Последна надежда за Боян: Спасители към Шиша Пангма

В неделния ден шерпите достигнаха на метри от върха
Обновена: 14 май 2018 09:06 | 14 май 2018 08:50, Петя Славова
48
Последна надежда за Боян: Спасители към Шиша Пангма
Снимка: Bulgaria ON AIR

Продължава издирването на Боян Петров в Хималаите. Очаква се днес спасителните екипи да атакуват връх Шиша Пангма в търсене на алпиниста.

Още по темата

В неделния ден шерпите достигнаха на метри от върха, но се прибраха заради лошо време, намирайки инсулинa на Боян Петров.

Ако времето позволи част от спасителния отряд днес ще тръгне към върха, а останалите спасители ще се върнат да търсят отново между Лагер 2 и 3.

Хеликоптер в Непал също е в готовност да тръгне при нужда. Вчера жената до Петров – Радослава Ненова, съобщи в социалните мрежи, че е взела решение спасителите да не атакуват върха, тъй като има риск за живота им.

А майката и сестрата на алпиниста заявиха пред Bulgaria ON AIR, че неговото издирване трябва да продължи въпреки трудностите и лошите условия в поднижието на Шиша Пангма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Журналистите ПРЕКАЛИХА! Ясно е, че след толкова дни на 8000 метра не може да се оцелее, най-малкото заради разредения въздух. Оставете семейството му на мира. Преекспонира се случая.
40
1
 
6
 
! Отговори
Кон преди 5 години
До трола по-долу. Фалшивият елит е създаден в парламента на милата ни република, не в Хималаите.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъжното е че си е отишъл сам.
38
0
 
28
 
! Отговори
ico преди 5 години
Към 8хилядник се тръгва рано, още през нощта. Не се ли прибереш в щурмовия лагер - ако оцелееш едно денонощие е нещо невероятно, а две дононощия - абсурд. Ако боян се е бил върнал в лагер три, то щеше да е слезъл и надолу, дори и в лошо време може. След 48 часа около 8000м. без кисород вече се води безследно изчезнал (умрял). Така е било със всички смъртни случай досега. Смешно-тъжна е падардията по медиите.
37
0
 
44
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Това беше. Нека почива в Мир, там където е. Обичал е планината, ще остане там за винаги. В края на крайщата, за човек с неговото увлечение и живот, това също е достоен край. Дано и самия той да е мислел така, за да си е отишъл в мир със себе си.
36
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен изключително неприятно впечатление ми направи факта, който разбрах от новините - жената ДО Боян, не подавала никаква информация към кръвните му роднини, майка, сестра, дете от преден брак. Аз това не мога да го разбера, при условие, че тази жена няма брачни взаимоотношения с него. Малко не и ли просветна нещо в главата, че подобно отношение е недопустимо? През ден е по радия и телевизии.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТРЕЗВОМИСЛЕЩ Така е ! Но има ли трезвомислещ ,който да мисли че Боян е жив ?Уви !
34
0
 
19
 
! Отговори
Файтонджия преди 5 години
До АнонименИстината е, че шерпите се грижат за парапета и пътя до Енерест и това го има навсякъде.Качват се на върха непрекъснато. Но това не значи, че не са герой ... герой които проправят пътя за други герой.
33
0
 
10
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 5 години
До Q На това се надяват всички ... дори и хората които не го познават. не мисля, че има нормални хора които да не искат да е жив и здрав.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТова им е работата на шерпите, да обикалят най - опасните места. Те са като гидове за самите алпинисти, защото познават наизуст цялата местност. Друг е въпроса че нашите медии прекалиха с "новините" и всеки ден ги пращат тия шерпи къде ли не...истината обаче вероятно е друга.
31
1
 
53
 
! Отговори
Млъкнете журналя!! преди 5 години
Медиите прекалихте! Направихте мечешка услуга на Боян, като всеки ден се покъсахте да пишете за щяло и нещяло! Хората го намразиха без този човек нещо да им е направил защото всеки ден си измисляхте някаква нова простотия свързана с него.Ясно е, че след 10 дена при тези условия няма как да е оцелял, за това млъкнете и го оставете да почива в мир или утре ще пуснете някаква нова сензация, за да запълвате медийно пространство!
30
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъсна отново истината за големите "герои", "постиженията" им и "покоряването" на върхове и пещери. Дано повече хора се усетят, че ни облъчват отвсякъде създавайки фалшив елит.
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам с какво този Боян толкова много дразни гербавите *** ?Сигурно защото не е страхлива мишка като Вожда им.
28
6
 
21
 
! Отговори
Съдбатанееигра преди 5 години
Щом е оставил и инсулина си, си е дал сметка какво го чака и си е казал или го изкачва тоя връх или остава там завинаги.Друг е въпроса че явно си е мислел че пак ще изкара късмет и с тоя връх.Все пак е тръгнал сам а и без телефон и накрая си оставил инсулина... Изключително безотговорно отношение към собствения си живот е имал тоя човек. Тя съдбата няколко пъти се е опитвала да го предупреди ама ината си е инат. накрая никой не излиза жив от тая игра. Лека му пръст
27
3
 
59
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Престанете да говорите за шерпите, че се разхождат по върховете все едно са на Витошка в София.Ще развалите целия бизнес модел. Едни цивилизовани хора със слаба физика плащат по 50000 долара за да направят атака на един връх а местните мъже със здрава физика им носят багажа без кислородна маска.После шерпите си траят, прибират парите а белия катерач го разнасят по всички телевизии.Това е бизнес модела и не го разваляйте.
26
9
 
16
 
! Отговори
Q преди 5 години
До АнонименНяма логика, но е жив. Гледай новините днес.
25
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам как ще оцелее след 10 дни в тези условия без храна и диабетно болен. Някой ако знае здрав човек да е оцелял при същите условия да каже. Защото аз не можах да открия. Може да е оцелял само ако още тогава е тръгнал към някое китайско село и сега е там
24
12
 
17
 
! Отговори
Q преди 5 години
Ще оцелее. Ще го открият днес.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз си мислех същото - как шерпите(нормални хора) с лекота обикалят върховете и носят багажите на разни алпинисти,като доста от тях не могат да изкачат. Някой ако може да ми поясни защо става така
22
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми поколения шерпи се раждат и живеят на 5000м. Ние на 2000м. дишаме все едно слон ни е стъпил на гърдите. Демек, те се раждат на височина, откъдето започват начинаещите алпинисти. И тяхната не е никак лесна.