Дете със свастики на стадиона: Година без мач за татко и глоба!

Забрана за надписи, които подбуждат към омраза или геноцид
72
Дете със свастики на стадиона: Година без мач за татко и глоба!
Снимка: Facebook

Наказание от една година да не посещават футболни мачове и глоба грози всеки родител, ако детето му е изрисувано неприлично. Това обяви директорът на ДАЗД Елеонора Лилова пред "Монитор".

Предложението е за изменение на закона ще бъде внесено до края на месеца от агенцията. Целта е хулиганстките прояви и риска за децата да бъдат по-ясно регламентирани.

Още по темата

Мерките се вземат след като деца от агитката на "Левски" бяха заснети на мача с ЦСКА да вдигат ръка за нацистки поздрав, а телата им са изрисувани със свастики. Родителите са установени, единият от които е заклет фен на сините. Дори в личната си карта се подписвал с "Левски". След 3 часа разпити обяснил пред МВР, че докато подрастващите са били в обкръжението му са били облечени с тениски и е нямало как да види изрисуваното по телата им. Не знае и чие дело е.

"Децата обаче не държат в ръката си фанелки, т.е. те трябва да са ги оставили при родителите, което ни навежда на мисълта, че няма вариант да не са видели телата им", коментират от Държавна Агенция Закрила на детето.

В тази връзка агенцията е провела разговор с председателя на комисията за децата, младежта и спорта Славчо Атанасов.

"Това ще бъде голямо наказание за истинските фенове и ще ги накара да бъдат по-внимателни", добави още тя.

Предвижда се още да бъде уточнено, че на посетителите се забранява да използват символи, надписи или рисуване на знаци, които подбуждат към омраза или геноцид. Ще бъде необходимо и съставянето на  конкретни указания и към координаторите на спортни събития.

Освен това при закупуване на повече билети, продавачът ще трябва да предупреждава феновете, че непълнолетните лица се нуждаят от декларация, за да бъдат допуснати.

Още един голям пропуск в закона са установили от ДАЗД – в него не се упоменава един възрастен колко максимално подрастващи би могъл да придружава. Необходимо е в текстовете също да се формулира какво точно означава "отговорен възрастен". Това е определението за този, който може да придружи непълнолетните на мач.

"Някои от децата биват пускани със съседчетата, а дори и с не толкова добре познати възрастни", обясни Елеонора Лилова защо е необходимо дефинирането.


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Свастиката нарисувана върху детето е националсоциалситическа -наклонена е.
Древните свастики всичките са изправени.Всеки може да провери това в нета.
51
1
 
1
 
! Отговори
Сталин-ка преди 7 месеца
Свастика, я не ми излизайте с тоя номер,всичко е от дявола,инди било не знам си кво.Айде да ви няма
50
0
 
2
 
! Отговори
. преди 7 месеца
И кой точно ще следи, дали татко му не е отишъл на стадиона? Единствено може да се установи, ако направи някаква поразия и го хванат там. Мерки без никакъф ефект се налагат.

А таткото е толкова ***, че не може да схване даже какъв е проблема. Децата му ще станат също толкова тъпи, че и повече, ако не се махнат от тази среда.
49
0
 
12
 
! Отговори
Ние пак питаме преди 7 месеца
Кога ще видим в ТV-новините родителите на ромчетата от онзи тролей, в който бе намушкан интелигентен млад българин? Кога и тях ще ги покажат един по един, репортерките да ги разпитват защо децата им, вместо да ходят на училище, крадат по тролеите, охранявани от въоръжен потенциален убиец?И защо,според тях, животът на българина струва по-малко от изплютите семки, с които децата им мърсят тролея, в който се возят гратис?
После да ни кажат колко даваме месечно като помощи и детски на тези семейства
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
... по нареждане на Л.Живкова много от тези кръстове са били събрани, впоследствие не се знаеше къде са складирани. Причината е, че по тях е имало релефна украса и са паметници на културата. Не знам дали успяха да ги намерят къде са. Все някой знае.
Но в някои селски гробища, особено в запустяващите села на Западна България, все още има такива и си стоят на мястото.
Свастиките на онези деца от стадиона не са "обърнати", а са нормални и са символ на животворящото слънце. Този знак не е злокобен.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 40

Пич,
Това за което пишеш, се обозначава с така наречена "обърната свастика". Има я изобразена върху гърдите на дрехата на онзи, на чиято ръка беше открит пръстенът с надпис "Калоянов пръстен". Това е т.нар. "черно слънце", чието изображение (обърнатата свастика) го има по стените на древните гробници, а също и в нашенските гробища там, където има запазени от онези каменните кръстове, които са били изработвани чак до 18-и век. През 1973 г. по нареждане на Людмила Живкова ...
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Рамбо Босилек

По Живково време ни връзваха на врата червени връзки, без да питат родителите ни и още по-малко пък нас, дали искаме да бъдем декорирани по този начин. Петолъчки, сърпове и чукове имаше навсякъде из училищата - на агиттабла, картини, снимка на лице, обявени за герои. Омраза към някакви хора, представяни като класови врагове и врагове на народа ни внушаваха всеки ден.
45
0
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 7 месеца
На входа на стадиона има разпечатано табло с хората които имат забрана и полицията ги проверява. Ако си в списъка и ти има снимката - гориш. Тези забрани са не само за футбол а за всички спортове.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако някой ми обясни връзката между Васил Левски, футбола и третия райх ще започна да комбирирам сладоледа си с лук и чесън.
43
2
 
2
 
! Отговори
рускиня до 40 преди 7 месеца
Свастика ,която е изобразена на това дете Е НАЦИСТКА.
свастика на траките и на древни индийци е обърната наобратно.
42
0
 
3
 
! Отговори
само питам преди 7 месеца
Интересно ми е как ще го спрат тоя родител на входа на стадиона ? По снимка ли, по лична карта ли ? Или ако е в друг град извън София ?
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва да се забрани на малолетни да ходят на мачове
На какво се учат там
Да псуват да плюят да чоплят семки
Пълна простащина
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Имбецили са чиновниците. Няма символ, който да не проповядва омраза. Звездите на син фон на знамето на Евросъюза например означават: ние сме едни забогатели за сметка на останалия свят гадняри, живеем си като на небето и всички вие си е...те мамата.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
СВАСТИКАТА Е МНОГО ДРЕВЕН СИМВОЛ ИЗПОЛЗВАН ОЩЕ ОТ НАШИТЕ ПРЕДЦИ ТРАКИТЕ.СВАСТИКАТА СИМВОЛИЗИРА ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ(ЧЕРНА ДУПКА В КОСМОСА) .КАКТО НАШАТА ПЛАНЕТА ЗЕМЯ ОБИКАЛЯ ОКОЛО СЛЪНЦЕТО ЗА 12 МЕСЕЦА,ТАКА И НА ВСЕКИ 26000 Г НАШАТА ГАЛАКТИКА МЛЕЧЕН ПЪТ БРАВИ ПЪЛНА ОБИКОЛКА НА ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ.ТОВА Е ДРЕВНО СКРИТО ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ПОЗНАНИЕ И ЗАТОВА ПОД ПРЕДЛОГ,ЧЕ СВАСТИКАТА СЕ СВЪРЗА С НАЦИЗМА Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ИЗПОЛЗВА.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако си беше нарисувало отпред лика на Вожда и надпис ГЕРБ под него, щеше да е хит по всички лакейски медии.
Щяха да канят таткото по всички сутрешни блокове.
37
4
 
11
 
! Отговори
безпартиен преди 7 месеца
Значи с петолъчка,сърп и чук може,а със свастика не?Кой от пишещите би се наел с тежката задача да намери разликите между национа-социализма в Германия преди 1945 и социализма/комунизма в СССР и у нас?Ще се наеме ли да преброи жертвите на единия или на другия режими?А сега нека тези с минусите да започнат!А ако имат желание нека се аргументират.
36
3
 
11
 
! Отговори
Неутрален преди 7 месеца
Не защитавам това....но когато ги обличат като комунисти с гергьовски лентички и набиват крак, няма проблем, но когато има свастики, проблем има.... е не е ли едно и също да защитаваш две крайни идеологии...???
35
3
 
13
 
! Отговори
Ина преди 7 месеца
Господ да ни е на помощ
Какви поколения идват
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дали ако ги бяха гримирали като момиченца и им бяха нахлузили рокли и дамски обувки с токчета някой щеше да каже нещо..Едва ли ,напротив ,родителите веднага щяха да бъдат поощрени с тлъсти пачки от еврейските Хелзински Комитети и Отворено общество и щяха да станат медийни звезди и да обикалят всички сутрешни блокове на телевизиите,но понеже не били гримирани и с роклички и о ужас им нарисували свастики и веднага еврюхите писнаха и родителите бяха издирени и веднага наказани.
33
6
 
13
 
! Отговори
КЕКС преди 7 месеца
Червени петолъчки може, а свастики не може, така ли? Портретът на Сталин може да го разнасят като икона на 9.май, а на Хитлер не може. А сърп и чук защо може?