Мирно, тихо... превозвачите изкараха камионите по "Цариградско"

Така браншът заявява пред ЕС, че не приема готвените промени
53
Мирно, тихо... превозвачите изкараха камионите по "Цариградско"
Снимка: БТА

Колона от тежкотоварни автомобили е наредена по цялото протежение на бул. "Цариградско шосе" в лявата лента на платното по посока към центъра на София в отсечката между бул. "Брюксел" и разклона за 4-ти километър. Товарните автомобили на протестиращите ще бъдат разположени там до 17:00 часа днес.

В протеста ще участват и автобуси, разположени в отсечката на разклона за бул. "Ситняково". В рамките на протестните действия ще бъде организирано и шествие на превозвачите и шофьорите, което започва в 13:30 ч. на площад "Македония", съобщиха от Съюза на международните превозвачи.

Шествието ще премине по ул. "Алабин" до Съдебната палата, след това по бул. "Витоша" до парковото пространство пред НДК, където ще се проведе митинг.

Още по темата

Към протеста в София ще се присъединят и превозвачи в други градове на страната - Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Видин, Враца, Свиленград, ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, Смолян и др.

Протестите са мирни и не предвиждат затваряне на пътни артерии и блокади. Целта на автомобилния бранш е да заяви категорично пред лидерите на европейските страни, че не приема готвените нови регулации на Съюза в сектора.

Според представителите на бранша, новите регулации ще доведат практически до унищожаване на този сектор, важен както за България, така и за други страни членки, разположени в географската периферия на Съюза, предаде БТА.

"Това е национална кауза и тя няма цвят", заяви Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи - организацията-координатор на протестите.

Протестът е насочен към лидерите на страните членки на ЕС в защита на българския международен автомобилен транспорт и на автомобилния транспорт от страните в периферията. Това е единствената възможност на сектора гласът му да бъде чут в Европа и да даде ясен знак, че няма да приеме решения, които противоречат на изконните принципи за създаване на ЕС, заявиха превозвачите.

Премиерът Борисов заяви днес пред журналисти преди началото на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани, че вече е разговарял с европейските лидери по проблемите, свързани с Мобилен пакет 1, най-вече в областта на социалните регламенти, и е оптимист за решаването им.

От бранша призоваха всички български политици да не използват проблема за тяснопартийни цели, а да насочат усилията си към общата кауза за защита на националните интереси и недопускане на дискриминиращи решения в Съюза. Те благодариха за подкрепата на изпълнителната власт и на българския парламент, които се обединиха в общи позиции по проблемите на транспортния бранш.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Ганчо преди 8 месеца
Ако някой смята, че ще има отстъпка за нашите превозвачи жестоко се лъже. Ще ни изхвърлят от този бизнес или ще ни принудят да го продадем на тях. Но не трябва да забравяме, че и камионите с които влизаме в ЕС са толкова стари и опасни и може би това кара западняците да не ни искат.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Смешници, путковисти,пимкаджии по една година две стаж видели 1000е.и тръгнали да защитават тия смърдели. Каже ли франсето че е така, така ще е!дигитала, бисеманала часовете кои ги вкара Франция! Да живее МАКРОН, ЕВАЛА МЕРКЕЛ ЕВАЛА БОЙКО!!!
44
0
 
3
 
! Отговори
Протестър преди 8 месеца
Всички протестиращи шофьори да си закачат на врата червените партийни книжки,за да разберат еврочиновниците,че комунистите не си играят на дребно - като протестираме,да е с документи!
43
1
 
5
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 8 месеца
Така браншът заявява пред ЕС, че не приема готвените промени и не желае да плаща ЕВРОПЕЙСКИ заплати и командировъчни.
42
3
 
5
 
! Отговори
23 преди 8 месеца
Наивници,Борисов пак ви изигра като не ви допусна до реален протест и затова няма да имате никакви отстъпки!
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
правят фирмите в Турция.сменят номерата на камионите с турски.плащат данъците в Турция и европейските рестрикции на Макрон не важат
40
5
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИ И ТРЮФЕЛИ преди 8 месеца
ПОРЕДНИЯТ ЦИРК ГЕРБ! ОТВРАТ - САМО PR ЗА БАЛАМУРНИЦИ. ЩОМ МАКРОН СВИ ПЕРКИТЕ НА ТИКВАТА, НЯМА ДА ИМА ПРОМЯНА В ПОЗИЦИЯТА НА ФРАНЦИЯ И ДРУГИТЕ ГОЛЕМИ В ЕС. ТОГАВА ЩЕ ЛЪСНАТ ЛЪЖИТЕ И ГОЛИТЕ ЗАД НИЦИ НА БОКО И КОМПАНИЯ. ДА СЕ МАЗНИ НА МЕРКЕЛ, МАКРОН И МЕЙ Е ЕДНО, ДА ИМА НЯКАКВА ПОЛЗА ЗА БЪЛГАРИЯ Е ДРУГО. ДОТУК НИЩО ЗА БЪЛГАРИЯ, НИЩО ЗА БАЛКАНИТЕ, САМО ТЪ П PR НА ТИКВОНИЙ. ИСКРЕНО И МНОГО ЛИЧНО ГО МРАЗЯ!
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Протестират превозвачите, не шофьорите. Бих подкрепил шофьотите, но не и превозвачите.
38
17
 
18
 
! Отговори
до 27 преди 8 месеца
Ми хайде, излизай от ЕС, като искаш. Мнозинството не иска да излиза. Не говори от името на всички. Хайде, троловете да слагат минусите.
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 35
Вижда се че не си много в час, не се прави на остроумен. Кога само едни и същи отрасли правят такива неща започва да мирише. ..
36
6
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 8 месеца
До Анонимен
Е тогава с години няма да си виждат семейството и накрая ще си ги вземе и ние ще се обезлюдим съвсем, а на теб няма да има кой да ти докара хляба и млякото
35
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен
защо, в твоя бизнес какви директиви търпят промени в момента? Излез и се противопостави и ти на неправдата
34
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Маайтее си щайгите и въс да карате. Всеки бизнес има проблеми , но само 3 вдигат шум. Зърното , Превозвачите и Държавните служители. Други бизнес сфери няма ли с проблеми ? Вие ли сте най-важните всяка година ?
33
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 31

ЕС ти взема храната нали затова протестират.
32
3
 
36
 
! Отговори
шофьор преди 8 месеца
Бойко,първо трябва да оправи икономиката,създайте предприятия които да изнасят продукция за Европа,и тогаеа ще има много превози за България и няма да се налага да стоим дълго по паркингите.
31
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 27:

А, като излезеш от ЕС кой ще те храни !?
30
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом е мирно и тихо, значи хората са доволни от африканските заплати и двойните стандарти.
29
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бългрина от край време смята спрягането на глагола ЧАКАМ за работа, а когато наистина му се отвори РАБОТА започва да стачкува !
28
3
 
45
 
! Отговори
Че Гевара преди 8 месеца
Ама защо журналята не попитат пет-шест шофьора ,дали са против новите правила ? Защото поне така както го четем тук ,е доста мазохистично да протестираш срещу удобствата който искат да и им въведат законово !
27
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изходът е излизане от ЕС, но по мирен път и с лепенки няма да стане.