Край на операцията... Боян остава завинаги под Шиша Пангма!

Бог да го прости, написа за край на операцията Кирил Петков
Обновена: 16 май 2018 16:19 | 16 май 2018 11:00,
238
Край на операцията... Боян остава завинаги под Шиша Пангма!

Спасителната акция за спасяването на алпиниста Боян Петров окончателно приключи, за съжаление - неуспешно.

"Бог да го прости Боян", написа във Facebook Кирил Петков, който беше на място в Непал и следеше спасителната акция заето с друг българин - Петко Петков.

Още по темата

"Днес направихме още един полет в екип от трима: капитан Surendra и ние двамата - искахме да се уверим с очите си още веднъж - стигнахме 7400 м височина (Лагер 3) и после бавно прелетяхме до базовия лагер като се оглеждахме от всички страни - времето беше слънчево - качихме се от 1500 м до 7400 м без аклиматизация", обясни българинът.

Днешният полет беше последният шанс спасителния екип да открие следи от алпиниста, който е в неизвестност от 3 май.

"За съжаление не открихме Боян, но сега можем да си тръгнем знаейки, че всичко възможно наистина беше направено", написа Петков.

Той благодари на всички хора и институции, помогнали за организирането и провеждането на операцията, на китайската група, търсеща Боян, на пилотите и на всички останали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боян изкачи К2 и заби българското знаме на върхът му! Това е най -трудният и тежък за изкачване връх,като само 300 алпинисти за последните 150 години са успяли да го качат.А вие мучете от диваните.
162
7
 
11
 
! Отговори
Гордиан преди 5 години
Еее сополанко ти не си човека дето трябва да мисли на глас! И така да е трябва да имаш голяма смелост да направиш този избор! Той е велик!
161
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Качихме се от 1500 м до 7400 м без аклиматизация", обясни българинът." Писна ми от самовъзхваляването си на тези себелюбци, наричащи се алпинисти. С всичко се опитват да се самовеличаят. И са готови на всичко за да бъдат известни, дори и с безрасъдство.
160
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекрати се издирването на Боян и се забълваха постове,че е велик българин.Аз не мисля така.Бил е болен,знаел го е и въпреки всичко тръгва.Кой със сигурност може да каже дали не е решил да се самоубие там на върха?И ако величието се измерва с това да отидеш доброволно да се самоубиеш,то това не е величие,а падение,което всяка религия отрича.Жалко за него и още по-жалко,че за починалите велики български актьори създавали шедьоври се спомена бегло за смъртта им и до там.Qwo vadis,българино?
159
10
 
8
 
! Отговори
до циник преди 5 години
Ти нямаш право да коментираш,колко българчета има,или няма,защото заради такива като теб това се случва.Къде е детето ти,защо не е в България? Сега ще избоботиш нещо черногледо,нещо за кочини и прочие тъпотии,затова нямаш право на глас.
158
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боян Петров е ЛЕГЕНДА! Поклон, ЛЕГЕНДО! Велик си!
157
12
 
15
 
! Отговори
Циник до Борнео преди 5 години
Ъхъ...точно!49 000 българчета по-малко...ама вие събирате пари за егофрика!Леминги!
156
2
 
7
 
! Отговори
До 168 преди 5 години
Така, като ти чета изказа ми се струва, че злобната хиена си точно ти!
155
9
 
7
 
! Отговори
Борнео до 169 Циник преди 5 години
При преобладаващите оплюващи Боян коментари това е една добра новина.Всеки народ си заслужава съдбата.
154
9
 
41
 
! Отговори
8679 преди 5 години
Хора като Боян Петров движат света напред! Поклон!
153
3
 
21
 
! Отговори
За Боян преди 5 години
и за всички, които са го обичали:"...Човек стои върху Сърцето на Земята,пронизан от Слънчев лъч.И внезапно настъпва Вечер."
152
14
 
12
 
! Отговори
Циник преди 5 години
В УЖАСЯВАЩАТА статия, че за миналата година са се родили 49 000 българчета по-малко...ЦЕЛИ 45 коментара...А в СТАТИИТЕ за егофрика 3000 коментара!Без коментар!
151
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !!!!Тези въпроси изглеждат риторични.Замълчи моля те.Има хора, които ни е мъчно...млъкнете злобни хиени...оставете ни да почетем един велик за нас човек. Намерете си нещо друго върху което да си Изливате злобата и да ви е виновно за нещастията ви.
150
2
 
29
 
! Отговори
МИр и светлина преди 5 години
за Душата на Боян+( не го познавам, но очите на човек излъчват енергията му.)Искрени съболезнования на децата му, всички, които са го обичали, майка му, сестра му, жената до него Радостина.Сигурна съм, че излъчваната от него енергия ще бъде във Вселената и ще помага на децата му."Господи, засели Душата на Боян в най-красивите места на твоите Селения, за които той е мечтаел."Поклон.( И все пак, може ли в този век да стане Чудо, Господи?...)
149
3
 
5
 
! Отговори
!!!! преди 5 години
До АнонименИ като питаш така ОБСТОЙНО , да беше написал КОЙ СИ БЕ , ***???
148
7
 
6
 
! Отговори
K2 преди 5 години
До Людмил ИвановВелики Гуру - https://youtube/watch?v=XeI5XorB0Sc както и за всички , които не мога да проумеят защо Боян Петров е достоен Българин!
147
3
 
34
 
! Отговори
XX преди 5 години
Ако това може да звучи утешително-отиде си на върха на славата и тялото му ще остане на любимото му място непроменено завинаги .
146
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не питай за цената на мечтата - бори се , литвай, падай и умирай! Носи я винаги напред - в ръката, възкръсвай, ставай, искай и намирай! Не я затваряй в себе си, в душата... Изправен дишай, никога не спирай, мечтай за радостта, за красотата. С възторг и трепет, с вяра в чудесата - тя ражда и мира и светлината, с кръвта заплаща любовта и свободата. Не питай за цената на мечтата.Людмил Янков
145
1
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Може 141 Аман от закони ,бе. А глобата каква да бъде , в евро или долари? Закони ти се преискали.Айде стига.
144
4
 
8
 
! Отговори
Библията преди 5 години
Исая 40:66 Глас на един, който казва: Прогласи! И бе отговорено [а]: Какво да проглася?- Всяка твар е трева и цялата й слава е като полския цвят;Яков 4:1414 когато вие не знаете какво ще бъде утре. Какво е животът ви? Защото вие сте пара, която се явява за малко и после изчезва.Исая 40:88 Тревата съхне, цветът сетне но словото на нашия Бог ще остане довека.