.

Много известни хора отправиха призив към Иван Кристоф да преведе парите сега, ако наистина има намерение да го прави.

"Ако Иван Кристоф иска да реализира благородната си идея, добре е просто веднага да преведе дарението си в сметката на Боян Петров или на жена му. Депозит, пълномощно на името на Ради, заверка на пълномощното в българското посолство в Канада, апостили - всичко това ще изгуби много време. Зная, че не съм в позиция да му го казвам, но въпреки това - изричам го, Иване. Иначе тръгват слуховете за обикновен авто ПР...", написа в профила си във Facebook журналистът Нери Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
2
 
! Отговори
един от многото преди 5 години
Абе то съпругата му го каза на чист български език и благодари на спасителите...за какви дарения се говори...някой пак иска да лапне парички от мъката на хората...
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До колкото разбрах човека е застрахован. От какъв зор се събират пари от дарения??? Или просто ей така по стара традиция на зелените... Независимо дали е изчезнал алпинист или е арестуван районен кмет - зелените отварят сметка за дарения.
162
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 178Какво точно ще открива в тази вечно-заледена земя??? Малко ли заледени човешки паметници има?!Защо не открие корупционните схеми които буквално раздират и смазват България а е тръгнал да търси "Снежната Царица"? Айде стига плямпахте пълни глупости - търсил нови неща за покоряване та сега го търсят защото......................Нека следващите търсачи да се поучат от това нещастие и да търсят там където е нужно а не в ледовете!
161
3
 
1
 
! Отговори
Любчо преди 5 години
До 178 номер. Не, не го познавам лично Б., но му свалям шапка. Обаче не разбирам епитети като откривам и покорявам, които ползваш. Планината не може да се покорява и открива. Те са си открити от милиони години, а ако някой ще покорява, то това е именно планината. Тя покорява човек, тя го пленява всячески. И в красивия и в лошия случай. Не знам дали и самият Боян би одобрил тези понятия относно планините.
160
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съграждани, които не сте чували за Боян и не разбиратe мотивацията му да открива и покорява нови върхове, потърсете и гледайте някой от филмите му в youtube.Не го познавам лично, но от години се възхищавам на постиженията му и зарядя му, и размъзмаха, с който преследва целите си. Вярвам, че не съм единствената, а сме много....Поклон пред Боян!
159
3
 
6
 
! Отговори
Спонсор преди 5 години
Бог до прости човека ... станалото станало ... човешка трагедия.====================================================Относно Даренията и банковите сметки:Тъй като времето се развали и следващият прозорец е догодина, предлагам търсенето да продължи догодина и до тогава ще са събрани достатъчно средства.
158
3
 
13
 
! Отговори
cub преди 5 години
И "жена" му и тя екип има? Знаем, че има застраховка, застрахователна сума и условия по застраховката. Май труп търси. Иначе Кристоф беше публикувал във ФБ чат с нея. Тази жена е неискренна.
157
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е решил да 'оди там дека студо апе да си е правил сметката! От такива показвания на краставици никой не е спечелил! Айде у лево! Хората в България работят за 500 лева пък и да даряват за някой що е дирил михале! Ще се научите да си бършете задниците сами!
156
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз имам нужда от пари, и аз съм безработна. Къде да си публикувам сметката? Аман вече. Изхарчил е милиони до се прави на велик, сега госпожата гледа да осребри и смъртта му.
155
4
 
15
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
Господа, и да изглежда груб въпросът ми, ще го задам.Kому са нужни още дарения?На г-жата обявила банковата си сметка?А защо не и на Вас, със същата цел?!
154
2
 
3
 
! Отговори
тита преди 5 години
До Анонимен 171Ти от аналогия разбираш ли нещо ? Може и въпросът ми да ти е неясен .
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 161Лифт на 6 000 + метра ? Хахаххахахахха неяменяемиии много тук.
152
0
 
20
 
! Отговори
сара преди 5 години
Дано човекът е жив и да бъде намерен ! От сърце пожелавам на близките му да го прегърнат жив и здрав !Защо обаче като се предприемат такива рискови действия не се правят и необходимите застраховки и обезпечения дори и за спасителни операции ? Не знам кое вече е морално и кое не - дали който има да даде на гладуващо и изоставено дете или на човек , който е дръзнал да се цели нависоко, но не е направил необходимото да обезпечи всичко финансово ?
151
2
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
А как е финансирана тази екскурзия? Ако има спонсори - кои са те? Нека са ясни нещата и тогава ще даря пари.
150
1
 
0
 
! Отговори
До 176 преди 5 години
А бти си най-простия
149
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боян да е жив при минус 50 градуса толкова дни? Това е някакъв абсурд! Какви дарения търси тази нагла жена? При такъв студ се умира за няколко часа, а вече мина може би седмица......
148
5
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Ех тая алчна Радослава !!! След като и бъде изплатена застраховката на Боян ,дали ще върне парите?В никакъв случай!!!
147
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стана абсолютна излагация вече
146
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата вече звучат повече от обидно! Прости сме, злобни сме, нямаме идеали ....Скучна ***, която няма проблеми, не я боли, свикнала е да гладува и да работи без претенции... Дами и господа "възвишени", ако не сме ние "простите", щяхте да сте жалка картинка! Дайте го малко по-скромно и си платете сами "възвишената сметка"!
145
2
 
11
 
! Отговори
Да дадем,ама... преди 5 години
Далай Лама да даде.