За екипа, стигнал нечувани висини: Боян е легенда, България ви благодари!

Във видео алпинистът Кирил Петков обяви, че сме създали прецедент
Обновена: 16 май 2018 13:24 | 16 май 2018 13:00,
210


Боян е легенда, Боян създаде прецедент, благодаря на всички, които го направиха възможно!

Така благодари Кирил Петков на екипа от непалци, китайци и българи, които издирваха алпиниста в продължение на 12 дни.

"Зад мен е невероятният екип, който ръководеше спасителната акция - командирът от китайска страна, който ръководеше хората, които стигнаха до върха, търсейки Боян по всяка стъпка", благодари Петков във видео във Facebook.

Още по темата

Той благодари и на непалския пилот, който летя до недостигани преди висини. Стотици хора чакаха добри новини от Непал и се надяваха екипите, търсещи Боян по въздух и земя, да успеят да го намерят. За съжаление днес акцията приключи - неуспешно.

В трагедията обаче има един лъч надежда - за първи път три страни работят в такъв синхрон и координация.

"От Непал, от България, и от Китай - от тук нататък всички катерачи, които имат проблеми, могат да разчитат, че Непал и Китай ще си сътрудничат", казва Кирил.

"Боян създаде прецедент, който се надяваме да помага и за в бъдеще", надява се Кирил.

"Искам да благодаря на всички, които рискуваха живота си за Боян и създадоха прецедент! Търсенето приключи, Боян е легенда, България ви благодари!", каза още Кирил пред спасителния екип.

"Това трябва да е пример как, ако работим заедно, можем да накараме нещата да се случват и трябва да използваме този пример в други случаи", заключава още българинът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
Умориха ме глупости преди 5 години
До Хората, които принизяват Боян до монети: Той не е взел, а дал! До Онези, които го сравняват с Ботев и Левски (т'ва не са футболни отбори нали): За мен Боян Е съвременен будител!... До малко по-просветените: Изпитвам огромен респект... ако би ми се наложило да стъпвам в неговите стъпки! Към, онези които, участваха в издирването на Боян: Огромно Благодаря!!!!!!!!!! Към семейството му: Моля обединете се в тази "малка спънка" по пътя и продължете хванати за ръце..той обича всички
154
2
 
3
 
! Отговори
Гордея се с тях! преди 5 години
най-високият връх за нас българите е Вола, нашият Джумолунгма е връх Шипкатези които ги изкачиха и загинаха на тези върхове са нашите героиАко Христо Проданов и Боян Петров бяха сред Ботевата чета или в Опълчнските дружини щяха да са едни от първите нашите два върха.Те, са наши съвременници и ни показаха със смъртта си каква е цаната и болката да паднеш преди да си се изкачил или да не се завърнеш.Аз ще помня тези мъже като герои и ще чествам живота им на 3 Март и 2 Юни!
153
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво нещо е животът, да качиш най-трудните 8 хилядници, а да сбъркаш на тренировката за Еверест... сигурно е имало подценяване, или пък прибързаност :(При всички случаи остава на върха! Това е човек пример за всички болни хора, 2 пъти рак, тежък диабет, 2 пъти кома, става, изправя се и продължава да покорява върховете! Почивай в мир!
152
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛекарЛекарю, абе ти щом не се интересуваш от алпинизъм, що четеш новини за алпинисти? Да не би някой да те изнасилва да го правиш - и то по особено мъчителен и жесток за жертвата начин? В нета има безкрайно много неща, в които да инвестираш или да си губиш времето. Какъв е тоя твоя интерес хем да не се интересуваш, хем да ти писва, хем да се завреш тука и да четеш, че даже и да коментираш. То има твои колеги, които се занимават с такива казуси.
151
2
 
9
 
! Отговори
сравнение преди 5 години
Спомнете си за Шумахер.В колко състезания участва и от какво пострада.Така е било писано и на двамата-просто в живота има ситуации от които няма изход.Жалко и за двамата , но ще ги запомним като велики спортисти.
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Различно впечатление имам от акцията, която организираха за Боян.
149
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последно сега, жив ли е или мъртав? Няма ли шанс да се е заблудил в мъглата и да е слязал от другата страна?
148
1
 
2
 
! Отговори
До 153 преди 5 години
Пак не разбрах, кои сте вие? Съжалявам, не ви вярвам.
147
7
 
7
 
! Отговори
Кирил до 'лекар преди 5 години
За твое сведение, г-н анонимен 'лекар', не съм дал една стотинка за Боян, но всеки път, когато мога, дарявам на болни деца. И това го знам само аз, дори жена ми няма представа. А такива като теб се броите за 'лекари'. Съжалявам те искрено. Както и всички хора, които са си изпатили от теб...
146
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боян е велик учител който се жертва за да покаже на хората какво го очаква всеки който е самонадеян и без да е преценил възможностите си предприема рисковани и ненужни начинания само за да нахрани егото си и да изпъкне сред другите.
145
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава , която лекува децата си с есемеси....и събира десетки хилади долари за спасяването на 1 егофрик .. Не е наред!
144
1
 
8
 
! Отговори
!!!! преди 5 години
До КирилНИЕ имаме ДОСТОЙНСТВО , и НЯМА ДА ПРОСИМ!!! ТОВА го правите вие , С ПРОТЕГНАТИТЕ РЪЦЕ!!! Капише!!!!!
143
3
 
21
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
До КирилНа нас твоите пари не ни трябва.Но щом искаш да дариш попитай в детската онкология.Там дечицата не пишат тук а са на границата между живота и смърта!!!Поне няма да са пари хвърлени напразно!!!И има много по-голяма надежда с тях да се направи нещо наистина достойно!!!
142
8
 
22
 
! Отговори
0 преди 5 години
Да , така е!!! Прецедент е , че се ПОТРОШИХА толкова средства заради ЕГОТО МУ , и както пишат някои - мераците МУ да избива комплекси по баирите!!! И дали нямаше да е ПРЕЦЕДЕНТ наистина , ако с ТЕЗИ ПАРИ беше спасен живота на ЕДНО ИЛИ НЯКОЛКО ДЕЦА!!! Не знам , но за мен НЯМА НИЩО ПО - ЦЕННО ОТ ЖИВОТА НА ДЕТЕ И СМЕХА НА ДЕТЕ!!! Може би е въпрос на възпитание!!!!!
141
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво ми се превъзнасяте по тоя авантюрист....качвал..За България - Грънци!
140
19
 
12
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Благодаря на всички, които се включиха в спасителната акция. Благодаря на всички, които разбират мисията на Боян. Ние имаме нужда от хора като него - те са пътеводна светлина. Не зная дали мога да бъда като тях, но мога да мечтая за това. И след като съм част от нация с такива личности, изпитвам гордост. Не мога и не искам да разбирам хора от партията "Завист, злоба и омраза"...
139
4
 
2
 
! Отговори
до 138 преди 5 години
Ако миришеш - няма бакшиш...ако си нахален - шутове в куфалницата...ще си платим...ти си евтин!
138
5
 
7
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Българската ценностна система показва ниското ниво на интелегентност!Умните народи си ценят умовете , а не мусколите!ха ха ха Разбирате се надявам!Ама едва ли11 ха ха ха
137
12
 
15
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
До тези, които не одобряват търсенето на Боян: хора, напишете си имената, дайте инфо за себе си. Та като, не дай си Боже, изчезнете или се разболеете вие, или ваши близки, да знаем да не даваме и събираме пари за вас. Благодаря
136
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И дори да вкарат Лечков в затвора пак ще помян с добро голът, който ни изпрати на полуфиналите!!!