Има скандали, но клати ли се стабилността на "Патриотите"?

Анализатори коментират разбирателството в коалицията
Обновена: 14 май 2018 22:01 | 14 май 2018 21:55, Екип на Bulgaria On Air
7

1769 гледания   |  Още видео
Стане ли дума за политическите особености в малката коалиция "Обединени патриоти", често се стига до предположенията, че стабилността там се клати. Миналата седмица част от ОП проведе срещи с БСП, а това доведе до допълнителна турболенция.

"В тази коалиция има сътресения през няколко дни. Те са обединени само в името на властта. Лидерите не са първи приятели, но трябва да се понасят. Има известен неголям отлив от електоралната подкрепа за "Патриотите". Към момента спадът е овладян, но влиянието им намалява. Рейтингите не са гласове. Хората харесват простотиите на лидерите и ги одобряват, но това не са гласове. Коалицията "Обединени патриоти" е брак по сметка", посочи социологът Юлий Павлов.

Политологът Страхил Делийски каза в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR, че скандалите в ОП са продукт на политическото изчерпване на формацията.

"Тази коалиция няма за какво повече да съществува. Ще са заедно докато съществува перспектива за сегашния кабинет. Струва ми се, че Волен Сидеров вече не си представя политическото си бъдеще в тази коалиция. Заявките, които прави в момента, сочат за автономна представа за политиката", подчерта той.

В стил ли се превърна предсрочното прекратяване на мандата на кабинетите на Бойко Борисов?

"Трудно можем да очакваме пълен мандат на този кабинет. Няма да е много трудно Борисов да си намери повод за оставка, но все пак да остане на водеща позиция. Когато си сигурен в определен брой гласове – лесно се влиза в режим на постоянни избори. Ако Борисов довърши мандата си, то избирателите ще търсят сметка за свършеното от ГЕРБ. Ако е полумандат – винаги може да кажат, че времето не им е стигнало", поясни Делийски.

На противоположна позиция застана Павлов. По негови думи никога досега не е имало такова стабилно мнозинство, а предишните хвърляния на оставка са били в коренно различни обстоятелства.

"Ако Борисов искаше да се отърве от участието на националисти в управлението, то можеше да го направи много по-рано. ЕС няма механизми да попречи на профашистки партии в управлението. Имаме ГЕРБ-ОП, ДПС и "Воля", които гласуват когато и както трябва. А половината БСП е само опозиция. Борисов няма причина да прави нови избори", категоричен бе той.

Вижте още във видеото!
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 11 месеца
Браво на простата БАЛКА! //ПРЕ ЕвА Всички//
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На кого му пука за коалицията? Патриотите усещат вятъра на промяната и правят чупки в кръста! Явно отиваме към избори!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
интереса клати феса - толкова мангизи окрадоха, че искат още
3
2
 
2
 
! Отговори
Опасен цианкалий преди 11 месеца
Патриотизмъ е по-лошо и от Комунизмъ , промива мозъци от малки до големи
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
патриотите са силно захапали кокала и трудно ще се разпаднат докато не го оглозгат
1
3
 
7
 
! Отговори
Тръба преди 11 месеца
Махайте се абсолютно всичките, без нито едно изключение. Южна българия минава към Гърция, а северна българия към Румъния. Закривай!