Социалист: Превозвачите имат основания да се притесняват

"Една голяма група хора са обречени да останат без работа"
16 май 2018 22:25,
3

Българските превозвачи имат основания да се притесняват. Една голяма група хора са обречени да останат без работа, а голяма група фирми са обречени на фалит. Това каза в студиото на предаването "Денят ON AIR" депутатът от БСП Димитър Данчев.

Коментарът му идва в навечерието на масовия протест на превозвачите, който ще блокира София утре. Хората от транспортния бранш са скандализирани от европейския пакет за мобилност, който предвижда шофьорите да се връщат в държавата си на всеки три седмици, както и да получават заплати спрямо стандарта на страната, в която шофират.

Димитър Данчев разкритикува правителството, че бездейства и по думите му не е направило официциални предложения към Европейската комисия относно Пакета за европейска мобилност. Според него управляващите са имали една година да потърсят съмишленици, за да сформират коалиция, с която да се противопоставят на големите играчи в ЕС - Германия и Франция.

"Позицията на БСП е достатъчно силна в Европарламента и се чува. Правят се разговори на 4 очи между Борисов и Макрон да се постигне компромис. Това би било изключително трудно. Времето за дипломация е пропуснато", заяви Данчев предBulgaria ON AIR.

Предстои провеждане на Съвет по транспорта - това е един от последните шансове, на които въпросът може да бъде поставен, отбеляза социалистът в студиото на Ганиела Ангелова.

Данчев заключи, че вероятно ще бъдат направени известни компромиси, но със сигурност ще има мерки в ущърб на българските превозвачи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
пак е неясно защо преди 5 години
Превозвачите изпълняват поръчки на фирми извън БГ.-наемници,това добре,наемници са както и всички останали превозвачи от целия Европейси съюз. Договорите са такива,каквито са договорите с всички.Защо едните-от западните фирми имат тези условия за работа и заплащане,а нашите не,а и не ги искат?Някой ще излезе ли да обясни защо днес ще е блокирана София ама истинските проблеми,а не както му изнася?Излиза,че работниците не искат по-добро заплащане и условия за работа,за да не фалират работодателите
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП защо са против шофьорите да получават европейско заплащане и по-добри условия на труд? Това не е ли против "принципите" им?
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП колко са спрели, яко дават фира 10 години в канавката