За екипа, стигнал нечувани висини: Боян е легенда, България ви благодари!

Във видео алпинистът Кирил Петков обяви, че сме създали прецедент
Обновена: 16 май 2018 13:24 | 16 май 2018 13:00,
210


Боян е легенда, Боян създаде прецедент, благодаря на всички, които го направиха възможно!

Така благодари Кирил Петков на екипа от непалци, китайци и българи, които издирваха алпиниста в продължение на 12 дни.

"Зад мен е невероятният екип, който ръководеше спасителната акция - командирът от китайска страна, който ръководеше хората, които стигнаха до върха, търсейки Боян по всяка стъпка", благодари Петков във видео във Facebook.

Още по темата

Той благодари и на непалския пилот, който летя до недостигани преди висини. Стотици хора чакаха добри новини от Непал и се надяваха екипите, търсещи Боян по въздух и земя, да успеят да го намерят. За съжаление днес акцията приключи - неуспешно.

В трагедията обаче има един лъч надежда - за първи път три страни работят в такъв синхрон и координация.

"От Непал, от България, и от Китай - от тук нататък всички катерачи, които имат проблеми, могат да разчитат, че Непал и Китай ще си сътрудничат", казва Кирил.

"Боян създаде прецедент, който се надяваме да помага и за в бъдеще", надява се Кирил.

"Искам да благодаря на всички, които рискуваха живота си за Боян и създадоха прецедент! Търсенето приключи, Боян е легенда, България ви благодари!", каза още Кирил пред спасителния екип.

"Това трябва да е пример как, ако работим заедно, можем да накараме нещата да се случват и трябва да използваме този пример в други случаи", заключава още българинът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До ЛекарВземи и прочети Хипократовата клетва в оригинал/има я преведена на български/ и тогава ще разбереш/ако можеш/ че това е клетва определяща отношенията и задълженията на лекар/пациент!Тоест няма никакво отношение по темата!!!O,sancta simplicitas!!!
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С демагогстване спорове не се решават!!! Голямото дело е важно, а не житейските им съдби!!! Всеки е грешен в даден момент или етапи в живота си!!!
133
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не съм се гордял със Стоичков,напротив,даже съм се срамувал от простотията му.А Боби и Лечков защо да ги уважавам, та те са за затвора.
132
1
 
5
 
! Отговори
до: 139 преди 5 години
Сега идва джендърско поколение, те може и да си спомнят...зависи как им оформят пластелиновите мозъчета!!!
131
2
 
3
 
! Отговори
До Циник преди 5 години
За какво са му енглиски и еспански на сина ти, като почива на Приморско??!Горкото момче, дано не предполага какво пишем за него. И дано не му се случи да закъса, че баща му един лев няма да вземе....
130
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гарантирам ви, че след 24 години никой няма да помни този образ, а футболното поколение от 94 наистина успя да обедини хората, така че, да, те са легенди!!!
129
1
 
1
 
! Отговори
до 136 преди 5 години
А може да стане и някой атентат и да не се стигне до частта с чаршафите.
128
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, легендарни са Стойчков и Костадинов с това,че не могат да четат и пишат.Тези двамата,както и повечето от "златното поколение" са едни шушумиги, без интелект,морал,култура и някакви различни ценности от финансови такива.
127
1
 
0
 
! Отговори
До 133 преди 5 години
Ако не ви бастиса някой арабин дотогава
126
4
 
5
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
И с какво Стоичков и Лечков, и Гошо Петков са заслужили да са по-големи легенди? По-бързо са бягали, или повече рекламни договори са имали, или какво??За мен пък Веско Топалов е най-голямата легенда тогава. И Котоошу.
125
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ревахте и протестирахте,че 30 години разни мутри и политици ви крадат и то с милиарди,а си отворихте устата срещу 50,000 за Боян,който не само е световно известен алпинист,но и български учен.Що не отидете пред хотел Берлин,да питате оня толуп, кога ще върне 4 -е милиарда(ваши пари) дето ги взе от КТБ,а сте тръгнали левчетата за Боян?
124
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Легенди са Стоичков и Костадинов ,този е паднал в дупка !
123
4
 
4
 
! Отговори
До Лекар преди 5 години
Тогава защо четеш новини изобщо?Както каза човекът, това е прецедент. Хората ги вълнува. Важно им е, защото всеки човешки живот е важен. Какво казва Хипократ по въпроса?
122
10
 
10
 
! Отговори
к преди 5 години
имаше една приказка за Умник Гюро дето се хвърлил в мъглата, доло в пропастта, за да види дали мъглата не е сирене - този наш "герой" и медиина звезда на казионната пропагандна машина зае достойно място до Умник Гюро в народната памет
121
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"80% се борят за оцеляване с 550 лв заплата" - погледни 80% от коментарите и ще ти стане ясно защо са на 550 лева заплата .Апропо и това им е много! Ти от човек, които нищо не уважава и оценява, каква работа чакаш, само скатаване и дребни тарикатлъци.
120
9
 
16
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
И между другото Колумб е искал само финансиране на своята експедиция и не се е пазарил испанският флот да го търси ако не се върне!!!Тук излиза че който си изкаже свободно мнението което е реалистично е някакъв родоотстъпник,злобар,комплексар,човек който си пие ракията и т.н.Е,тук 80% се борят за оцеляване с 550 лв заплата и не им е до статии на тази тема по 5 пъти на ден!Това е хоби,екстремен спорт и начин да докажеш себе си и това касае единствено алпиниста а не цялата нация!!!
119
15
 
19
 
! Отговори
до 119 преди 5 години
Да наречеш Боян Петров никому неизвестен е липса на елементарна обща култура.Вие обаче, със сигурност знаете всички чалга изпълнители,тарикати,мутри и пр..За съжаление все повече българи са като вас,със салатата и ракийката и сръбското на макс.Не се интересувате от нови знания,а от разни тарикатлъци, как да направим някоя дребна далавера.
118
3
 
18
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
До mmВземи се осъзнай!!!Споменатите Марко Поло,Колумб и Рийд са направили нещо за първи път!!!И при провал не са чакали помощ от никой!!!Много ентусиасти катерят 8-хилядници,някои загиват но това не е новина от национален характер,камо ли от международен!Не съм човек който плюе по този алпинист/не използвам чуждици като "хейтър" да се правя на интересен/,не го познавам и ми е жал за него.Но...това е негово решение,живота си е негов но това не е подвиг,нито нещо необичайно!!!Стига вече!Писна ми
117
3
 
4
 
! Отговори
до циник преди 5 години
за 20 минути това ли успя да измислиш? Ти за мен нищо не знаеш, и знаеш ли защо? Защото аз не пиша 1000 коментара на седмица по треторазрядни сайтове :) Вземи използвай това време за сина си , а не да му навреш таблета в ръцете.
116
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сериозно тук има много объркани хора - един истински позитивен и интелигентен българин завинаги остана горе в планината и е нормално ние като нация да скърбим от случилото се...интересно защо трябва да парадирате с това, че освен за собствените ви задни части за нищо друго не ви е грижа...дори само че създаде прецедент и следващите спасителни мисии ще са по-координиран и по-успешни е повече отколкото вие някога ще направите...