Дете със свастики на стадиона: Година без мач за татко и глоба!

Забрана за надписи, които подбуждат към омраза или геноцид
72
Дете със свастики на стадиона: Година без мач за татко и глоба!
Снимка: Facebook

Наказание от една година да не посещават футболни мачове и глоба грози всеки родител, ако детето му е изрисувано неприлично. Това обяви директорът на ДАЗД Елеонора Лилова пред "Монитор".

Предложението е за изменение на закона ще бъде внесено до края на месеца от агенцията. Целта е хулиганстките прояви и риска за децата да бъдат по-ясно регламентирани.

Още по темата

Мерките се вземат след като деца от агитката на "Левски" бяха заснети на мача с ЦСКА да вдигат ръка за нацистки поздрав, а телата им са изрисувани със свастики. Родителите са установени, единият от които е заклет фен на сините. Дори в личната си карта се подписвал с "Левски". След 3 часа разпити обяснил пред МВР, че докато подрастващите са били в обкръжението му са били облечени с тениски и е нямало как да види изрисуваното по телата им. Не знае и чие дело е.

"Децата обаче не държат в ръката си фанелки, т.е. те трябва да са ги оставили при родителите, което ни навежда на мисълта, че няма вариант да не са видели телата им", коментират от Държавна Агенция Закрила на детето.

В тази връзка агенцията е провела разговор с председателя на комисията за децата, младежта и спорта Славчо Атанасов.

"Това ще бъде голямо наказание за истинските фенове и ще ги накара да бъдат по-внимателни", добави още тя.

Предвижда се още да бъде уточнено, че на посетителите се забранява да използват символи, надписи или рисуване на знаци, които подбуждат към омраза или геноцид. Ще бъде необходимо и съставянето на  конкретни указания и към координаторите на спортни събития.

Освен това при закупуване на повече билети, продавачът ще трябва да предупреждава феновете, че непълнолетните лица се нуждаят от декларация, за да бъдат допуснати.

Още един голям пропуск в закона са установили от ДАЗД – в него не се упоменава един възрастен колко максимално подрастващи би могъл да придружава. Необходимо е в текстовете също да се формулира какво точно означава "отговорен възрастен". Това е определението за този, който може да придружи непълнолетните на мач.

"Някои от децата биват пускани със съседчетата, а дори и с не толкова добре познати възрастни", обясни Елеонора Лилова защо е необходимо дефинирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мдаа 28* Най расистката (държава) е Израел,най расистката и националистическа идеология е ционизма и-прочетете еврейския Талмуд и ще разберете и в същото време точно тези ч*фути най много пискат кога стане дума за арийски национализъм и арийски националистически символи.Това с тези деца изобщо нямаше да стане достояние,ако от Шалом не бяха изпищяли и не се беше появил някакъв ж и д по медиите -Александър Оскар който пледираше родителите на тези деца да бъдели наказани.
27
3
 
12
 
! Отговори
КЕКС преди 5 години
За червени питолъчки същото ли е като със свастиките или пак двоен стандарт?
26
6
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Национализмът се ражда там, където има бедност, мизерия и сериозни национални психически отклонения. Когато вътрешната политика не може да се справи с икономика, морал, образование, църква, медицина, стандарт на живот, тогава се раждат фашизъм, комунизъм и нацизъм. Търси се враг - едните българи викат: комунисти - а 30 г. няма комунизъм, другите обвиняват ромите, третите -юдеите, четвърти - Путин.Както Украйна направи от Бандера национален герой.Държавата създава условия за подобни извращения.
25
5
 
8
 
! Отговори
Закона е такъв преди 5 години
Децата да могат да посещашат футболни мачове - само с родителите си срещу подпис и декларация за това ,че малките са имунизирани против бяс и не хапят много силно .Добре е да си носят и наморници ако са заклети фенове или психопати .Преди мач да си пият успокоителните и да не се заяждат с феновете на противниковият отбор . Добре е даже да са *** или обратнирезби ,меки китки или герберасти.
24
5
 
1
 
! Отговори
не са виновни преди 5 години
вероятно са били облъчени от нагло престъпни видео клипове докато са превключвали канали по телевизиите.. преди години засякохме с колеги така диверсия насочена предимно към бившия съветски съюз..чрез нея внушаваха че обсебените от черни *** фашисти били освободители и свастиката им била важен знак от древноста. оказа се че слушат пси препрограмиращи клипове свалени от интернет..около 3 минути им стигнало за трайно увреждане..После им внушили че в БЪлгария било пълно с фашяги
23
2
 
2
 
! Отговори
Неа преди 5 години
Глобата да не е 100 лева ?
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BatBulgarНе вярвам "високообразованите" създатели на тези теленца да знаят за други приложения на свастиката, освен за нацистки символ. Айде да не се правиш на много умен.
21
7
 
8
 
! Отговори
BatBulgar преди 5 години
Свастиката са я използвали даже и Индиянците в Америка до средата на 20 век. Даже имат баскетболен отбор със свастика на гърдите. ***. Как може да е незаконно да използяваш символа на Слънцето, късмета и щастието. Сбъркана работа.
20
12
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
А петолъчката не подбужда ли към "омраза или геноцид"?
19
11
 
21
 
! Отговори
Разликата преди 5 години
Българчета били пускани да ходят на мачове заедно със съседчета или с недобре познати възрастни! Причиниха ли вреда някому тези деца? На кого навредиха хлапетата с нарисуваните свастики?Ромчетата от тролея, вместо да ходят на училище, действат като организирана банда крадци, пътуват гратис, мърсят, заради тях осакатиха човек! Родителите им са ги поверили на потенциален убиец-наркоман.Какво бе предприето, за да се установи вината на родителите на ромчетата? Изобщо, някой предприе ли нещо?
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо изобщо допускат малолетни на такива събития, всички знаят какво може да се случи, ето ви последния случай с полицайката.Тези малките отсега са келемета, кой знае след 10 години какво ще правят.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това прокажено племе вече толкова е пропаднало, че...
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гувежда му работа. А и лведъ на всичкото отгоре.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам го на пеиките отмалко метъл щото и някои си бил метъл е едните едни другите други а ръководителя дее няма го станахме жендъри
14
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
V GERMANIA E RAZRESHENO DA SI TATUIRASH SVASTIKI I DA SE POZDRAVYAVAT S VDIGNATA DESNA RAKA.
13
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като видите физиономията на таткото и всичко си идва на мястото.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално... Подготвят българчетата за това, че постепенно стават малцинство.
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че нещо лошо ли правят децата? Не съм фен на бг футбола, ама посланието си е абсолютно вярно! И не бяха ли сложили там някаква мега скъпа система за разпознаване на лица и т.н.? Ушев не му стига мозък да провери камерата на входа с КОГО са влезнали в стадиона.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
що само за татко? а мама?
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оправданието не ги видях, не чух не трябва да минава. Остави ли се такава вратичка в закона , наказани няма да има. Носиш отговорност за детето си ако ще и на марс да си бил в същото време,,,