Последна надежда за Боян: Спасители към Шиша Пангма

В неделния ден шерпите достигнаха на метри от върха
Обновена: 14 май 2018 09:06 | 14 май 2018 08:50, Петя Славова
48
Последна надежда за Боян: Спасители към Шиша Пангма
Снимка: Bulgaria ON AIR

Продължава издирването на Боян Петров в Хималаите. Очаква се днес спасителните екипи да атакуват връх Шиша Пангма в търсене на алпиниста.

Още по темата

В неделния ден шерпите достигнаха на метри от върха, но се прибраха заради лошо време, намирайки инсулинa на Боян Петров.

Ако времето позволи част от спасителния отряд днес ще тръгне към върха, а останалите спасители ще се върнат да търсят отново между Лагер 2 и 3.

Хеликоптер в Непал също е в готовност да тръгне при нужда. Вчера жената до Петров – Радослава Ненова, съобщи в социалните мрежи, че е взела решение спасителите да не атакуват върха, тъй като има риск за живота им.

А майката и сестрата на алпиниста заявиха пред Bulgaria ON AIR, че неговото издирване трябва да продължи въпреки трудностите и лошите условия в поднижието на Шиша Пангма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
23
 
! Отговори
Аре ве преди 5 години
таз явно се има за много вървежна. Единия ден иска кинти в сметката, другия вече се разпорежда със съдби
20
0
 
59
 
! Отговори
Свободни съчинения преди 5 години
До последно ще експлоатирате тази новина и ще се гарите с човека. Няма 10-дневна битка, няма надежда. Каквото и да се е случило, то е било още на 3-5 май. Той си знае защо е избрал да тръгне сам, при неговото състояние и влошеното време. Жалко, много още можеше да направи тук, но човек сам избира пътя си. Оставете го да почива спокойно; дъщеря му го каза много точно.
19
8
 
12
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 5 години
Тоя няма ли GPS- устройство. ала-бала.. Къде е хукнал, и сам да изкачва... Кола го блъсна, жив и здрав, прав. Тука в планината....... Няма ли най-накрая да обявят официално......
18
9
 
3
 
! Отговори
До Мила и Хронолог преди 5 години
100% съм сигурен, че почти всички близки и приятели Ви мразят.
17
0
 
9
 
! Отговори
Тъжен преди 5 години
До ЧовекАдмирации за теб - Написал си най-смисленото послание тук !!!
16
2
 
56
 
! Отговори
Без думи преди 5 години
Както се казва "Шапки долу за спасителите" Никакви пари не могат да оправдаят действията им след като им е казано, да не ходят на върха. това са хора които със сигурност знаят какво е да си човек. България трябва да е благодарна на тези хора .. Китайци и шерпи. Съболезнования на семейството му.
15
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВие поглледнахте ли релефа? НАд лагер три е стръмен склон, ужасяващо стръмен. По-надолу е по-поносимо за придвижване за хора с опит. Затова и не е искала да се качват там, горе. Ама хейтърите винаги яе намерят къде да се ос*рат.
14
1
 
9
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
До писна ми 11 Недей така.И неграмотните *** хляб ядат.После за наследството ще ядат хляб и адвокатите.
13
9
 
22
 
! Отговори
хронолог преди 5 години
До Зоко ИТ от МонтанаЩе присъства, колкото присъства Христо Проданов. Ти знаеш ли кой е Проданов?Всяко чудо за три дни и да си напълнят журналята сайтовете. После - адио Рио, всички го забравят. Аааа може да ни занимаят как родата му се кара за наследство и как майка му и сестра му, искат парите събрани от измислената му жена. Там някъде ще се намесят щерката и бившата, ще се пошуми седмица и...край!
12
2
 
118
 
! Отговори
Човек преди 5 години
За да оцелее дванадесет дни са му нужни лекарства, храна, вода, поне мъничко топлинка. Човек с тежък диабет не може да оцелее толкова време, изложен на адския студ, пронизващия вятър, кислородния глад, без лекарства, с едната дреха на гърба си. Това е реалността на биологичния живот, другото са химери... Оставете го на мира вече - той е избрал пътя си! Оставете го горе, на високото, под звездите, където сам е избрал да заспи завинаги. Вечна му памет! Кураж на близките му
11
30
 
35
 
! Отговори
ей събудете се... преди 5 години
У нас в болниците умират хора който не могат да си платят операциите а за този човек се похарчиха близо половин милион защото той решил сам да се изкачва по върховете и сега все едно ни я сме виновни че е загина..
10
37
 
16
 
! Отговори
Мила преди 5 години
До Зоко ИТ от МонтанаЩе кръстят някоя пряка в Малашевци на този самоубиец, който остави жена и дете да се оправят сами в тоя живот, мн мъжка постъпка няма що. До 1 месец никой няма да помни Боян
9
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората се изгубят под в.Ботев и като минат 3 дена и спасителите почват да губят надежда, така че няма как да ме убедят че 2 недели под един 8 хилядник ще има какъвто и да е шанс.
8
16
 
32
 
! Отговори
писна ми преди 5 години
Стига вече,този човек е отишъл доброволно там и сам си е поел съдбата,това не значи че трябва да ставаме и лягаме с него,стига вече.....
7
15
 
47
 
! Отговори
Зоко ИТ от Монтана преди 5 години
Той Ще се върне!!!Каквото и да стане Боян ще се върне, ще присъства в учебници, в книги, в наръчници, на негово име ще бърат кръстени сигурен съм и обекти. Хора като Боян не могат да умрат.Умират само бедните души, чийто имена забравят и децата им защото са злобни и алчни.Много от вторите за който пиша, ще излечт жлъч под статията!!!
6
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майката и сестрата и те се показаха по телевизията в борбата за наследството! Факт!
5
1
 
39
 
! Отговори
Бобо преди 5 години
Както каза жена му, по-добре го оставете там горе в планината, след близо 12 дни няма как да е жив човека за съжаление :(
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман! Спрете вече този цирк. Май даренията сега отиват за платени статии, ПР , а и чакаме книгите.Наглост и безумие!
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи на 8000 метра няма опасност за живота им, а на 8010 метра - сакън, недейте да рискувате и да покажете, че може да го изкачите и ей така, между другото!
2
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера жената до Петров Радослава Ненова, съобщи в социалните мрежи, че е взела решение спасителите да не атакуват върха, тъй като има риск за живота им.Няма такава сапунка!