Радослава за Боян: Винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе!

Един солов играч ни накара да изкачим нашия си Еверест!
Обновена: 17 май 2018 13:15 | 17 май 2018 07:00, Елка Василева
133
Радослава за Боян: Винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе!
Снимка: Facebook

"Един солов играч ни накара да бъдем заедно докрай и да изкачим нашия си Еверест". Това написа във Facebook жената до алпиниста Боян Петров, след като издирвателната акция беше прекратена.

Радослава Ненова изля душата си и обзелите я мисли, след като окончателно стана ясно, че нейният любим остава да лежи някъде под Шиша Пангма.

"Няма да правя трогателна изповед как се чувствам аз. Аз винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе...

Може би ми се говори за това какъв беше смисъла. Всичко започна от това, че моя мъж изчезна, а аз много исках да го намеря. Не съм хабила енергия да разсъждавам дали беше прав или не. Мисля че геройството изобщо не беше в спортното постижение. Геройството дойде от това, че много хора надскочиха себе си в тази ситуация, бяха добри и това им харесваше, държави се сдобряваха...и това им харесваше, институции сбъднаха една на пръв поглед немислима акция, пилоти изпълниха уникален и единствен по рода си полет. Заливаха ме с мили писма и любов.Дори хейтърите тръпнеха за новина за да нахейтят и да им олекне. Това е най-мащабната спасителна акция в историята на алпинизма...

Странно нали, един солов играч ни накара да бъдем заедно до край и да изкачим нашия си Еверест", написа Радослава.

"А аз просто исках да открия Боян, защото ще ми липсва...", завърши Радослава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
7
 
! Отговори
ния преди 5 години
До ГошоОоо луди селфита, страшно "героично" уаууу
36
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично аз свалям шапка на тази жена.Всъщност тя е основния човек отговорен за мащабната спасителна организация тя е организатора които успя да обедини нации да в името на Боян.Ами тука много говорехме защо в други важни неща на България не може да се намери пари, и не може да се организираме като в този случай.И е така .Просто в тези други неща липсват хора като нея.Тези хора наистина с важни за България и са необходими.Всички тука реално писахме и се оплакваме за липсата на хора с нейния потенц
35
10
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Аз съм скачал с парашут и с бънджи, качвал съм се на делтапланер, ходил съм на рафтинг, правил съм луди селфита от някой ръбове, ама да взема да се катеря на 8000 м връх и то на такъв студ Никога.
34
14
 
28
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Странно, как някои продължават да героизират безотговорността и възхваляват отричането от най-ценното Живота, в името на някаква натрапчива, неосъществима и създаваща неимоверни проблеми на десетки хора идея.Животът може да се пожертва за спасяване на други животи, но не и за доказване на себе си!Човек със химиотерапии и инсулиновозависим диабет няма място там!Това не е геройство а престъпление!Ако тук има герои-това са шерпите!Фанатиците и жена му, да замълчат и да си тъгуват смирено!
33
7
 
4
 
! Отговори
до хахо преди 5 години
Хахо имал ценности....ХАХАХАХАХАХАХАХАХОХХИХИХИХИХИХИАХАХАХАХАХАХАХАХ
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кавгазов. Ти есемеси за неговите експедиции пращал ли си? Или само лаеш? Някоя фактура да покажеш? Нещо, че някой ти е дърпал от сметката за да може човека да катери? А за издръжката на наследствено болни хора даваш МИЛЯРДИ на година и нищо не казваш. А за тези неща са виновни феминистките. Няма злоба у тебе към феминистките. Да не си фемина?
31
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знам защо. Защото неговите постижения са заплаха за твоето его. Ще рухнеш пред факта, че НЯМАШ НИЩО С КОЕТО ДА СЕ ГОРДЕЕШ ;)))Ще изпаднеш в депресия, че на еди коя си мъжа е изкачил 10 8 хилядника след 2 химиотерапии и на инсулин и тя го е подкрепяла до сетния му дъх, а ти ТАКА НЕ МОЖЕШ. Трудно е, но трябва да го осъзнаеш - ТИ ТАКА НЕ МОЖЕШ! Нито като Него, нито като НЕЯ!
30
18
 
17
 
! Отговори
Д.Кавгазов преди 5 години
Настоявам за отчет колко милиона струват частните амбиции на починалия алпинист. Ако искат и на Марс да ходят, но не за сметка на гладния народ. И за него ще се сещаме по кръгли годишнини като за Проданов. Аман от измислени национални герои!!!
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако прочетеш поста ми малко по -,надолу, ще разбереш, че човека вероятно вече е изчезвал. Но егоистите не четат какво им се пише. Не вникват в него. Егоиста няма как да знае, че химиотерапията има последствия. И те убиват болезнено. Понякога дълго. Каква жена си да желаеш на мъжа си такава смърт, вместо да му позволиш да изживее последните си години с чувство на завършеност и постигнати цели? Егоистка? Садистка? Феминистка? Психопатка? Защо желаеш изтезания за някого, когото дори не познаваш?
28
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички се борят да нахранят и облекат децата си. Някои се борят и за други неща. Някой се борят за още след като свършат с грижите за децата. И именно от тези, кито продължават борбата няма да чуеш хейтване срещу ОТЛИЧНИЦИТЕ. А ще чуеш признание на постиженията им. Иначе да, всички сме равни. Всеки може да бъде хейтнат и да хейтва. АЗ ХЕЙТВАМ ХЕЙТЪРИ ;)))Защото са самовлюбени нещастници, нямащи сила да признаят постиженията на човека, замо защото това би наранило крехкия им Аз...
27
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че не сме му равни. Някои от нас никога няма да накажат близките си хора, като просто изчезнат на майната си, за да не се върнат ниокога, и това доброволно. След седмица тази новина ще е отшумяла, никой освен шепа ентусиасти няма да го помнят този, а жена му и децата му все така ще ги боли ден след ден. Е тази болка не си струва никакви абстрактни химери от плоски филми за сбъдване на мечти. Не съм такъв егоист, че да съм му равен.
26
10
 
14
 
! Отговори
отговор преди 5 години
кат ти писна дигай *** и бягай. Да, това са възможностите. След химиотерапия ако развиеш диабет тип 1 значи не отива работата на добре. Човека се е чувствал пътник и е дал всичко от себе си за да постигне мечтите си. И, да, вероятно е щял да си замине с много страдания в някоя зле оборудвана болнична стая с недообучен лекар и пти пълна липса на качествено лечение и лекарства. Предпочел е да остане при мечтата си. Ти неможеш така. Хейтърите не могат така. Това е РАЗЛИКАТА.
25
4
 
12
 
! Отговори
stelt преди 5 години
...Остап Бендер>Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.Тръгнал е сам ,така се решил ,Не е взел със себе си нито сателитен телефон,нито дори обикновен GPS marker.Как да му помогнеш на такъв ,Беше ясно от самото начало ,че си остава за вечно в планината.Дайте да помагаме ,как да помогнеш на такъв след като той сам не си помогнал.Съчувствам на близките ,те направиха кавото трвбва .
24
6
 
22
 
! Отговори
до 41 преди 5 години
Браво! Хейтват - тези "обикновените", нищо незначещи, дето всеки ден се борят да нахранят и облекат децата си. Тези "слабоволевите", дето все още не са си стегнали куфарите, тези дето нямат "спонсори" да им финансират експедиции, тези дето са чували за еврофондове, ама не стигат до тях! Хейтват същите тези, които събират милиони с есемеси за болните деца на България! Хейтват тези - родили 50 000 деца по-малко - не искайки да ги обричат на мизерия. Частното хоби на един ававтюрист е "геройство"!
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неистовият подтик към самоусъвършенстване гори в душите на големите личности. Това е и Пътеводната им звезда и Демоклиев меч. Поклон.
22
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе може и всички да сте равни, но не всички сте изкачвали 10 8 хилядника след 2 химиотерапии и с диабет тип 1... Как може да сте такива лицемерни ***? Не можете да биете постиженията на Боян. НЕ СТЕ МУ РАВНИ! Вие никога няма да направите нещо такова до края на живота си. Най - голямото ви постижение е да накарате някой чичак да ви качи до 5 - тия етаж на мола(с асансьора) и да ви купи обувчици...
21
5
 
13
 
! Отговори
Enough,already! преди 5 години
Оставете костите му да почиват в мир и си намерете друга дъвка за дъвчене.Разбрахме,че е герой,легенда и мит за едни и грешен човек (като всички by the way) за други.Всеки има право на мнение и всеки го изказа,но вече е време да сложим точка.И тези мнение за пореден път доказаха какво представляваме като нация-a piece of shit.
20
8
 
14
 
! Отговори
1 преди 5 години
Мхм, хора за които най-върховното им постижение е да напсуват Тиквата по телевизора докато жулят ракийка и да набият жена, си тръгнали да критикуват решенията на човек, който е постигнал толкова много...
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нарекаха хейтъри хората, задаващи въпроси за произхода на парите му. Хора, обясняващи, че не мислел за децата си. Никой не го издига в култ. Простро му признаваме постиженията. Би било по - добре това да стане приживе. А за семейството - жена му го е подкрепяла. Ти как би предпочела да умре мъжа ти, на 8000 метров връх или в болницата по време на химиотерапия? Наистина сте тесногръди дребни душици това хейтирите. Същински феминистки.
18
8
 
15
 
! Отговори
сара преди 5 години
Нарекоха хейтъри, долни и малки хора и прочие всички хора, които просто искаха да кажат, че всички сме равни и еднакво ценни и не приемаха и не приемат това да бъде издиган един човек в култ заради / забележете / личните му амбиции и постижения. Никой не беше изпълнен със злба, а само искаше да каже, че Боян е един от нас , а не герой, легенда, кумир и прочие. Просто Боян.Почивай в мир !