Алпинист: Надежда за Боян Петров има, битката е страшна!

"Колкото по-ниско се намира, толкова шансът да оцелее е по-голям"
14 май 2018 22:23, Екип на Bulgaria On Air
29

Спасителната акция за Боян Петров продължава. Бяха намерени няколко предмети, оставени от него, като инсулин, тениска и шоколад. Остава ли надеждата толкова дни по-късно той все пак да е жив?
Още по темата

"Докато няма сериозно доказателство, че Боян Петров е загинал – остава надеждата да е жив. Когато човек се намира в склоновете на един осемхилядник, той попада в една изключително негостоприемна среда. Става въпрос за една страшна битка, в която много неща може да се объркат", подчерта алпинистът Петър Атанасов. 

За "Денят ON AIR" той поясни, че по маршрута има пукнатини в леда, които не се виждат поради навявания. Част от пътя минава през пътека, която е едва 15 сантиметра широка, добави още гостът. 

"Колкото по-ниско се намира, толкова по-голям е шансът да оцелее. Над 7 800 метра се намира "Зоната на смъртта". Оттам оцеляване няма. Но колкото по-надолу се слиза – шансовете за оцеляване растат", обясни Атанасов пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
17
 
35
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
За да си остави животоспасяващите неща като инсулин и шоколад,той иска да покаже,че отива на съзнателна явна смърт,защото от студа може да се спаси,ако намери или направи някакъв заслон, но без инсулин или шоколад,той може да изпадне в безсъзнание и той го знае много добре. Умишлено не си е взел и телефона за връзка,което идва да покаже,че той няма намерение да се връща...
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, колкото оцеля онова момче, дето направи катастрофа и избяга. Хем до селото го търсеха и не го намериха колко време, накрая баща му с упоритост го намери. Още на 1вия ден си беше отишло.
1
34
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жив е той жив е ъам на балканане спи но пъшкаа на гърди с една люта ранаи сабя на две строшена.