На един подпис разстояние – отживелица ли е бракът?

Статистиката показва, че в последните години браковете са повече
Обновена: 14 май 2018 20:41 | 14 май 2018 20:39, Екип на Bulgaria On Air
25

Статистиката показва, че през последните години браковете в България стават все повече. Въпреки това обаче все повече млади двойки решават да живеят на семейни начала, без да полагат подпис. Според данните 60% от децата се раждат в семейства без брак.

В навечерието на Международния ден на семейството - отживелица ли е подписът или постепенно се зараждат брачните ценности – коментар в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR на Михаела Джоргова от Асоциацията "Общество и ценности".

"Този процент на родените извънбрачни деца действително е висок. Това от една страна е дълбоко смущаващо, но се забелязва, че някои двойки все пак решават да сключат брак, след като детето дойде", сподели Михаела Джоргова.

Какво означава бракът и какво променя подписът във взаимоотношенията? Промениха ли се семейните ценности и начинът, по който се възпитават децата днес?

"Ако търсим надеждно и дългосрочно взаимоотношение, бракът е по-доброто решение", коментира председателят на Асоциацията "Общество и ценности".

И още: Отдавна няма четири сезона и на всеки от нас е ясно, че всяка година времето става все по-топло. Всичко това ни дава повод да се замислим – до какво ще доведе глобалното затопляне? 15 май е обявен за Световен ден на климата – какво става на Земята?

Часове преди да отлети за Аржентина, Христо Пимпирев застава пред камерата на "Директно".

"Времето се промени драстично и вече няма преход към различните сезони. Нямаше пролет, нямаше и зима. Направо минахме на лято. Това е важен проблем за човечеството. Именно затова правим този щурм в научните изследвания в Антарктида. Там най-ясно са очертани климатичните промени, които настъпиха", коментира Пимпирев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
един преди 1 година
джоргова ,вместо да повтаря думи ,казани от необвързани хора /щастливи ,удовлетворени и ангажирани / да си състави собствен речник ,и да не краде чужди изрази ,по евангелски .че там кражбите са ненаказани и не само на думи .евангелско лицемерие
23
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 1 година
няма нужда от захаросани приказки и лицемерни усмивки
22
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 1 година
статистката показва че на всеки 2 брака се пада 1 развод ,тази жена да спре да използва чужди изрази и да ползва свои клишета ,които не са непременно верни - шастливи ,удовлетворени и тн ,виждали сме много нещастни бракове в техните среди ,вкл с изневери ,които не се разделят заради пари и имоти ,всичко е пари стига с това лицемерие
21
0
 
0
 
! Отговори
Константин Димитров преди 5 години
Интересно, какво разбирате под "секта". Поради невежество, в България протестантските църкви са наричани "сектанти", и това с готовност се подклажда "отгоре", от свещеници и църковна йерархия. С такава нагласа, с толкова познание и такова отношение сме заникъде. Би следвало да се засрамите - дори не разкривате името си.
20
1
 
4
 
! Отговори
Кукуруку преди 5 години
Михаела Джоргова е дългогодишен член на секта, която в продължение на години съсипа много български семейства. Прочетете повече за "църква" "Слово на живот", преименувана в "Прелом" и за "пастор" Георги Бакалов, на когото съпругът на Джоргова е бил дългогодишен личен асистент и съратник.Такива хора нямат моралното право да говорят за семейство и ценности, колкото и добре да звучи казаното от тях. Колкото и красиви, и привидно правилни думи да е подбрала госпожа Джоргова, истината е друга.
19
0
 
2
 
! Отговори
Библията преди 5 години
1 Коринтяни 6:18 BG187118 Бягайте от блудодеянието. Всеки грях който би сторил человеци е вън от тялото, но който блудствува против своето си тяло съгрешава.
18
0
 
1
 
! Отговори
Обратното броене преди 5 години
Това не е богоугодно ! Това е грях ! Затова скоро ще бъдете наказани !!! Геена огнена ви очаква !!!
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бракът е пълна тъпoтия!
16
2
 
7
 
! Отговори
,,блудници,, не преди 5 години
консервативната жена е за брака кви са тия неопредвлени взаимоотношения извън брак се нарича ,,блудство,,
15
3
 
2
 
! Отговори
по тесният път ,,уж, преди 5 години
брака е завет между съпруг и съпруга пред Бога ами ,,колебанията на реките в сантиметри,, ,,да бъда или да не бъда,, много ни лъжат и ние овците бг ходим по ,,широкия път,, ,,щом всички го правят айде и ние да не подписваме,, хахаха
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за джендърски въпрос?! Всичко работи против семейството, морала, ценностната система. А вашите майки и бащи само на семейни начала ли са? А бабите и дядовците ви и те ли така?
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20% от децата не са от заявения баща... А в Семейния кодекс е такава каша с оспорване на бащинството!
12
2
 
4
 
! Отговори
Ян преди 5 години
Бе всеки си решава на коя везна да седне. На традиционна, на шведска етс.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гepманистaн УбepалecОоох, ти ме разсмя искрено. Де да бяха само патките!Пред входовете на блоковете в повечето жилищни комплекси, все още има бабички, които, клюкарствайки по пейките, наричат децата, родени без брак дори не и "извънбрачни", ами направо "незаконни"!Но струва ли си да им се обръща внимание?
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 1Да, така е. Бракът му е стабилен. С жена му станаха приятели още като студенти. Ожениха се впоследствие, след като завършиха.
9
3
 
2
 
! Отговори
Taliban преди 5 години
Явно в телевизиите се надпреварват, кой по неадекватен гост да покани. Ако тази талибанка ми говори за ценности, може някой от ИДИЛ да поканят за равноправие и свободи да ни говори..
8
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Доколкото ми е известно, Христо Пимпирев е женен, има дъщеря.
7
1
 
22
 
! Отговори
60% от децата в Бг преди 5 години
се раждат без брак днес.Само че 50% от децата, които се раждат днес в България, са индийчета. Родителите им не сключват граждански брак, защото на самотната майка, особено ако е от индийски произход, й се полагат повече парички, подарени наготово. Това за тях е бизнес.Останалите 10% са деца на студенти и млади висшисти, които нито имат време за сватба, нито имат пари да я платят. Работят на по 2-3 места и са решили да си създадат дете преди да са успели да се замогнат. Но след време се женят.
6
3
 
8
 
! Отговори
бракът и Пимпирев... преди 5 години
Ало, каква е разликата между стълбата и змията.Отговор: че, врабчето може да лети.
5
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
макар че съм консервативна баба.бракът е отживелица.после храните адвокатите