Радослава за Боян: Винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе!

Един солов играч ни накара да изкачим нашия си Еверест!
Обновена: 17 май 2018 13:15 | 17 май 2018 07:00, Елка Василева
133
Радослава за Боян: Винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе!
Снимка: Facebook

"Един солов играч ни накара да бъдем заедно докрай и да изкачим нашия си Еверест". Това написа във Facebook жената до алпиниста Боян Петров, след като издирвателната акция беше прекратена.

Радослава Ненова изля душата си и обзелите я мисли, след като окончателно стана ясно, че нейният любим остава да лежи някъде под Шиша Пангма.

"Няма да правя трогателна изповед как се чувствам аз. Аз винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе...

Може би ми се говори за това какъв беше смисъла. Всичко започна от това, че моя мъж изчезна, а аз много исках да го намеря. Не съм хабила енергия да разсъждавам дали беше прав или не. Мисля че геройството изобщо не беше в спортното постижение. Геройството дойде от това, че много хора надскочиха себе си в тази ситуация, бяха добри и това им харесваше, държави се сдобряваха...и това им харесваше, институции сбъднаха една на пръв поглед немислима акция, пилоти изпълниха уникален и единствен по рода си полет. Заливаха ме с мили писма и любов.Дори хейтърите тръпнеха за новина за да нахейтят и да им олекне. Това е най-мащабната спасителна акция в историята на алпинизма...

Странно нали, един солов играч ни накара да бъдем заедно до край и да изкачим нашия си Еверест", написа Радослава.

"А аз просто исках да открия Боян, защото ще ми липсва...", завърши Радослава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
20
 
! Отговори
dfg преди 5 години
Едно българско момче е паднало някъде там............
56
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един солов играч ни накара да изкачим нашия си Еверест!=хм , това не са думи на "жена му", това са думи на човек, който меко казано не го е уважавал!странна птица я тая бивше вече "негова жена"
55
15
 
20
 
! Отговори
Еднин такъв преди 5 години
Хора, може да е всичко, може Боян и жена му да са всякакви, може това което е правил да е неразбираемо, тъпо, безмислено , опасно и какво ли не, но това което Боян оставя след себе си е БЪЛГАРСКО!!! Това са фактите, ние сме БЪЛГАРИ и всичко което е направил ни принадлежи като история, само заради това сме длъжни да сме горди и да го уважаваме..
54
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паритеееее - Данъкоплатеца бил платил да го спасяват. Абе гламаци, знаете ли колко пари са дадени до момента за електронно правителство, дето го няма - 350 млн. Евала на данъкоплатеца, ама що не хейтите и там. Боян Петров е на първо място български гражданин. Той наистина е прославял България, макар че 90% в БГ не знаеха нищо за него. Бил диабетик, а знаете ли на колко болни от това е дал надежда, че могат да живеят нормално. Участвал е в много такива сесии с болни деца и за тях той е ГЕРОЙ.
53
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Декаденти с его малко по-ниско от Еверест ... егоманиаци работещи за собствената си слава и известност БУКВАЛНО ХОДЕЩИ ПО ТРУПОВЕТЕ НА КОЛЕГИТЕ СИ!С морала на бяла акула, това са ви новите герои! Всеки самозабравил се гъзар! Ред Бул скейтъри ... и всякакви... и гаврата да ги сравнявате с Ботев и Левски - не ви е чужда!Такива сте си - новите ***... с лицемерното съпричастие! Да кажете и вие - къде ви сърби "косъма на сърцето"
52
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете да давате трибуна на Радослава Ненова.
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважението може само да се заслужи, не може да се натрапи.
50
16
 
24
 
! Отговори
обикновен човек преди 5 години
гордея се с Боян, гордея се с жената на Боян, гордея се с хората които търсеха и помагаха в спасителната операция непалци и много други, и ме е срам от българите, толкова много злоба .......
49
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От къде пари, его, самоубиец, инсценировка, къв герой бил и тн. Това са общо взето темите които вълнуват повечето тук. Обръщам се към тях - Ще ми се да посочите поне един българин, който в момента е пример за силен дух, непримиримост и воля да прави това което иска. Не знам дали Боян Петров е "Герой", но знам че той е достоен за уважение българин. И не само това, редно е на всеки човек, включително и на него да отдадем необходимото уважение, защото е един достойно живял българин.
48
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герои са хората, които спасяват човешки живот. За другото да помълчим.
47
1
 
9
 
! Отговори
До "до сократ&q преди 5 години
Сократис е просто име и няма нищо общо със Сократ и пише се с главна буква.Образовай се!Обиждаш хора за които си нямаш представа кои са и какви са.Човека е прав а ти си незрялата шматка.Засрами се!
46
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Постижение е когато ден след ден, с упоритост и последователност се грижиш за друг живот, отгледаш дете, изпратиш родител, иска се отдаденост, не е показно, зрелищно като да катериш баира, отнема години, понякога цял живот, затова е и по-трудно и по-значимо от сто изкачени планини. Той се е отказал от това, за да търси визуално ефектното и шоково сензационното.
45
10
 
9
 
! Отговори
Jj преди 5 години
Адреналин та адреналин но за чужда сметка. По пътищата пълно с такива дето си качват адреналина.
44
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сърцата на смелите не замръзват!" Поклон пред Боян Петров!Почивай в мир!
43
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек е герой защото е бил герой. Отличник. човек, способен да положи неимоверни усилия за да постигне невъзможни цели. И е успявал. Защото след като е нахранел и обличал децата си е продължавал да се бори за мечтите си, а не е спирал, въпшреки, че е бил уморен, като всички останали. А жена му е намерила сили да е до него. А не е избягала с децата. Видяла е цената му и го е подкрепила.
42
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ви кажа с какво е ценен Боян - можете ли да си представите на какво е способен човек в нормалния живот, ако е способен да направи нещо толкова трудно и опасно само заради постижението? Можете ли да си представите такъв човек на какви усилия и самоотверженост е готов в НОРМАЛНИЯ ЖИВОТ? Бил катерач с его... Какво знаят мижитурките са живота на големите хора!
41
13
 
22
 
! Отговори
Цветан преди 5 години
Този човек е герой защото прослави България. Нека не забравяме героите си. Моля Ви не пишете глупости а преклонете глава и кажете "бог да го прости".
40
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Един изкачен осемхилядник по нищо не може да подобри животът на обикновения човек"Ами, ако питаш мен, да въртиш до полуда няква трудно изкована тел от трудно намираем метал, залепени за някакви трудно намираеми постоянни магнити, за да накараш една малка жичка във вакуум(трудно постижим) да засвети леко и за малко, си е нещо, дето няма да подобри живота на съвременния човек. Ама заради тая жичка сега пишеш тук. ;)) АААХАХАХАХА
39
8
 
8
 
! Отговори
до сократ преди 5 години
А къде има място човек с химиотерапия и инсулинова зависимост? В българска болница, лекуван по здравни пътеки от българската здравна каса? Ти в българско отделение за химиотерапия влизал ли си? А ника ти е на мъдрец. Явно си шматка с незрял мозък и голямо его, но без постижения. Що не вземеш да скочиш от някъде? Няма ли син кит за тебе? Нали точно като твоя психопрофил най - много се вързвали на синия кит - с голямо его без постижения.
38
9
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Много интервюта с алпинисти , но никой журналист не зададе въпросът каква е премията от изкачването на такъв връх спрямо това дали си соло или в група, защо се стимулира изкачване без кислород и телефон? Това камикадзета ли са или хора. Алпинизмът нито е професия , нито спорт, нито хоби, защото прекрачва прага на човешките възможности. Един изкачен осемхилядник по нищо не може да подобри животът на обикновения човек , а само на екстремният човек. Да рискуваш живот за да спасиш човек в пожар да.