Преди баловете: Демонстрации по безопасност!

Директорът на 51 СУ: Един час гледане е по-полезен от 100 ч. говорене
14 май 2018 13:00, Анисия Иванова
6

Отново идва време за емоциите на абитуриентите, които всяка година измислят все по-нестандартни начини да демонстрират еуфорията от завършването на средното си образование.

По този повод експерти провеждат демонстрации по безопасност в столичното 51 СОУ "Елисавета Багряна". Идеята е да се напомни на абитуриентите, че трябва да карат внимателно, да не излизат през прозорците на колите и винаги да слагат колани, за да избегнат инцидентите.

"Не сме имали тежки инциденти, но искаме и да ги предотвратим. Считаме, че тази инициатива е чудесна, тъй като един час гледане на нещо е по-полезно от 100 часа говорене за това нещо. Тези демонстрации имаха голям ефект", коментира директорът на 51 СУ Асен Александров пред Bulgaria ON AIR.

Автомобилният състезател Димитър Илиев демонстрира последствията от липсата на предпазен колан посредством симулатор за преобръщане.

"В България имаме доста ниска култура на използването на предпазните колани, особено на задните седалки. Истината е, че няма значение дали се возим отпред или отзад - коланът е еднакво важен за пътниците. 50% от всички хора в инвалидни колички са вследствие на ПТП", каза Илиев за зрителите на "България сутрин".

Той подчерта, че най-важното за експертите е да убедят абитуриентите, че начинът, по който се возят, е изключително опасен за тяхното здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
до 1,2,3 преди 5 години
Че си се зомбирал е ясно, но си далече от причината за това.Въобще поставил си си много трудна задача да разбереш причината за това, но все пак успех.
4
5
 
5
 
! Отговори
hm преди 5 години
да и аз мисля че холограмите са опасни за живота. А коланите ги правят нарочно черни, за да се нагорещяват и да прегряват важни вътрешни органи. Замислете се защо лостовете за мигачите са черни - също да ти парят пръстите и да получаваш неизличими петна !
3
6
 
1
 
! Отговори
Разболяват нарочно преди 5 години
АКо на Вашия автомобил имате залепени холограми убиици продавани от терористи на власт с полицейски рекет НЯМА КАК ДА СЕ СПАСИТЕ ОТ РАЗБОЛЯВАНЕ..Експерти могат да ползват различни диагностични методи з а констатиране на трайни увреждания вкл след 15 минутен престой на водача в автомобила.
2
5
 
1
 
! Отговори
УБиват с ДМК преди 5 години
холограмите убиици продавани от орг престъпници на власт в София правят особен убииствен стрес на пешеходци готвещи се да пресекат рискова пешеходна пътека заради зомбирани водачи облъчвани с цел снимане на нарушения и последвали НЕЗАКОННИ електронни фишове.Всеки може да го почувства особенно в зоните на терористичните камери инсталирани д а облъчват и снимат /въпреки ЗАБРАНА От ОСновния закон
1
8
 
1
 
! Отговори
Цакат с холограми преди 5 години
НАгли престъпници на власт в София принудиха милиони водачи да прецакат жестоко автомобилите си с тежко вредни зомбиращи холограми лепени НЕЗАКОННО На предни стъкла.Ползват обемно проникващи скенери и терористични камери з а активиране на вградени съоръжения в холограмните високо вредни оръжия.Чрез холограмите обсебват и зомбират водачите вкл с цел трайно заболяване..,катастрофи или убииства на пътя.Зомбираните чрез ДМК се принуждават да карат в нарушение на Закона с цел снимки и ГЛОБИ>