ДНК: 45 836 българчета не се родиха през 2017 г.

22 ведомства се борят с демографската криза, разкри Андрей Арнаудов
16 май 2018 16:07, Александър Попов
58
ДНК: 45 836 българчета не се родиха през 2017 г.
Снимка: ДНК

45 836 българчета не се родиха през 2017 г. Това показа емоционален клип със стряскащата статистика на НСИ за демографията, представен от Движение за национална кауза (ДНК). Видеото илюстрира болезнените факти за стопяването на нацията.

"Направи го за България 1" е първата и най-успешната до днес мултимедийна кампания по темата за демографската криза, отчете ДНК. Съвременна и позитивна, през 2017 г. кампанията получи подкрепата на Българската православна църква, медиите, частния и обществения сектор. Инициативата включи Националното кръщене, с участие на близо 1000 бебета и ангажира над 10 000 души. Бяха подкрепени и двойките с репродуктивни проблеми чрез субсидия за фондация "Искам бебе".

Движението осъществи и таргетирана анкета, която да даде отговор какво би ни стимулирало да имаме повече деца.

Според ДНК, българските родители вече осъзнават правата си, условията на средата и отношенията с работодателите, които касаят възможностите за отглеждане на деца. Те искат стимули, а не санкции за работодателите, както и справедливо държавно финансово подпомагане без подоходен критерии.

През целия месец май организацията провежда национални фотоизложби на открито в Пловдив, Русе, Бургас, Варна и Стара Загора, като предстоят и две официални откривания на събитията - във Велико Търново на 21 май и в София – на 1 юни.

Второто Национално кръщене е планирано за 7 октомври 2018 г. в над 10 града, "като тази година посланиците на каузата няма да са кръстници", уточни Андрей Арнаудов.

Андрей направи анализ съществуващата демографска стратегия на България – 182 страници, отговорност, разхвърляна между 22 ведомствата, общи и трудни за прилагане политики, без конкретни планове за отчетни резултати.

"Един от корените на демографския проблем у нас е в комуникирането му - липсва публичен дебат, а правилната комуникация е най-важната част от една политика. Толкова, колкото и изпълнението й. Комуникационният проблем представлява бариера пред обществото за разбиране на проблема", добави Арнаудов и даде за пример Тасманийското правителство, което е направило свой приоритет увеличаването на населението, като местните власти скъсяват дистанцията и комуникират ясно и достъпно политиките си в цели... 32 страници.

Като ТВ-продуцент и водещ с над 20-годишна практика в медиите, Андрей Арнаудов предложи решение на комуникационния проблем между държавата, обществото и бизнеса чрез нов продукт – онлайн платформата Bulgaria Wants You. Инструментът адресира основен аспект от демографския проблем - диаспората и миграцията и промотира България като добро място за живот, работа и отглеждане на семейство. Неговата функция е да поддържа постоянно фокуса върху демографския проблем, с цел да връща българите в страната и да привлича нова миграция. Продуктът предоставя социални услуги и трудова борса за българи, желаещи да се върнат и за чужденци, които искат да дойдат в България, като обединява медия, потребителски регистър, социална мрежа и представлява място за концентрация и комуникация с диаспората и стимулиране на активност.

"След поредица от неуспешни срещи с държавните институции, се налага сами да лансираме платформата, като очакваме това да се случи още през есента на тази година", посочи Арнаудов.

Председателят на ДНК обяви, че поддръжниците на каузата се увеличават и представи нов посланик - певицата и млада майка Мария Илиева.

Мария Янева, председателят на фондация "Искам бебе", допълни с тревожните статистики за нарастващия брой двойки с репродуктивни проблеми, които определи като истинския "държавен резерв на България" и призова към социална отговорност с въпроса "Дали ще ни има утре?".

Тв водещата и майка на две деца след борба за зачеване чрез инвитро процедури, Нели Хаджийска, пък сподели открито личната си история.

"Чаках болезнено дълго и вече знам. Материалният успех, заради който все отлагаме раждането на децата, сам по себе си не носи щастие. Виждаме опашките пред клиниките за репродуктивна асистенция. Раждането на дете не е като да си поръчаш пица по телефона".

"За какво е успехът, ако няма с кого да го споделиш? Деца не се гледат с пари, а с любов. Децата са щастието", категоричен е волейболистът Владимир Николов, съосновател на ДНК.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гледали ли сте рекламата на DUREX - Всеки ден 70 български жени правят аборт ...
Това са 25550 деца годишно.Тъпите Ганьовци и Ганьовици си убиват децата а друг им е виновен.Няма толкова *** нация като българската!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В този материален свят само с даване на пари ще се вдигне раждаемостта ,но ако са искали господата да се плодим нямаше да ни изтребват бе драги зрители
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има жени, които минали през ада на българските родили отделения не искат и да чуят за раждане. Проблемът е комплексен. Не и нормално условията да не са такива, както в Европа. Дори в големи градове има болници, където не се поставя спирална или епидурална упойка, а секциото е с пълна. Спомяме си за случая в Тетевен, Горна Оряховица... отвратително и после искат деца. Ами детски кой получава?
46
0
 
2
 
! Отговори
пх преди 7 месеца
До Анонимен

Тоя пък, заради парите ли да раждат хората? С парите ще ги гледат ама за пари едва ли ще ги правят.
45
0
 
5
 
! Отговори
nm преди 7 месеца
Андрей Арнаудов ли ще ми се притеснява за изчезването на българската нация? А като правеше предавания каква трябва да бъде жената до него и по този начин създаваше ценности в поколението към което принадлежи притесняваше ли се? Първо направиха нормалните жени ненормални щото не са леснодостъпни и развратни, пък после що няма деца. Като мислите с патките си, а не с главите си няма да има.
44
6
 
8
 
! Отговори
Илия преди 8 месеца
Децата саизлишен разход за парите.
А парите сега са основата на организацията на общестното ни.
Парите не мислят повече от 10 години напред.
Следователно и обществото ни ще загине.
С пари деца не се правят,защото сметката винаги е отрицателна.
Религиите са там
43
10
 
5
 
! Отговори
Ани преди 8 месеца
Българките не раждат защото има БСП.
До 1996 г жените чакаха да дойде Годо и като не дойде, си взеха торбичката и напуснаха.
Това е проблем и за мъжете у нас, защото останаха недъгавите, грозните и въобще като яде череши човек, първо изяжда най-зрелите и най-здравите, после малко по-смачканите и накрая остават такива дето никой не иска.
Закрийте БСП за да има жени в България!
42
3
 
10
 
! Отговори
До До 38 преди 8 месеца
За съжаление обаче в София демографска криза няма...
41
0
 
26
 
! Отговори
Дрън дрън преди 8 месеца
Българчетата се раждат , но в Европа

В червената кочина няма кой да слугува на.... цензурирано
40
4
 
14
 
! Отговори
До 39 преди 8 месеца
То затова всичките семейства с три или повече деца, които познавам са с доходи над средните.Ромите и н.егрите имат повече деца заради ниска сексуална култура.
39
6
 
14
 
! Отговори
До 38 преди 8 месеца
За мен демографската криза е идеална.По-малко автомобили по улиците, децата ми ще се конкурират с по-малко хора при постъпване в гимназия и университет, или за работа.Ще се вдигнат заплатите, защото ще има по-малко работници.Перфектно ме устройва.Който няма деца да му мисли.Аз имам три.
38
7
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 8 месеца
Да бе, гейовете са ви виновни дето мислите само за себе си. Бедността не е оправдание. Индия е на път да стане най—населената държава, а средната заплата там е 300 лв, мизерията е неописуема. Като пример могат да бъдат дадени още страните от Африка, Южна Америка, близкият изток, Филипините, Виетнам. Всъщност връзката доходи—раждаемост е обратно—пропорционална—бедните раждат най—много.
37
4
 
20
 
! Отговори
Поредният провал преди 8 месеца
опит за псевдо смешна кампания с нулеви резултати и поднулев имидж. А трагедията с демографската катастрофа е много страшна и ще става МНОГО ама МНОГО по-зле. Който избягал жив и здрав да е...Които сте останали плюйте си на палците и се наведете със събути гащи - МНОГО лоши неща ви чакат...И по-лошо ще става!
36
3
 
17
 
! Отговори
Чалгарин суджуков преди 8 месеца
Въвв бг има безотговорни алчни дяволи които вземат решения против народа.само путин ще ви оправи измислени българи
35
23
 
8
 
! Отговори
предатели преди 8 месеца
родените извън България не са българчета, а предатели!
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е бизнес!!!
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С тази демографска криза плашат гаргите: вижте първо как НСИ я изчислява и после почнете да свиквате с термина Сива Икономическа Класа!!!
32
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали пред 2-3 години накараха студентките-майки да връщат майчинските, защото децата им ходели на ясла.
От НОИ ги притиснаха да връщат парите — даже ги плашеха със съд.
No comment !!!
31
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами една работеща майка първата година получава някъде към 500 лв. майчински. Втората година 370 лева. Само за разходи за бебето са нужни по 300 лева на месец май малко. Как да стане? Ами третата година. Ако няма баба майката е в неплатен отпуск. Бащата ако получава 700 лева как ще плаща ток, вода, телефон, разходи по автомобила, храна, дрехи, лекарства и т.нт.
30
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
почасово заплащане започващо най-малко от 16.50 , индивидуални пенсионни и здравнозастрахователни сметки , частни пенсионни и здравни каси . толкова ли е сложно да се направи ?