Жив ли е Боян Петров? Спасителите не се предават, търсят!

Малко се надяваме на чудо, но акцията продължава, обяви спасител
Обновена: 15 май 2018 10:26 | 15 май 2018 09:00,
121

Спасителната акция за Боян Петров продължава и днес, 12 дни по-късно.

Китайските алпинисти и шерпи издирват изчезналият ни алпинист в ниските части на Шиша Пангма.

"Акцията продължава, ще продължи и утре", обяви пред Bulgaria ON AIR Кирил Петков, част от спасителите, които координират акцията по издирването на българина.

Още по темата

"Вече малко се надяваме на чудо, но акцията продължава", настоя той, макар и с нотка съжаление в гласа си.

По думите му сутринта времето на върха е било слънчево, но много бързо нещата са се променили и в момента е облачно.

Хеликоптери днес няма да участват в търсенето на Боян заради гъстата мъгла на Шиша Пангма.

"Китайската група наистина е невероятна, командира им ги накара да спят на Лагер 1, но днес те отново претърсват района за Боян".

Кирил Петков обяви, че не се е запознал с предметите открити от шерпите, за които се твърди, че са на алпиниста ни -  инсулин, тениска и шоколад.

Остава ли надеждата толкова дни по-късно той все пак да е жив?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от тоя ,моля ви престанете !!!!Досадно е ..Правите лоша услуга на човека и на семейството ..да експоатирате това за трафик
41
5
 
6
 
! Отговори
Бай Кольо преди 5 години
До Анонимен 39Ти мен не ме мисли бе, злобен безделнико. И да ти се връща тройно това, за което се молиш, дребно, злобно човече.
40
7
 
15
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 5 години
Хайде стига с тоя Боян Петров бе оср..те се. На ден по 4 статии минимум за Боян Петров. Я вижте Путин нещо не е ли направил. За масовите убийства от Израел защо не пишете бе ? Задайте си въпросите какво мълчите, няма ли да пратят бели каски там, сини ? Защо Фащ и ЕС не наложат санкции на Израел ? Защо не ги бомбандират както Сирия ? Защо не подгонят терориста Натаняхо ? Мълчите а ? Боян Петров, на ден по 15 глупости
39
1
 
3
 
! Отговори
----------------- преди 5 години
До Шерпа Лакшми, относно награди ДарвинНяма как да стане има наследници!
38
1
 
6
 
! Отговори
До39 преди 5 години
Защо кълнеш така бе артик, нали знаеш, че клетвите се връщат със голяма сила при този който ги изрича.Как така се молиш на Бог, та бог ще те накаже, като чуе за какво го молиш.Запомни, Бог не обича да му се молиш за да пострада друг човек.По добре се моли на Бог за Боян.
37
13
 
5
 
! Отговори
Ямбол преди 5 години
Гледайте да не се стреснете ако му видите кокалите на планината сега разбирам защо нашите от Евровизия са се кръстели Bones - Кокалите защото те знаят че Боян вече е скелет и си викат аааа кокал кокал усети гоооо усети гоооо в песента аз вече усещам кокалите на Боби а жена му трябва да си търси нов кокал за жулене защото и тя иска да усети един нов кокал млад разбира се из между нали знаете.
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали Боко не използва момента да завърши сделката с чез, както и да дръпне още някое друго милиярдче, за да раздаде на фирмите за строеж на уж пътища.
35
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ли не се случва нищо в България, че всички медии едно и също по 20 пъти. А на бас, че сега някъде някой прокарва някакво законче, за което ще се тюхкаме в последствие.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе жив е Боянчо, там на върха си прави слъчеви бани, утре ще се спусне по дупе, за да постави рекорд за най-бързо слизане.
33
6
 
18
 
! Отговори
Бай Кольо преди 5 години
До Анонимен 31"Има страшно много изпаднали хора, никой няма и да разбере за жалкия им и безсмислен животец."Тогава защо точно от тези хора муфтите пари за спасителна акция? Като сте толкова велики, би трябвало да можете да се оправите и без помощта на "изпадналите хора". Жалка история сте вие.
32
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквайте още няколко статии по случая... Всеки ден едно и също....
31
15
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Сега ще направим анализ на два подобни случая , станали в различно време с две различни поколения български алпинисти!Хрисо Проданов и Боян Петров!Първият българин, който на всяка цена искаше да покори Евеврест и да бъде той пръв, правеше го безкористно от любов към планината и родината, може да кажем и малко неразумно!Вторият Боян Петров изпекан мошенник, пресметлив , умен, всеки ход е добре премислен, няма неразумни излишни рискове, солов играч,единак,вълк,застрахователен измамник!Хю!ЦРУ
30
5
 
12
 
! Отговори
Несъгласен преди 5 години
До 29Ехо...благодетелят....тук има намесени министри,дипломати,целият държавен апарат се втурна да го спасява тая ***,да не мислиш,че чакат някой да дари пари в личната сметка на "жената до него",та да платят на хеликоптери,спасители,шерпи и "огромният медицински екип който го чака в базовия лагер"?Сметката ще я платят всички тия дето в момента са на работа и в края на месеца,още преди да са си получили заплатата,вече са им удържали пари за данъци.
29
2
 
7
 
! Отговори
хм преди 5 години
До SakiХората са притръпнали вече, затова не ти изглеждат притеснени. Всеки път щом тръгне по някой склон има вероятност да се случи нещо такова. И тъй като явно не осъзнават колко време е минало и какви са шансовете, затова са и нахилени, и не искат да повярват. Въпреки че нито ще е първия, нито ще е последния...
28
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има страшно много изпаднали хора, никой няма и да разбере за жалкия им и безсмислен животец, обаче много коментират и злорадстват под статии като тази, мечтаят и те за секунда слава!
27
12
 
8
 
! Отговори
Борислав преди 5 години
Четох много по случая и разбрах, че г-н Петров е атеист. Г-н Петров от еврейски произход ли е?
26
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На лузерите по-долу ще кажа, че се плаща с пари на хора като мен, които доброволно изпращат огромни средстава.А мишката никога няма да разбере орела, добре че ги има и орлите да движат човечеството напред!
25
21
 
19
 
! Отговори
Несъгласен преди 5 години
Айде стига с тоя Боян бе,от сутрин до вечер ни занимават с екскурзиите на ненормалника.На пейка в парка през зимата тук не би оцелял без храна,вода и лекарства,какво остава за Хималаите.Жив няма да го намерят,всички го знаят,защо продължават да обикалят,едва ли е въпрос на пари,сигурно е за много пари.
24
5
 
13
 
! Отговори
Шерпа Лакшми преди 5 години
Време е да му връчат наградата "Дарвин".
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там не е шега, ама никък. Плюс това там не можеш да си подтичваш както около блока, дори да е -15. Та...