Спешно: Нужни са още дарения за спасителната акция за Боян

Иван Кристоф още не е дарил парите, валят призиви да го направи
Обновена: 12 май 2018 13:02 | 12 май 2018 07:30,
358
Спешно: Нужни са още дарения за спасителната акция за Боян
Снимка: Facebook

Необходими са спешно още дарения за спасителната операция за Боян Петров. Призив за финансова подкрепа на акцията отправят познати и непознати на алпиниста в социалната мрежа.

"Над 150 хил. долара ще са нужни за транспортирането му, в случай че бъде спасен. За действията на спасителите и техниката вече са платени 50 хиляди долара. При всички случаи необходимите средства надвишават сумата, която застраховката би покрила". Това написа в профила си Борис Бъров.

Той допълва, че пари са спешно необходими сега за сателитни снимки, полети на хеликоптерите, разходи на планинските спасители и за репатриране.

Още по темата

"Зоолог, вдъхновител и за мнозина - супер герой - Боян е все още в неизвестност някъде по склоновете на хималайския връх Шиша Пангма (8013 м). Макар и видян за последно на 3-ти май, надежди за неговото оцеляване все още има, тъй като никой не е успял да се качи до височинните лагери 2 и 3 където би могло да е блокиран от лошото време", пише Бъров. Той припомня, че спасителните екипи са тръгнали, а непалските хеликоптери разчитат на подобрение на метеорологичната обстановка.

Семейството и неговият екип координират усилията на спасителните екипи и спешно набират средства.

"Нека покажем солидарност и помогнем на Боян и неговото семейството в този драматичен момент", призовава още Бъров.

Дарения могат да бъдат направени на банковата сметка на:
Радослава Георгиева Ненова
BG32UNCR70001523269549
UniCredit Bulbank UNCRBGSF
Или на
PayPal: desertrose_lili@yahoo.com

Наред с призивите за спешни дарения за издирването на Боян се появиха и информации, че Иван Кристоф, човекът-паяк, който вчера обяви, че дарява 100 000 лева, не е превел парите.

"Не познавам този човек, не сме във връзка, не е част от екипа ми по организацията, Външно министерство не са го чували и пари по сметката не са преведени!", написа в профила си във Facebook жената на Боян Радослава Ненова.

Много известни хора отправиха призив към Иван Кристоф да преведе парите сега, ако наистина има намерение да го прави.

"Ако Иван Кристоф иска да реализира благородната си идея, добре е просто веднага да преведе дарението си в сметката на Боян Петров или на жена му. Депозит, пълномощно на името на Ради, заверка на пълномощното в българското посолство в Канада, апостили - всичко това ще изгуби много време. Зная, че не съм в позиция да му го казвам, но въпреки това - изричам го, Иване. Иначе тръгват слуховете за обикновен авто ПР...", написа в профила си във Facebook журналистът Нери Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ministrite na gerb pravitelstvo i kmetizata fandakova da davat pstu te sa milioneri boiko borisov kolko dade goranov za4eva milionerkata pavlova davaite vie ste bogataschite na bg
143
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква ирония -да се бориш срещу ски туризма и да загинеш там където няма втори лифт. А казват няма Бог!
142
11
 
21
 
! Отговори
Moira преди 5 години
Луд ли си, за болни деца, въпросната Радослава вече сигурно спряга банкета, ходенето до Сейшелите, почивка в Мали... Очите й станаха на паници от алчност да осребри смъртта на човека до себе си...
141
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
missing in action , погребвайте празен ковчег , а парите дарете за болни деца. бъдете реалисти в крайна сметка.
140
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглостта на просяците счупи *** ! В коя държава по света човек е задължен да дари пари ? Кристоф ако е обещал не означава, че след това не е размислил разумно и няма право да се откаже да дари, защото има 100 %-това сигурност,че парите му няма да отидат по предназначение, както това се случи с дарените пари за населени места пострадали от бедствие ! Тази някаква си Нери има глава само за равновесие...що за държава е това България и що за народ я населява, да търпи това тотално обедняване ?
139
4
 
26
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Да одиш по голи камънаци не смятам че е признак на голямо геройство,или че си надхитрил природата! Ако имаш излишен ресурс от пачки-дай ги за благотворителност!
138
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо няма един коментар,че просията на пари из медиите за нуждаещи се е само в България ? Защо държавното здравеопазване е платено само в България от страните в ЕС ? Защо държавните медии в България служат на политиците,а не на народа ?Защо Българският парламент е зона отредена само за червени престъпни наследници на шумкари, ком'уняги и техните наследници ?Защо България вече 29 г. продължава да се управлява от комунисти ?Защо в България политиците са все престъпници, измамници и ненаказуеми ?
137
1
 
34
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Този човек е преценил, че вече е безсмислено да дарява пари за спасителна акция.Парите са си негови.
136
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак просия на пари в България ! Аман бе,ограбват народа по всички възможни начини за да го държат смирен и покорен ! По телевизиите само реклами на"тука има тука няма"/билетчета за търкане/,просия на пари за болни,реклами на лекарства за болното общество от "***'лоумие",турски и индийски филми разпространяващи пороците в обществото ПОДЛОСТ,ОМРАЗА,НЕНАВИСТ,ЗАВИСТ,ЗЛОБА все между роднини и нито дума за обединение на нацията и как БКП създаде ГЕРБ,БСП,ДПС,НФСБ патриоти разни за да управлява вечно.
135
1
 
46
 
! Отговори
Bg преди 5 години
Аман вече. Колко болни деца има, които нямат никаква вина за това. Този Боян нито някой го е карал, нито някой му в длъжен да плаща търсенето му.
134
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, толкова фирми спонсори (Walltopia, с най-"великия" бизнесмен в БГ), толкова НПО-та жужат около тях, и пак опират до събиране на пари от хората.
133
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По китайската тв казаха,че е възможно шерпите да са го изяли
132
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боянчо и приятелката му живеят на гърба на Държавата,рекламодатели,зелени,беМбени и пр.Обиколиха света,а хората мрът като мухи,така че не чакайте помощ от хората, кърлежи такива!
131
2
 
45
 
! Отговори
77 преди 5 години
Играл си човекът на руска рулетка. Веднъж, два пъти, три пъти...повярвал си, че няма куршум в револвера. И изведнъж - изненада, к'во праим ся? Дарителска сметка - да вземем пари от тези, дето едва свързват двата края и работят на 2-3 места за да оцелеят. Че пък и нагли - ще обвиняват, че не искаш да си дадеш парите, изкарани с честен труд за някой, който отишъл да си прави кефа. Иван Кристофф може да е поразбрал за какво става дума и да се е отказал от дарение. Какво странно има?
130
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре е просто веднага да преведе дарението си в сметката на Боян Петров или на жена му мно'о арогантно, меко казано!
129
1
 
41
 
! Отговори
Бай Кольо преди 5 години
Аре стига сте муфтили пари от народа. Има застраховки за такива случаи, но тоя явно е поредния тарикат, който е искал да мине тънко. Народа не е длъжен да плаща затова, че някакъв си там е стиснат.
128
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 307 коментара са останали 144. Свобода на словото ама друг път.
127
7
 
37
 
! Отговори
Зелен активист преди 5 години
В България Боянчо взимаше големи пари, за да брои птичките и пчеличките по трасето на бъдещата магистрала Струма и да говори как не трябва да има такава магистрала. Добри пари му плащаха също и, за да кряка срещу втория лифт на Банско и да манипулира общественото мнение като говори лъжи из медиите. Та сега спонсорите на целия този пасквил, да дадат колкото пари трябват, за да го спасяват тоя платен протестър.
126
3
 
54
 
! Отговори
111 преди 5 години
Не смятам, че е морално да се просят средства за спсяването и евентуално пренасянето на Боян Петров. Неговите рискове трябва да се понесат от застрахователя, неговия екип и роднини. Не бива да се занимава обществото с частните проблеми на другите.
125
0
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До МХМММНе са го видели :))) Иначе не само ще го изтрият, но и БАН до утре ще имаш :)))))))