Спешно: Нужни са още дарения за спасителната акция за Боян

Иван Кристоф още не е дарил парите, валят призиви да го направи
Обновена: 12 май 2018 13:02 | 12 май 2018 07:30,
358
Спешно: Нужни са още дарения за спасителната акция за Боян
Снимка: Facebook

Необходими са спешно още дарения за спасителната операция за Боян Петров. Призив за финансова подкрепа на акцията отправят познати и непознати на алпиниста в социалната мрежа.

"Над 150 хил. долара ще са нужни за транспортирането му, в случай че бъде спасен. За действията на спасителите и техниката вече са платени 50 хиляди долара. При всички случаи необходимите средства надвишават сумата, която застраховката би покрила". Това написа в профила си Борис Бъров.

Той допълва, че пари са спешно необходими сега за сателитни снимки, полети на хеликоптерите, разходи на планинските спасители и за репатриране.

Още по темата

"Зоолог, вдъхновител и за мнозина - супер герой - Боян е все още в неизвестност някъде по склоновете на хималайския връх Шиша Пангма (8013 м). Макар и видян за последно на 3-ти май, надежди за неговото оцеляване все още има, тъй като никой не е успял да се качи до височинните лагери 2 и 3 където би могло да е блокиран от лошото време", пише Бъров. Той припомня, че спасителните екипи са тръгнали, а непалските хеликоптери разчитат на подобрение на метеорологичната обстановка.

Семейството и неговият екип координират усилията на спасителните екипи и спешно набират средства.

"Нека покажем солидарност и помогнем на Боян и неговото семейството в този драматичен момент", призовава още Бъров.

Дарения могат да бъдат направени на банковата сметка на:
Радослава Георгиева Ненова
BG32UNCR70001523269549
UniCredit Bulbank UNCRBGSF
Или на
PayPal: desertrose_lili@yahoo.com

Наред с призивите за спешни дарения за издирването на Боян се появиха и информации, че Иван Кристоф, човекът-паяк, който вчера обяви, че дарява 100 000 лева, не е превел парите.

"Не познавам този човек, не сме във връзка, не е част от екипа ми по организацията, Външно министерство не са го чували и пари по сметката не са преведени!", написа в профила си във Facebook жената на Боян Радослава Ненова.

Много известни хора отправиха призив към Иван Кристоф да преведе парите сега, ако наистина има намерение да го прави.

"Ако Иван Кристоф иска да реализира благородната си идея, добре е просто веднага да преведе дарението си в сметката на Боян Петров или на жена му. Депозит, пълномощно на името на Ради, заверка на пълномощното в българското посолство в Канада, апостили - всичко това ще изгуби много време. Зная, че не съм в позиция да му го казвам, но въпреки това - изричам го, Иване. Иначе тръгват слуховете за обикновен авто ПР...", написа в профила си във Facebook журналистът Нери Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Героите на просят, умират геройски и не искат да знаят, че някой се е опитвал да ги спаси... Храбите са сами, точно затова са храбри.
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата му са на възраст 21 години дъщеря и син на 12 години. Голямото е от друга жена.
82
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как ще се оправим като парите се дават само за глупост и за наши хора. Министерството на спорта да каже колко пари им е струвал Боян досега? Тези изкачвания са прескъпо удоволствия..иначе що не съберем да намерят и Проданов, че и племеницата му...те не заслужават ли? Апропо Петров е казал, че иска да го оставят в планината ако стане сакатлък
81
2
 
27
 
! Отговори
до 162 преди 5 години
Да, герои има но след като са такива, трябва да поемат последствията от героичните си действия а не да прехвърлят отговорността за тях на обществото. Между впрочем, харесвам Боян и съм убеден, че не би одобрил цялата тази истерия около него, най-малко, че никога не си приписвал значимост по-голяма от колкото на който и да е друг български гражданин. Човека си е поел риска без очакване всички да хукнем да го спасяваме.
80
0
 
32
 
! Отговори
гугъл - слушаме ви преди 5 години
богат народ, даже и КТБ не успя да ги издруса достатъчно, явно има още за друсане!
79
61
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народ от мижитурки...гледайте си там в чиниите и мухайте...толкова дребни души на едно място. Главите ви дори не могат да осмислят, че и днес има герои, които имат стремежи и цели за собствено развитие и прославянето на родината им. Ей затова не може да се оправим, щото всеки само себе си гледа, семейството..неговата паница да има не зависимо на каква цена, а..ценностите....къде са? Човечността, родолюбието, усилието....
78
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли логично щом Външно министерство организира издирвателната акция да се събурат пари в някаква официална държавна сметка, а не в лични сметки, особено в Пустинни рози
77
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като представител на децата му ще тегли застраховката....иначе по-добре да набират средства за тях, а не за безотговорния им баща, зарязал ги полусираци да доказва егото си, че и от групата се отделил и телефон не взел.... Може да е много свестен човек, обаче към собствените си деца е проявил безхаберие, освен ако не катери за пари, което не знам
76
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръгнал сам, оставил си телефона, не се съобразил с лошото време. В същото време знае,че е диабетно болен и няма шанс да качи върха и да слезе толкова бързо.Е как да дам пари ? За тежко болни хора, за бедстващи деца , за важни държавни неща, давам всеки път. Но за човек,който сам търси смъртта си.... Пожелавам му да е жив и да го намерят, но лично аз мисля,че за да е още жив,трябва да е безсмъртен! Жалко за близките му, на които изказвам съболезнования.
75
0
 
34
 
! Отговори
Ххххх преди 5 години
Нещо не разбирам - той е застрахован и със сигурност, не при някой български застраховател. Не е логично, при такива ситуации, застраховката да се плаща след време, а и за самия застраховател е по изгодно да плати навреме спасителна акция, вместо после да плати няколко милиона, колкото предполагам е застраховката му живот. Другото, което е, в цялата ситуация се намеси външно министерство, те със сигурност нямат проблем и са се разбрали с Китай, за плащането. Цялото събиране на средства,е странно
74
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Житейската му спътница първо каза,че имало застраховка,после не вярвала,че ще го направи,обаче отправи призиви за събиране на пари даде си собствената сметка и Пей Пола пустинна роза,алпиниста Кристоф каза,че ще дари 50 бона зелено,после се обадил и му казали,че няма нужда,Пустинната роза междувременно продължава да проси,а ден-два преди това и външната министърка каза,че са осигурени 50 бона?!Нещата вече са необяснми,или напротив,ще вземат да станат съвсем обясними...
73
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замислих се, тази жена, след като няма подписан брак, може ли въобще да изтегли застраховката? Тя въобще като каква се явява
72
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да съберем пари за това, за онова, този сайт стана като портал за набиране на средства за всякакви неспособни да мислят .... За НАП що не съберем, да върнем външния дълг ?!?
71
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този са го спонсорирали от спортното министерство с нашите данъци. На този са давали милиони, а на хора с нужда от сърдечни клапи струващи 10 000 лв пари няма. Пак се действа на принципа наш човек. Това е политиката на ГЕРБ.
70
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не можете да ме убедите в смисъла и целта на това, да преведа пари по сметката на "жената до Боян"! А и къде са маршируващите "зелени" сега? А спонсорите им? Странна тишина е на зеления ЕКО терен!
69
1
 
41
 
! Отговори
Оляха се преди 5 години
Искат да откраднат даренията, всеки над 12 години знае, че или е застрахователна измама или и умрял не може 1 седмица при тези условия. Просто доят умряла крава. Има съмнителни неща, като не си взел сателитния телефон и други. Иначе пари за него не тряжва да се дават, сам е тръгнал, бил супер герой ха. Комплексар избиващ комплекси вижте ме кой съм после помооощ. А горките хора със слаба психика, бедни, са готови да дадът и последната стотинка за благотворителност, току виж им се върне до
68
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако търсят тялото, то никога няма да го намерят. Тялото в легнало положение се затрупва от бързовалящ сняг без виелица и навявания точно за половин час....
67
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво работи жена му та и тя все пътува и катери,що се отнася за природо- научния музей има един присъствен ден вс.други са идеми- дойде ми ако искаш ходиш няма работно време моя близка работеше там голям кеф,но системата е такава.
66
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинявам се ама Боян не е жаба, като го отразят да се съживи.Който е катерил знае какво е над 5000метра, пък за над 7500...това граничи с лудост...без палатка и храна,но пък с диабет
65
3
 
35
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Този каъв го е дирил там? Никога не съм разбирал смисъла на тези изкачвание. Освен една душевна мaстyрбация, друга полза няма. Някой помни ли Христо Марков? Някой говори ли още за него по света? Там е сурова природа и човек си има граници. Някой ще тръгне ли за Марс без скафандър?