Нана: Ракът се върна, отстраняват яйчниците ми!

Вчера е била тежката операция, на която тв водещата се подложи
15 май 2018 12:15,
115
Нана: Ракът се върна, отстраняват яйчниците ми!
Снимка: Facebook

Вчера Нана Гладуиш беше оперирана отново. Този път медиците отстраниха и яйчниците й.

"Лекарите изобщо не ми оставиха възможност за избор. В момента, в който ракът се върна, казаха, че яйчниците се махат".

Това призна публично водещата на "Съдебен спор". Тежката интервенция се прави абсолютно превантивно и по лекарско решение. Причината е злокачествено образувание и в другата ѝ гърда, което се появява 5 години, след като напълно е излекуван рака в гърдата й.

"Оказах се BRC1 позитивна (наследствено обременена с рак на гърдата и яйчниците - б. а.), което променя малко схемата и ще видим какво ме чака. Трябва да успея", казва преди време пред "24 часа" тв водещата.

Заради това се наложило и отстраняването на яйчниците. Така се намалявал рискът от поредно, трето, връщане на коварната болест.

За първи път откриват рак на Нана през 2012 г. През май 2017 г. при рутинен преглед в Израел тв водещата разбира, че болестта се е върнала, но този път в другата гърда.

Месец по-късно лошите новини в семейството на Нана продължават. Тогава тя разбира, че сестра ѝ - Мартина също е диагностицирана с рак, въпреки че 4 години по-рано ѝ е направена пълна хистеректомия (операция за отстраняване на матката - б.а.).

Досега Нана Гладуиш е преминала през химио- и лъчетерапии, предстои ѝ хормонално лечение. Още в началото, когато за първи път, чува страшната диагноза, тв водещата застана пред камерата, и макар със сълзи на очи, подробно запозна зрителите с кошмарите, които е изживяла, и които предстоят.

Фондацията "Една от 8" провежда национална кампания за превенция и борба с рака на гърдата. Розовият кемпер на фондацията постоянно кръстосва страната. Когато успява, Нана също се включва в инициативите на фондацията.

Провеждат се и лекции - как се живее след диагнозата рак, как жените да се борят с болестта, дават им се юридически, психологически и естетически консултации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
10
 
! Отговори
shady преди 5 години
Ето за това трябва да има генно инженерство за чакащите дете - нещо като във филма Гатака. В смисъл да се отстраняват дефектни гени или ако може да се коригират. Ако няма как се прави аборт и това е. Сега много ще почнат да философстват, но едва ли има някой който желае детето му да е генетично обременено с някакви гадости като най-различни дефекти или сериозни състояния като рак.
15
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14.Защо четеш и коментираш щом не те интересува.Ти си поредния сеирджия.Жената го прави за да даде кураж на много други като нея.Започни да мислиш вместо да реагираш първосигнално като ***.
14
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
еврейка
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Много си глупав.Женена е за чужденец.Ти защо се правиш,че можеш да мислиш като не можеш.
12
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не знам защо целият български народ трябва да бъде занимваван с това, че на някого му махнали яйчниците. Няма ли някаква дискретност, някаква неприкосновеност на личния живот, та да трябва да се разхвърлят така истории за операции та да станат достояние на всички. Има толкова хора с лични трагедии и никой не пише за тях, ама за тази трябва да четем всеки път като има здравни проблеми, аман !
11
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжът й сигурно отдавна си е намерил друга. Следващата златотърсачка.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дръште се Гладиуш.
9
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успех на нея и на всички жени, които се борят с болестта. <3
8
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е антипатична, но дано се оправи.
7
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя е тая и защо се прави на чужденка, след като си българка от село.
6
2
 
33
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Кураж, Нана!
5
5
 
33
 
! Отговори
... преди 5 години
Желая и само добро, като на всеки болен човек, но не е ли време да спре да се занимава с изродщини като "Съдебен спор"? Няма как да си здрав, когато се занимаваш с такива гнусотии и пошлости.
4
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мила Нана, моля се за теб, да оздравееш и да се радваш на живота още дълги години !
3
5
 
18
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
Вяра в силата на духа ти.Ще се пребориш и този път.И когато това стане моля те загърби злобата и коравосърдечието и ще бъдеш много по-щастлива и усмихната.
2
2
 
43
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Дръж се, Нана! Ще пребориш гадната болест!!!
1
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не дава Господ това да се случва на който и да е, ама какво ме интересува Нана?Има и други пък не четем за тях постоянно