Жив ли е Боян Петров? Спасителите не се предават, търсят!

Малко се надяваме на чудо, но акцията продължава, обяви спасител
Обновена: 15 май 2018 10:26 | 15 май 2018 09:00,
121

Спасителната акция за Боян Петров продължава и днес, 12 дни по-късно.

Китайските алпинисти и шерпи издирват изчезналият ни алпинист в ниските части на Шиша Пангма.

"Акцията продължава, ще продължи и утре", обяви пред Bulgaria ON AIR Кирил Петков, част от спасителите, които координират акцията по издирването на българина.

Още по темата

"Вече малко се надяваме на чудо, но акцията продължава", настоя той, макар и с нотка съжаление в гласа си.

По думите му сутринта времето на върха е било слънчево, но много бързо нещата са се променили и в момента е облачно.

Хеликоптери днес няма да участват в търсенето на Боян заради гъстата мъгла на Шиша Пангма.

"Китайската група наистина е невероятна, командира им ги накара да спят на Лагер 1, но днес те отново претърсват района за Боян".

Кирил Петков обяви, че не се е запознал с предметите открити от шерпите, за които се твърди, че са на алпиниста ни -  инсулин, тениска и шоколад.

Остава ли надеждата толкова дни по-късно той все пак да е жив?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
25
 
8
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Българина е роден измамник, в гените ни е да мамим, защото ни е трудно , да се борим и да бъдем конкуренти на другите народи и страни!!!За едни пари сме готови да предадем историята си, рода , езика и всичко българско!!!Боян Петров е просто един пример, как мошенниците се облагодетелстват вече 27 години!За едни пари от еврофондове сме готови на всичко, за едни застраховки колко имущество и заводи изгоряха!!!Боян Петров е един дребен селски тарикат и мога да го барна само за 72 часа!Тара!ЦРУ
21
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Мисля, че от нашия джоб се плаща. Защото той е работил в БАН.
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевВасилев, явно никога не си ходил в планина, дори и българска. В България например, преходите се правят рано сутрин, ставаш в 4-5-6 часа сутринта, зависи от прехода. За да не те мори слънцето после. И лятото и зимата. Лятото да изпуснеш жегата, зимата заради по-лесно ходене в скован лед. Да си кажем, 4 часа сутринта за другите хора си е "през нощта". А в Хималаите е малко по-различно. Но виждам, че просто няма смисъл да ти обяснявам.
19
7
 
9
 
! Отговори
Булстрад преди 5 години
До Анонимен - застрахователят
18
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно кой плаща сметка за 100 шерпи и 5 въртолета?
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай ТъпчоИмето ти отива
16
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още поне 128 години трябва да се търси! Може да е жив и тогава!
15
19
 
19
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Много странни обстоятелства има. Тръгнал е сам, инсулина и другите работи изглеждат ,като подхвърлени, няма телефон , майка му ,сестра му и приятелката му не изглеждат много притеснени, майка му се нахилила по телевизията. Има нещо планувано и както винаги е за пари най вероятно.
14
2
 
26
 
! Отговори
Жо преди 5 години
НЕ ЗНАМ какво още търсят. По тези върхове има останали завинаги много хора със съдбата на Боян. Вече стои въпросът- ако пострада или загине някой от спасителите, на чия съвест ще тежи?
13
2
 
42
 
! Отговори
1 преди 5 години
За съжаление няма шанс да е жив, дори и първите дни да е бил и да е чакал помощ няма как 2 седмици да е изкарал при тези условия. Дано поне си е отишъл щастлив, там където винаги е знаел, че ще завърши земния си път. Съни, сърцето ми се къса за теб. Голям човек и българин.
12
24
 
18
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Много ми е интересно , как така си е оставил телефона, около 400 грама да не му тежи, единствената връзка със света, и той се намира на самия връх в лагер 3-палатката е на 10 метра от върха и се вижда всичко, ако има труп около върха , ще се види!!!Боян се оказа най-обикновен селски тарикат, който преминава в анонимност, заради пари!Това си е направо алпинист-зоолог-еколог--***, хем го няма, хем го има!!!Агент Ридли Паркър!ЦРУ!!!
11
13
 
21
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
А бе една жена ако не може да държи мъжа си до ней никаква жена не е бе, що са показва и са звери от телевизора ами не иде си го търси...наште жени редовно си прибират мъжете я от кръчмата, я от канавката покрай пътя, та дори една и при комшийката си го намери ама наште дестинаций са си тука близки де.Тоз човек като е отишъл да катери чукари, жена му трябваше с него да иде и тогаз да и речеш-харна жена е...пък сега сълзи крокодилски и току са провикне:Търсете го, не го търсете-женски акъл бе!
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен още от 29 април е мъртъв.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевИзлез навън малко, разходи се. Изглежда имаш нужда.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ,обемът от материал е много и медиите създават благоприятни условия да си изявим гадателските способности.-7
7
32
 
11
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Естестрвено, че е жив, това е идеалният осемхилидник за застрахователна измама!!!Почти няма други алпинисти, може да се мушне в Непал и става незабелижим!Много ми е интересно, ако през нощта е правил преходите, кой ще го види и забележи???Агент Дейвид Джеймс!ЦРУ!!!
6
25
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повръща ми се като ви чета коментарите. Как може да злорадствате над такава трагедия. Този човек е прославил България и е много по-българин от всички, интернет-мишки коментиращи тук.
5
14
 
22
 
! Отговори
Салих преди 5 години
Не е жив, просто търсят къде се е превърнал в леден кочан.
4
17
 
20
 
! Отговори
Емилчо Лаков преди 5 години
Жив или не, Боян ще бъде използван, защото си е дал задното трибуквие под наем като грантаджийски бенефициент, зеленюгите като вземат някой лев,и налягат на жълтите павета, и портрет Боянчов ще носят огромен.
3
8
 
20
 
! Отговори
Анибус преди 5 години
Жив е! В другото измерение се пренесе.