Край на операцията... Боян остава завинаги под Шиша Пангма!

Бог да го прости, написа за край на операцията Кирил Петков
Обновена: 16 май 2018 16:19 | 16 май 2018 11:00,
238
Край на операцията... Боян остава завинаги под Шиша Пангма!

Спасителната акция за спасяването на алпиниста Боян Петров окончателно приключи, за съжаление - неуспешно.

"Бог да го прости Боян", написа във Facebook Кирил Петков, който беше на място в Непал и следеше спасителната акция заето с друг българин - Петко Петков.

Още по темата

"Днес направихме още един полет в екип от трима: капитан Surendra и ние двамата - искахме да се уверим с очите си още веднъж - стигнахме 7400 м височина (Лагер 3) и после бавно прелетяхме до базовия лагер като се оглеждахме от всички страни - времето беше слънчево - качихме се от 1500 м до 7400 м без аклиматизация", обясни българинът.

Днешният полет беше последният шанс спасителния екип да открие следи от алпиниста, който е в неизвестност от 3 май.

"За съжаление не открихме Боян, но сега можем да си тръгнем знаейки, че всичко възможно наистина беше направено", написа Петков.

Той благодари на всички хора и институции, помогнали за организирането и провеждането на операцията, на китайската група, търсеща Боян, на пилотите и на всички останали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако напишете в Гугъл "Гробището Еверест" ще ви се изправят косите... Има и галерия със снимки на замръзнали алпинисти, не са за хора със слаби сърца.
102
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На Еверест смърт няма, има само сливане с мечтите". Този човек просто се е докоснал до звездите и неговият начин на живот (на ръба) доказва, че всеки може да постигне това, което желае, с воля, упоритост и стремеж. За това не всеки би го разбрал. Да почива в мир!----Сигурно е така за тези които имат качества и успяват го изкачат. А как за тези самонадеяните които не успеят и замръзват долу в някоя пропаст или цепнатина под Еверест?
101
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е Боян ПЕТКОВ ?
100
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига бе !Както казва народната поговорка, да би мирно стояло, не би чудо видяло.Каквото е търсил, това е намерил. някои без адреналин не могат.Иначе за журналята чудесен сюжет/тема
99
10
 
18
 
! Отговори
;( преди 5 години
Той просто беше роден сред нас, но винаги е бил част от върховете. Дано намери покой в своя нов дом.Сбогом, шампионе!
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 101 Какъв Еверест те гони, бе? Тоя връх Шиша Пангма, който е искал да покори Боян е 8013м. Еверест е 8848м.
97
7
 
19
 
! Отговори
Алпинизмът да спре преди 5 години
Вуйчо ми беше алпинист. Цял живот за братовчедите ми беше ужас. Няма делник, няма празник, или беше по чукарите, или на легло с някакви травми. Остаря и стана планински спасител. Явно от това, което е видял, от желание да се катери, но вече не може и стана алкохолик! Това трябва да спре! Толкова тормоз на близките...
96
7
 
18
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Христо Проданов и Боян Петков - двама смели български алпинисти! Боян ще остане в историята, така както до ден днешен се сещаме за Христо Проданов!
95
33
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му е великото на Боян, че ни занимават с него...Изкачвал някакви върхове, сам си го е търсел...Какво му е великото на Григор - удря някаква топка и взима много пари... Какво им е великото на Гена Димитрова и Райна Кабаиванска - вият по някакви големи зали по чужбина...Какво им е великото на децата от отбора по математика, които отново се върнаха с медали миналата седмица - решили няколко задачи, голяма работа...Срам ме е, че съм българин. *** сме... Вечна ти памет, Бояне!
94
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безкрайно съжалявам, но явно така е трябвало да стане. Мир на праха му.. Боян остава там, където винаги е искал! Пътят му е бил дотук, след всички перипетии в живота му, с които се е преборил, страстта и любовта към планината го пребориха. Боян е голям, защото преживява мечтите и целите си. Велик дух! Съболезнования на близките. Бояне, благодаря ти!
93
10
 
34
 
! Отговори
ктр преди 5 години
За катастрофата с автобуса на ам.Тракия се писа 1-2 дни - 6 жертви, 20 ранени! Какво стана с ранените- оздравяха ли, шофьора, шофьорката, фирмата превозвач? От тези хора никой нямаше вина, че е починал... Лека му пръст на Петров, надявах се да е жив, сам си го е причинил, но 11 дни по 5 статии, интервюта и т.н. , а за невинните жертви? Ето това е лицемерие и фамилиарничене от много хора. Живи и здрави!
92
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз много исках и се надявах да го спасят! За първи път в живота ми чаках с такова нетърпение новинарските емисии с надеждата, че ще го спасят!Но вярвам, че той е добре и щастлив където е сега!Любовта му към планината е огромна!Поклон пред Боян!
91
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На Еверест смърт няма, има само сливане с мечтите". Този човек просто се е докоснал до звездите и неговият начин на живот (на ръба) доказва, че всеки може да постигне това, което желае, с воля, упоритост и стремеж. За това не всеки би го разбрал. Да почива в мир!
90
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още колко време ще се дъвчи тази тема?
89
4
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
И на мен ми се искаше да го спасят, ама след всичките тия медийни мелодрами някак просто ми стана неприятна цялата история.. Бог да прости!Може пък след смъртта да има нещо по-добро.. Кой знае..
88
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изчезне ли някой на над 6 000 метра в планина за повече от 3 дни, това е равнозначно на Загинал.
87
18
 
17
 
! Отговори
МДА преди 5 години
Одисеята на свободния дух остава в историята завинаги а съвременниците му дребни душички могат от утре да започнат да хулят следващата си цел. Мир на душата му и нека там намери покоя.
86
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям човек, който ще остане завинаги в мислите и сърцата ни!Поклон пред светлата му памет!
85
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 92 Ами щото е искал да начеше егото си...да покаже, че без съвремени средства може да оцелее... и изкачи върха ......GPS-и + човешка помощ включително.
84
2
 
22
 
! Отговори
гг преди 5 години
Бог да го прости