Боян е жив! Търсете го, той е силен психически, зове сестра му

Семейството му изпращало позитивна енергия, а той я усещал
84

"Боян е жив! Цялото семейство изпращаме позитивна енергия, той ни усеща по някакъв начин. Сигурна съм, че той ще се върне. Шерпите са тези, които ще го намерят на тази височина". Това сподели сестрата на изчезналия в Хималаите алпинист Боян Петров в интервю пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Александра подчерта, че издирването му не трябва да бъде спирано, въпреки че вчера жената до изчезналия ни алпинист Радослава Ненова призова спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха.

По-късно спасителите откриха инсулина на Боян и една от неговите тениски.

Боян Петров е направил всичко необходимо, но обстоятелствата са попречили и са довели до изчезването му, смята неговата майка Ангелина.

Тя, както и сестрата на Боян Петров, смятат, че той не е на върха, а някъде встрани и търсенето трябва да продължи.

Майка му сподели, че е много доволна от спасителната акция и по думите ѝ хората полагат всички усилия за да го намерят.

Ангелина и Александра не комуникират с Радослава Ненова.

Двете споделиха, че тя не им се обажда и получават информация за спасителната акция единствено от медиите.

"Много е силен психически и само това може да го спаси", категорична бе майката на Боян Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
1
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
За такива хора турците имат хубава дума. Байр будала.
68
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Дъвката вече е предъвкана и е време да се изплюе.Стига. Това е краят.
67
0
 
6
 
! Отговори
Поклон преди 5 години
Тежка карма е да си в семейството на алпинист. Ако любимият човек до теб, който е и твой партньор в живота, успее да приеме начинът на живот на алпиниста, то това е голяма и истинка любов, и морална сила. Защото е Партньор, Спътник, Идеен съмишленик! Съболезновавам мъката на всички близки.
66
4
 
24
 
! Отговори
Божил преди 5 години
Ние нямаме против- нека да си е жив човека макар това да не е вече вероятно но тогава въпросът е: къде Е? В планина като тази човек не може да оцелее жив на открито повече от няколко дни,сам без провизии и лекарства,извънземни няма за да го приберат и спасят,там хижи с отопление няма а ако е при други хора,защо не се обажда? Това са неприятни въпроси,чиито отговори за реалистите говорят само едно: станало е за съжаление най-лошото,макар че никак не ни се иска да е така!
65
3
 
15
 
! Отговори
65 преди 5 години
Защо е тръгнал без инсулина си? Това трябва да е първото което трябва да пази.Струва ми се,не са съвсем реалисти,за съжаление.
64
20
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Браво! Силни жени! Това е истинска любов и подкрепа!!!
63
7
 
50
 
! Отговори
българка преди 5 години
Тези двете са психично болни ! Жена му поне има някаква капчица здрав разум и на десетия ден и светна, че човекът вече не е между живите. Да, духът му е силен ! Да, психиката му е силна ! НО ТУК ГОВОРИМ ВЕЧЕ ЗА ФИЗИЧЕСКОТО ТЯЛО И ФИЗИЧНИТЕ ЗАКОНИ ! Няма как да оцелее физическото тяло при тези атмосферни условия. В България, през зимата, ако се загубиш по високите части на Рила и Пирин, повече от 3-4 дена не можеш да оцелееш - просто замръзваш, колкото и силен да е духът ти!
62
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Струва ми се, че майка му не е съвсем добре. Усмихва се, даже се смее, но според мен това не е от добро настроение, по- скоро е нестабилна психика, т.е. лудост.
61
15
 
21
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
разберете го това - тия не са нормални. При екстремните спортове вкл. и алпинизма, който е хоби - тялото произвежда есктремни нива адреналин заради риска на който е подложено. В един момент -тялото се пристрастява и си го търси. Това е наркомания, зависимост, пордаи тази причина и ония ми скачат от скали със шушляк тип катерицa, качват ми се на места, където и вируси няма и прочие. Ми стига бе ! Стига. Сума ти хора, умират всеки ден без лекарства ние сега ще ревеме за един Боян.
60
10
 
39
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
ей са... хуквам !Айде стига леберални драми. 1. Това не е спорт, това е хоби.2. Той не прославя България, тъй като това не е световно първенство, не е лига или състезание. Той си чеше крастата. 3. Това е утоляване на зависимост към риска, адреналина който тялото произвежда. Вид наркомания. И сега цялата държава да хукне да се катери да го търси. Ми не . Няма. Изивнявам се ако твърде грубо съм се изказал, но по смисъл - стоя зад всяка дума от казаното.
59
19
 
28
 
! Отговори
До 59 преди 5 години
Тогаво защо онази кукувица дето живее с него реве непрестанно да пращаме пари, защо държавата даде 50 хил. долара на китайците, къде са спонсорите сега, къде е личната отговорност? Това което дразни е че го изкараха този непотребен клоун най-важния човек на планетата и сега всички трябва да изпаднем траур, все едно някой от фамилия Ким се е споминал в КНДР.
58
11
 
23
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Явно цялото семейство са душевно болни...
57
17
 
30
 
! Отговори
До 52 преди 5 години
А според теб, от лъде идват парите за експедициите му? Нали всичко е от спонсори! Стига мрънкахте за тия пари, човека няма да се върне никога повече, вие му правите сметки на финансите! Аман, просто и подло племе сме си и това е!
56
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факта че са намерили тениската му говори че вероятно Боян е изпитал т.нар. парадоксално затопляне което се наблюдаьа ь последния стадий на хипотермия.Човек става объркан и изпитва горещина въпреки минусовите температури.
55
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Как се моля да ви се случи същото и на вас и да ви гледам сеира"------------Няма как да ни се случи същото, не сме баирбудали, гледаме си семействата и мислим за бъдещето на децата си. Непремерени рискове не поемаме.Който се моли за нещо лошо му се връща, имай го предвид.
54
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куку-руку вафла чудна...Картинката се подрежда.Проблемна наследственост.
53
27
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Боянчо сега се скътава някъде, а след един месец майката ще гушне една хубава застраховка!!!Гаранция ви давам!!!*** човек не може да измисли този план, който е почти съвършен!В идеалното време, на идеалното място!!!Агент Кели Маршал!ЦРУ!!!
52
19
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ми цяла седмица се занимаваме с този .. Сам си е рискувал живота , никой не го е пратил .. Държавата не го пратила не е вонен пилот , пожарникар полицай нито е работник в някоя фирма да е работил да плаща данъци.. Сам е избрал съдбата си и няма никаква полза за обществото от такива, търсещи приключения.
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48 така е . Но в държавата над 90% се отпускат пари.за разни дейности. И на хората им е трудно да разберат границата.Пример, защо на губещо /топлофик. военен завод, крадл.болници/предприятие се отпускат милиони за частни тук там хиляди?
50
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам, ама за тези авантюристи(нищо лошо, не казвам). Който иска да си прави там мераците, но да има точни правила за всяка експедиция, осигуровки и т.н. Това не знам спорт ли е, его ли, що ли.Е, някой си решил да катери баири - лошо нема бе, ама да си го прави като Баумгартнер, намира си спонсори и т.н. и си поема риска човека и си скача. Квото такова- това са рискови начинания. Нищо не се знае. Няма място за вайкане.