Майката и сестрата на Боян искат: Да продължи търсенето!

Десети ден българският алпинист е в неизвестност
Обновена: 14 май 2018 07:22 | 13 май 2018 20:25, Анисия Иванова
221

Майката и сестрата на Боян Петров - Ангелина и Александра Петрови, заявиха пред Bulgaria ON AIR, че издирването му трябва да продължи въпреки трудностите и лошите условия под Шиша Пангма.

Китайски алпинисти, които продължават да търсят Петров, са намерили инсулина на изчезналия наш алпинист. Това е станало близо до третия базов лагер под върха Шиша Пангма.

Още по темата

Междувремнно дъщерята на Боян Петров - Тея изрази благодарности за подкрепата, вдъхването на надежда и издирването на нейния баща. Тя подчертава, че Боян Петров е на мястото, където винаги е искал да бъде - в планината.

По-рано днес жената до Боян Петров - Радослава Ненова, призова спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха.

До момента няма никаква следа от българския алпинист, който беше видян за последно на 3 май. В търсенето участват шерпи, китайски планински спасители и специално модифицирани непалски хеликоптери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
6
 
! Отговори
Нинова Крушевица преди 5 години
Да всичко сега обещавам да има, даже и още повече ще има навсякъде каквото си искате. Обаче трябва да гласувате за БКП. И то обещаното не е като даденото, ама нали знаете аз като си метна перчама, метна се на коня и ще се разберем като мъже.
69
5
 
9
 
! Отговори
До радев преди 5 години
Здравей генерале. Ние тук обсъждаме един дето се е загубил в снега. Приятел на гала от на клюки с гала. Какви избори?Сега сме на друга тема.
68
16
 
20
 
! Отговори
Ядосан преди 5 години
А сега си представете, че дъщеря му чете жалките ви коментари. Дребнави злобни човечета. Един ден и вашите деца може да четат такива простотии по ваш адрес. Или всъщност не - вероятността да постигнете нещо такова е нула. А Боян Петров.. жив или не, той си е изживял живота милион пъти по-качествено от вас, мишки, сигурно затова завиждате.
67
3
 
4
 
! Отговори
Az преди 5 години
Абе какво стана със спайдърменс? Плати ли?
66
7
 
3
 
! Отговори
Радев преди 5 години
А за мен ще гласувате ли пак за втори мандат? Харесва ми да си показвам островчето. То е в тон с клепналите ми уши.
65
2
 
6
 
! Отговори
До нинова преди 5 години
Ами добре. Щом ше ходим на пангма. Кога ще са изборите?Аааа още нещо. На тити пангма има ли обхват? Дали ще ме намерят уникредит там?
64
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от тъпотии. Всичко се преекспонира. Всичко. Ок. Съобщете и толкова. Един път ни казва в Новините от водещата, същото се повтаря от връзката там но място и после журналистка пред МВР повтаря същото. Да ти се набие дълбоко в главата.
63
6
 
5
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
Ще има безплатно всичко, което искате, само гласувайте за нас. Ако не стане в първия 4 годишен мандат, то се надявам, че ще сте забравили какво съм обещавала в следващите мандати.
62
4
 
6
 
! Отговори
До 71 преди 5 години
Госпожо от Крушовица.Ще има ли безплатни ексурзии до папа пангма да знам как да гласувам?
61
4
 
6
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
Актео желаете безплатно здравеопазване и образование, на следващите избори да се гласува за българската комунистическа партия. Как ще стане всичко това безплатно ли? Вий гласувайте, пък като сме на власт ще му мислим вече.
60
11
 
7
 
! Отговори
До 68 преди 5 години
Колко па да разбира Боян Петров от планина.Имаше един много добър плувец ама той се удави.Хората казват мир на праха му, ама в случая ще е сняг на носа му.
59
6
 
5
 
! Отговори
Радев преди 5 години
Поради Факта, че с моите пелингаторни ушаци съм пилот, се чувствам горд като се карам и заяждам със хора от партии, различни от БКП. А пита ли ме някой дали вдигам самолета? Хотел? Триваго.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПланинарПланината че е е притурила, притурила се е. Добре казано. Ама що точно тук? Или веществата са би дошли в повече, брат? Мислиш ли, че разбираш повече от планина от Боян Петров?
57
5
 
5
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Ама на другите избори нали ще гласувате за нас?
56
6
 
7
 
! Отговори
Случаен преди 5 години
Радвам се, че сме се събрали тук доста хора, склонни да са сърцераздирателни и да помагат на хора в беда, какъвто съм аз.Имам нужда от помощ.Вчера излязох на дискотека. София. Пийнах. Събудих се в чужд дом. Това не е проблем. Ама от колата имам само ключове. Някой да знае къде е останалата част?Тая дето ме е завлякла у тях не помни също.Вярвам, че има добро на тази земя и ще откликнете на призива ми.
55
7
 
10
 
! Отговори
Страх преди 5 години
Страхувам се, че ако този дето пoри въздуха по склоновете се върне ... ще ми се наложи да го гледам и чета поне година.
54
7
 
19
 
! Отговори
ЗОВ ЗА ПОМОЩ преди 5 години
Ако изчезна около беклемето ще пратите ли пари на жена ми да ме търсят с летящи апарати?
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25 малка разлика.Петко Сертов Как ще е бил на кота 0м. , като с хиликоптери го търсеха и границата блокираха две седмици и го откри жена му.
52
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това вече омръзва бе хора. Един планинар обикаля цял живот планини със съзнанието, че винаги може да се случи най-лошото. Е, то се случи,въпрос на време да се намери тялото. Вече 10 дена всеки ден се събуждаме и всяка вечер си лягаме с това,докъде е стигнало издирването на един човек,който обича да живее на планината. Предполагам сте наясно,че тези издирвания не са безплатни. Неприятно нещо е това,но той не е изпратен на мисия от БГ,а това е негово хоби и не трябва да правим от това нац.трагедия
51
9
 
12
 
! Отговори
Хитлер преди 5 години
Някой има ли телефона на жена му....Да я утеша в този труден миг, в който седиш под балкана, искаш кинти, а не искаш да търсят мъжа ти, който е някъде по склона нагоре....Тая си търси нещо ... ама не знам как да я адна в менюто. ...Някой има ли инфо с колко е заредена сметката да знам дали да се обръсна и да потегля да й помагам?