Нана: Ракът се върна, отстраняват яйчниците ми!

Вчера е била тежката операция, на която тв водещата се подложи
15 май 2018 12:15,
115
Нана: Ракът се върна, отстраняват яйчниците ми!
Снимка: Facebook

Вчера Нана Гладуиш беше оперирана отново. Този път медиците отстраниха и яйчниците й.

"Лекарите изобщо не ми оставиха възможност за избор. В момента, в който ракът се върна, казаха, че яйчниците се махат".

Това призна публично водещата на "Съдебен спор". Тежката интервенция се прави абсолютно превантивно и по лекарско решение. Причината е злокачествено образувание и в другата ѝ гърда, което се появява 5 години, след като напълно е излекуван рака в гърдата й.

"Оказах се BRC1 позитивна (наследствено обременена с рак на гърдата и яйчниците - б. а.), което променя малко схемата и ще видим какво ме чака. Трябва да успея", казва преди време пред "24 часа" тв водещата.

Заради това се наложило и отстраняването на яйчниците. Така се намалявал рискът от поредно, трето, връщане на коварната болест.

За първи път откриват рак на Нана през 2012 г. През май 2017 г. при рутинен преглед в Израел тв водещата разбира, че болестта се е върнала, но този път в другата гърда.

Месец по-късно лошите новини в семейството на Нана продължават. Тогава тя разбира, че сестра ѝ - Мартина също е диагностицирана с рак, въпреки че 4 години по-рано ѝ е направена пълна хистеректомия (операция за отстраняване на матката - б.а.).

Досега Нана Гладуиш е преминала през химио- и лъчетерапии, предстои ѝ хормонално лечение. Още в началото, когато за първи път, чува страшната диагноза, тв водещата застана пред камерата, и макар със сълзи на очи, подробно запозна зрителите с кошмарите, които е изживяла, и които предстоят.

Фондацията "Една от 8" провежда национална кампания за превенция и борба с рака на гърдата. Розовият кемпер на фондацията постоянно кръстосва страната. Когато успява, Нана също се включва в инициативите на фондацията.

Провеждат се и лекции - как се живее след диагнозата рак, как жените да се борят с болестта, дават им се юридически, психологически и естетически консултации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
8
 
! Отговори
До 80 преди 5 години
"Незнам за комунистите, ама ГЕНОЦИДЪТ, който вече 30 години провеждат антикомунистите над Българския народ, просто няма равен." *** - почети малко история: 45 години - БКП + 1 г. БКП (Попов) + 1 г. СДС + 2 г. БКП (Беров) + Инджова + 2 г. БКП (Виденов) + Софиянски + 4 г. ОДС + 4 г. НДСВ (Сакскобурготски) + 4 г. БКП (Станишев) + 3.5 г. ГЕРБ + М.Райков + 1 г. БКП/ДПС (Орешарски) + Г.Близнашки + 2 г. ГЕРБ + Герджиков + 1 г. ГЕРБ. Къде видя 30 г. управление на антикомунистите?
95
4
 
11
 
! Отговори
До 53 преди 5 години
"Ами дъртия евреин що не се бръкне по-надълбоко да извади още пачки и да прати жената да се лекува в САЩ." Когато ти се бръкнеш и ти извадиш пачките, ще се бръкне и той. Психично болен си, отиди да се лекуваш на правилното място!!!
94
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съжалявам, но ракът днес се смята за хронично заболяване така, че не се е върнал, а болестта е прогресирала.Пациентите с диагноза рак трябва да са търпеливи, лекарите-също, както и бдителни, и професионално подготвени.Обществото трябва да проявява солидарност с болните от рак и нетърпимост към всичко, което уврежда здравето,НО "Аз победих рака" е лишена от смисъл фраза, която създава невярна представа за това заболяване.
93
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А специално за рак при жените, който е често на гърдата или матката, ФАЩ и ЮК са 2-ро и 3-то място в света. Отново далеч, далеч пред държавите, най-силно засегнати от Чернобил. Но ти продължавай да си типичната примерна издънка, да виниш за провалите си точно тези, които е удобно да виниш за действително отговорните за мизерното ти състояние.
92
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 92На мен са ми ясни много неща които ти няма да проумееш цял живот. Държави като Кравария, Ю. Корея и Австралия, които никога не са имали ядрени инциденти имат много повече ракови заболявания от държавите, които са в епицентъра на Чернобил.Австралия е на 3-то място в света, ФАЩ е на 6-то, ЮК е на 8-мо, а БЕЛАРУС е на 46-то. Ние сме на 43-то. А разликата между първите и 50-тите е около 40%.Аман от такива заблудени като тебе, които дори си нямат идея колко са заблудени.
91
4
 
11
 
! Отговори
До 92 преди 5 години
"Чернобил беше много отдавна, господини евроатлантици, на които комунизма ви е виновен за всичко, включително колко се прoсти и колко ви миришат краката." Момченце, ти ходило ли си на училище??? Нали знаеш, че последствията от аварията се проявяват най-силно след 30-50 г.?Цитат на учени от ядрената енергетика: "Последствията за човечеството от катастрофата ще станат ясни около 2025-2026 г. Тогава ще е израснало поколението на тези, които са били хлапета по време на инцидента." Е, ясно ли е?
90
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е заради използването но *** хора за да си правиш тъпо предаване за тяхна сметка.
89
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чернобил беше много отдавна, господини евроатлантици, на които комунизма ви е виновен за всичко, включително колко се прoсти и колко ви миришат краката.Експлозията от ракови заболявания е по целия свят, дори и по-места, до където ядрени аварии не са стигнали. Вървят ръка за ръка с "модерния" начин на живот - безсмислено съществуване, захранено от синтетични ***. Неправилен начин на живот, фалшиви храни, постоянен стрес - може да благодарите само на капитализма за всичко това.
88
18
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
За обикновен човек с подобна диагноза ,борбата не е с болестта , а със системата на здравеопазване у нас а краят е предизвестен
87
20
 
6
 
! Отговори
до 89 преди 5 години
Фандъкова ти не си нормала българка, а мутренска под-лога, докопала се до властта.Ти си пиявица от тия ненаситните.Нормалните бълари умират без лечение, защото нямат пари за него.Нямат пари, защото вие герберастите ги крадете.Сега дори сложихте финансист за министър на Здравеопазването, за да може да краде повече.
86
17
 
7
 
! Отговори
до 87 преди 5 години
Фандъкова трай ***. Всички знаем колко струваше лечението ти в Турция и кой го плати.
85
2
 
17
 
! Отговори
До 85 преди 5 години
"За герберастки под-логи и продажници хич не ми е мъчно.Мъчно ми е за хилядите обикновени българи, болни от рак, които нямат пари да се лекуват." Що за щуротия чета??? Да, аз харесвам ГЕРБ и гласувам за тях Не смятам, че съм *** и продажница. Да, бях болна от рак и вече съм оперирана и излекувана тук, в България. Според вас трябваше вече да съм умряла ли? За съжаление, мои любими близки починаха вече от рак. Аз съм обикновена българка и глупостите, които пишете ужасно ме обиждат!
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бях по това време в казармата, задължителнатат донаборна служба.Нищо не знаехме и никой не ни е давал никаква специална храна.Това са митове.
83
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За герберастки под-логи и продажници хич не ми е мъчно.Мъчно ми е за хилядите обикновени българи, болни от рак, които нямат пари да се лекуват.
82
3
 
20
 
! Отговори
До 76 преди 5 години
"Но сръбският народ не се предаде - имената на Слободан Милошевич и генерал Ратко Младич ще останат записани със златни букви в Историята." Браво, изпълзяха и се проявиха сърбофилите, русофилите - българофоби. Пишат глупости, защото са им промили мозъците. Защо не ви е жал за геноцида над българите от БКП/БСП, а се кланяте на чужди държави. Ама то повече от вас не може и да се очаква. Толкова сте жалки...
81
2
 
7
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Стига с тия комунисти. Аз бях такъв и работих в Ок на БКП като инструктор. Никой не ни е предупреждавал. Включително на ниво секретар. Ядяхме си салатите и млякото наравно с всички. Заплатата ми беше 280 лева. Никакви привилегии. Точно обратното. Криеха информация и ядяха проверени храни само на най-високо ниво. От министър нагоре. Така че комунистите нямат нищо общо с това, а управляващата клика. Която управлява наследствено и сега.
80
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам за комунистите, ама ГЕНОЦИДЪТ, който вече 30 години провеждат антикомунистите над Българския народ, просто няма равен.
79
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който отрича вредата от Чернобил заслужава директен разстрел. Долни ***, ще си платят децата и внуците ви!
78
4
 
20
 
! Отговори
До 76 преди 5 години
"Дори да има поражения от Чернобил, никой не го е гръмнал нарочно - това беше производствена авария." Затова ли комунистите скриха всичко от нас, за да ни унищожат??? Толкова ли са *** и не знаят, че днес ще сме много, много болни или някои, отдавна починали. Всичко това е благодарение грижите на любимата партия майка БКП/БСП. Искате да се забрави, но не може. Толкова много мои любими близки си отидоха от рак, че никога няма да им го простя!!!
77
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 72Не искам да споря с такива като теб.....Радиационният облак тогава се изтегли на северозапад. Засегнати бяха тогава Украйна, Беларус,Полша, Скандинавия. България почти не беше засегната. Аз работих във военно поделение и там имаше уред за измерване радиацията....Такава ЗА ТВОЕ НАЙ-ГОЛЯМО РАЗОЧАРОВАНИЕ НЕ СЕ ОТЧИТАШЕ. Всичко е злобна пропаганда спрямо Русия.