Спасителите открили инсулина на Боян, около лагер 3

Хеликоптерите не са излетели днес от Катманду
Обновена: 13 май 2018 19:01 | 13 май 2018 18:10, Анисия Иванова
129
Спасителите открили инсулина на Боян, около лагер 3
Снимка: Facebook

Двама китайски алпинисти и двама шерпи са претърсили района около Лагер 3 под връх Шиша Пангма, където са открили инсулина на българина, съобщи БНТ.

Новината потвърди за bTV Деян Петков от екипа на Боян Петров в България.

Още по темата
Хеликоптерите, базирани в непалската столица Катманду, не са излетели, тъй като не е имало нужда.

Тази сутрин жената на Боян Петров Радослава Ненова съобщи, че вчера е взела решение днес върхът да не се изкачва, тъй като, според нея, от Лагер 3 нагоре Петров няма да бъде открит жив.

Ненова заявява, че оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важно и тя не вижда смисъл да бъдат застрашени и други животи.

Групата опитни шерпи, които търсят изчезналия български алпинист Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите, все пак ще се качи до най-високата точка. Това е последната официална информация от спасителната операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
9
 
! Отговори
ed преди 5 години
Нормално, той катери последния етап до върха с минимум багаж и лека екипировка. Останалото в палатката на 3-и лагер е раздухано наоколо от силните ветрове през последните дни.
39
12
 
20
 
! Отговори
Катил преди 5 години
Къде с инсулин тръгнал да се катери на 8 км в небето.
38
3
 
36
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Вече знаем от унгарците и италианците че времето не е било за катерене...защо той атакува е въпросът на въпросите..правил ли го е друг път?
37
24
 
41
 
! Отговори
Md преди 5 години
От коментарите мога да кажа само едно - българите не сме нация:(
36
44
 
13
 
! Отговори
ЖУРНАЛ :D преди 5 години
БОЯН ПЕТРОВ Е БОЛЕН И ОТ РАК И ОТ ЗАХАРНА БОЛЕСТ ПЪРВА СТЕПЕН НА ИНСУЛИНОВИ ИНЖЕКЦИИ!!!НАПИШЕТЕ В ГООГЛЕТО ТОВА КОЕТО КАЗАХ И ВИЖТЕ СТАТИИТЕ ЛИЧНО ОТ УСТАТА НА БОЯН ПЕТРОВ!--------------АБСОЛЮТНО ВСИЧКО Е БИЛО ПРЕДВАРИТЕЛНО ПЛАНИРАНО!!! ЗАСТРАХОВКАТА ЗА ДЪЩЕРЯТА А ЗА ПРИЯТЕЛКАТА ПАРИТЕ ОТ ДАРЕНИЯТА :DЗНАЕ СИ БОЛЕСТИТЕ НО ТРЪГВА САМ БЕЗ ТЕЛЕФОН :DВСИЧКИ КОИТО ДАРИХА ЗА НЕГО СИ ПОЛУЧИХА ЗАСЛУЖЕНОТО ОПОЗОРЯВАНЕ :D
35
21
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ли бъркам, обаче до сега такава спасителна акция по върховете на Хималаите, и то при 101% сигурна смърт не знам да е имало. Толкова време, хора, хеликоптери...другите алпинисти не са ли имали застраховки, че труповете им си стоят там? Май ББ е обещал нещо на китайците- я пари, я Белене. Каквото и да е обещал, не смятам, че си заслужава. Сори.
34
5
 
27
 
! Отговори
Циник до Василев преди 5 години
Василев - това е меко казано - несериозно!Гробищата са пълни с рискови играчи, а тези върхове са заприличали на фризер в касапница.
33
5
 
17
 
! Отговори
Циник до Василев преди 5 години
За диабетици не знам - но май австралиец го качи с отрязани до коленете крака...Сигурно и ти би успял...с 65 000$
32
17
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете да го героизирате. Герой е този , който се жертва за другите, а не за удоволствие л, пари и известност. За всеки ли моторист, решил , че може да кара с 350 км/ч толкова се вълнувате? Нека да почива в мир.
31
9
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До ЦиникИ колко от тях са диабетици???Агент Патси Шмидт!ЦРУ!!!
30
3
 
29
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Някой под мен попита...Доколкото знам - на Тензин Норуей са издали някаква грамота - за първото изкачване на Еверест.Най-стария изкачил върха е 80 годишен японец , най-младия - 13 годишен американец.Досега над 5 000 души са се качили на върха
29
8
 
64
 
! Отговори
AA преди 5 години
Не е вярно, че българите нямат ценности. Някои поставят на първо място семейството, и това безспорно е ценност. Но обществото е сложно нещо. Ако ги няма хората като Боян, развитието на обществото ще спре. Много от хората, които са създавали цивилизацията, която познаваме, са срещали неразбиране, смятали са ги за странни, заниманията им - за безсмислени. Не казвам, че именно Боян е направил нещо епохално. Но той е именно от тези хора. Не го съдете. Глупаво е, освен че е грозно.
28
14
 
14
 
! Отговори
Мейд ин чайна преди 5 години
Като разбраха ,че ги карат да спират операцията и няма повече кинти ,китайчетата взеха да намират разни неща !
27
7
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Хора стига с тези отрицателни коментари!!!Човека е свободен всеки е свободен да прави каквото си иска. Живота си е негов той е избрал да стане такъв. Всеки си е решил дали да дари пари за спасяване или не. Така че проблеми няма. Проблема е там че има много лоши хора. Станало е квото е станало нищо не може да се направи когато човека го няма.
26
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не е против, но не си плащат застраховки и осигуровки за злополука и лечение, а те са доста по-скъпи от обикновените хора и така се източва здравния бюджет и транспорта.
25
20
 
79
 
! Отговори
Анал либераст преди 5 години
аз не мога да ги разбера алпинистите - да спортуваш, да се катериш - ОК. ама съзнателно да вървиш нагоре към евентуална смърт е малоумно , поне за мен. защото и те знаят,че риска е голям на такива височини. въпреки това го правят - аз не бих казал че това е геройство. герой е този , който жертва себе си за спасението на други. шерпите дето търсят нашия човек- те са герои
24
5
 
24
 
! Отговори
въпрос към знаещите! преди 5 години
Здравейте,издават ли документ че даден човек е изкачил върха?
23
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямате срам...
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен ужас,,,ако е така е грозно....
21
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да се каже умишлено ли е или не. 7400м Хипоксията те гони със страшна сила, И при ниски температури те гони и хипотермията и засилва Хипоксията. При Хипоксията не можеш сам да определиш симптомите има еуфория има и безразличие има и смърт. Кой знае на къде е тръгнал, сигурно и той не знае и къде го е затрупал снега?