Мирно, тихо... превозвачите изкараха камионите по "Цариградско"

Така браншът заявява пред ЕС, че не приема готвените промени
53
Мирно, тихо... превозвачите изкараха камионите по "Цариградско"
Снимка: БТА

Колона от тежкотоварни автомобили е наредена по цялото протежение на бул. "Цариградско шосе" в лявата лента на платното по посока към центъра на София в отсечката между бул. "Брюксел" и разклона за 4-ти километър. Товарните автомобили на протестиращите ще бъдат разположени там до 17:00 часа днес.

В протеста ще участват и автобуси, разположени в отсечката на разклона за бул. "Ситняково". В рамките на протестните действия ще бъде организирано и шествие на превозвачите и шофьорите, което започва в 13:30 ч. на площад "Македония", съобщиха от Съюза на международните превозвачи.

Шествието ще премине по ул. "Алабин" до Съдебната палата, след това по бул. "Витоша" до парковото пространство пред НДК, където ще се проведе митинг.

Още по темата

Към протеста в София ще се присъединят и превозвачи в други градове на страната - Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Видин, Враца, Свиленград, ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, Смолян и др.

Протестите са мирни и не предвиждат затваряне на пътни артерии и блокади. Целта на автомобилния бранш е да заяви категорично пред лидерите на европейските страни, че не приема готвените нови регулации на Съюза в сектора.

Според представителите на бранша, новите регулации ще доведат практически до унищожаване на този сектор, важен както за България, така и за други страни членки, разположени в географската периферия на Съюза, предаде БТА.

"Това е национална кауза и тя няма цвят", заяви Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи - организацията-координатор на протестите.

Протестът е насочен към лидерите на страните членки на ЕС в защита на българския международен автомобилен транспорт и на автомобилния транспорт от страните в периферията. Това е единствената възможност на сектора гласът му да бъде чут в Европа и да даде ясен знак, че няма да приеме решения, които противоречат на изконните принципи за създаване на ЕС, заявиха превозвачите.

Премиерът Борисов заяви днес пред журналисти преди началото на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани, че вече е разговарял с европейските лидери по проблемите, свързани с Мобилен пакет 1, най-вече в областта на социалните регламенти, и е оптимист за решаването им.

От бранша призоваха всички български политици да не използват проблема за тяснопартийни цели, а да насочат усилията си към общата кауза за защита на националните интереси и недопускане на дискриминиращи решения в Съюза. Те благодариха за подкрепата на изпълнителната власт и на българския парламент, които се обединиха в общи позиции по проблемите на транспортния бранш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
23
 
! Отговори
интересно преди 5 години
Извън контекста , ББ нагости ли големците с храната , която консумират мноооого голяма част от българите - мин . пенсия - 200 лв , 4-нно семейство - 1000/1100 лв / ако работят и двамата души и т.н и т.н Да си хапнат млечна салата по 2 .50 лв кг, колбаси по 1.50 за 300 гр. , пакетче кайма за по 85 ст . - като им прочетеш описанията може да покриеш изискванията за инженер химик ....
22
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьори учете малко език и отидете да работите за чужд работодател. Един ден ще получавате и прилична пенсия. Веднага ще ви вземат търсят навсякъде шофьори.
21
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПИМК е един от най-големите спонсори на ГЕРБ така че е нормално Бойко,Московски и ко да започнат да вият като чакали.Дано приемат тези промени и нашите шофьори да заприличат на хора,а не на чергари.
20
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера кого защитава Боко и неговото правителство?!За БСП е ясно те защитават червените барони които в момента имат фирми за превоз и здраво експлоатират бедния български шофьор като не му плащат това което наистина е заработил.Хора разберете българския шофьор подкрепя Макрон защото му гарантира че ще получава повече и ще почива повече а Московски и Боко искат обратното!
19
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не можах да разбера,какво лошо има да спиш в хотел вместо в кабината,да ти плащат надник по стандартните изисквания на страната в която се намираш,вместо левчета и да си си вкъщи след три седмици вместо след три месеца??? Ние сами искаме да сме добичета,а не хора.Друг е въпроса, че Московски скочи на амбразурата заради приятелят си Илиян-шеф на PIMK,най-голямата тр.фирма у нас.Този Илиян му осигури почивката и джетовете при инцидента със синът му.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип трябва да има някакъв порядък, отделен въпрос е че това което предлага Макрон е трудно реализируемо, поради невъзможноста да се контролира порцеса
17
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му е на законът? Само който е пътувал из Европа може да види тези смачкани уморени хора си перат дрехите в кофи и се къпят по бензиностанциите. На 3 седмици чонечецът да се прибере и да си легнете в собственото си легло. Като искат да си направят фирма в чужбина и да ги назначат към чуждата фирма, да ама там се плащат данъци, истински осигуровки и заплати. .
16
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестират и заради почивките на шофьорите, нашите искат да спират, където си искат и да опикават, където си искат, вместо в цивилизован хотел.
15
0
 
2
 
! Отговори
АЗ76 преди 5 години
До Анонимен 3той е ТИТАН-ик. а всички ние сме в него :@. :D
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно е че по край тия неща всички медии дават мненията на разни собственици на червени мафиоти, и нито една не даде мнение на един шофьор, какво мисли той, хубаво ли му е с месеци да не се прибира и да спи в кабината на камиона, хубаво ли е да го водят на работа на минималния праг, хубаво ли му е от спедицията да му виката сега нема товар за България ще седиш у Франция и ще въртиш геврека там, докато на шефа му е кеф
13
1
 
34
 
! Отговори
Мукавей преди 5 години
Превозвача с най- много камиони и най- много товарни влакове е личен приятел на Московски и голям спонсор на ПП ГЕРБ. Става въпрос за ПИМК. Затова е този вой срещу новите правила в транспорта.
12
10
 
3
 
! Отговори
трафалгар преди 5 години
най- хубавото е, че можем да бъдем обединени, което трудно се отдава на българския народ защото пуското влияние върху страната ни е и разделение на нацията. гърците или сърбите, е там е невузможно - те са единни народи.когато протестират излизат всички независимо от политическите възгледи.
11
3
 
15
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Егати режисираната история , Боко искам да протестирам и аз ама държавата да ми помогне както може , направо почвайте да се поливате с доматен сок да прескочим купуване носене и хвъргане на домати. Какви са тия изпълнения, казвате на Макарон твърдо че заради совобдното движение ни опоскаха учените , лекарите и талантливите деца и си мълчаха сега като намерихме ние начин да кярим почнаха да реват и да сменят правилата и накрая Боко го посреща като принц тоя дребен ***
10
11
 
11
 
! Отговори
Що мирно,тихо ? преди 5 години
Така мирно и тихо не става.Робски народ,*** ....
9
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги, българите вместо да подкрепят някой който стачкува за по добро, започват да дават акъли за неща които не разбират, да остроумничат и да хейтят.Така беше когато стачкуваха полицаите, учителите, мед работниците и кой ли не.Така не се прави, или сме единни или онези си правят какво то си искат.Сега ще орежат тези, после други, накрая вас.На никой няма да му се размине.
8
1
 
27
 
! Отговори
Попай преди 5 години
Робовладелците като не могат да правят бизнес в ЕС, да си изнесат бизнеса в Евразийския съюз и Южна Америка.
7
2
 
47
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Хем реват, че заплатите не били "европейски", хем протестират, когато точно от Европа предложат заплатите в целия транспортен сектор да бъдат европейски. А това, че българските превозвачи ще фалират, не означава, че шофьорите ще останат без работа. Просто ще работят за някой друг, който ще може да им плаща въпросните "европейски" заплати.
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия превозвачи така и не разбраха че Бойко не може да им помогне и могат да разчитат само на БСП и Русия
5
3
 
32
 
! Отговори
bobi преди 5 години
и за какво точно протестират? не искат европейски командировъчни или не искат да се прибират поне веднъж в месеца, за да си видят семейството?
4
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера имало интервю с един от шофьорите, който казал, че тези промени всъщност ще направят животът им по-лесен и удобен. Ама затова не се харесват на работодателите.Което за пореден път показва, че у нас има работодатели (разбирай робовладелци), а не заплатодатели....