Как да проведем "онзи разговор" с децата си?

Истини за интимния живот на тийнейджърите с Румен Бостанджиев
Обновена: 16 май 2018 23:03 | 16 май 2018 23:00,
27

Всяко трето дете започва своя полов живот под 13-годишна възраст, сочат данните от последните изследвания по темата. Децата винаги са бързали да пораснат, но понякога това може да се окаже опасно за здравето им.

Затова е важно да сме наясно как да се говори с тях за секс и какви са рисковете от преждевременния полов живот. Повече яснота по въпроса внася сексологът Румен Бостанджиев в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air.

"Тези изключително важни теми остават извън училище. Много е важно разговорът да е предметно открит между децата и родителите. Ценностите се предават в семейството - споделя компетентното си мнение специалистът. - Проблемът обикновено е при родителите. Трябва да сме съзрели като личности, за да можем да водим тези разговори."

Тема табу ли е сексът у дома, защо родителите изпитват неудобство да говорят за това с децата си, кой трябва да ги учи – училището, семейството, техните връстници или Интернет, както и колко е важно доверието и как да се подходи към "онзи разговор", са все въпроси, които не губят своята актуалност и търсят отговори в предаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
пх преди 5 години
До Българкаима време за всяко нещо. Ако иска да не го прави преди 20 теб какъв ти е проблема? Че няма да знае как да те оправи за 5 мин и да си тръгне все едно нищо не се е случило?
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Статистиката обхваща всички лица на тази възраст, а не само етническите българчета.Онези другите на 15-16 г. са вече родители, а нашите все още ходят на училище и в повечето случаи възнамеряват и да следват, чак след това да се женят.А пък ние работим и плащаме данъци, за да осигурим даром прехраната на онези, които започват да се размножават на възраст, на която нашето единствено дете е ученик в основното училище.
12
0
 
7
 
! Отговори
Българка преди 5 години
Хаха 13, друг път. Хайде да не се бъркате с други източноевропейски народи като поляци и чехи. Тук народа е яко консерва и на 13 са правили секс само шведи. Средно момчетата тук правит секс след 20. А някои и на 30 не ги е огряло.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тая статия почти нищо не разбрах, браво.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от измислени шведски статистики. Естествено, че не е под 13. Аман от глупости. И аз имам дете на тази възраст и виждам какви са децата. Сигурно има под 13 правили секс, но това са ЕДИНИЦИ.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" всяко трето дете под 13 години..." Напишете , че повечето " сиви гълъби" почват полов живот тогава, и до 15 г. вече са родители на нови ***.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен татко ми разказа за всички на 24 ... Нищо чудно, че всичките ми приятелки си тръгваха, без едни чао да кажат ;/
7
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Децата знаят повече от родителите,в страната е пълен разврад и бардак ценостната и семейна система е разрушена.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деца . вече сте пораснали и е време да поговорим за секса...... Добре татко . кажи какво още искаш да научиш ?????
5
3
 
8
 
! Отговори
Надя: преди 5 години
Има Ескапел за такива случаи, но трябва да влезеш в Гугъл, а не в чата, за да го разбереш. Изисква се интелектуално усилие.
4
4
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Наде бе, как на 19 ?! Да не си забрвила една, две десетки? Адлер ползвала, ми ако го скъса некой ***, кво прайш а
3
5
 
13
 
! Отговори
Надя преди 5 години
Хаха аз съм жена на 19 и още не искам деца и винаги ползвам презерватив. Не ми се вярва момичетата на 12 да искат.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мн малко 13 ве....Поне 16 ...чакайте
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уточнявайте - всяко трето дете от кои?В някои общности е желателно на 13 години вече да имаш поне едно дете, но може и повече!