Радослава за Боян: Винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе!

Един солов играч ни накара да изкачим нашия си Еверест!
Обновена: 17 май 2018 13:15 | 17 май 2018 07:00, Елка Василева
133
Радослава за Боян: Винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе!
Снимка: Facebook

"Един солов играч ни накара да бъдем заедно докрай и да изкачим нашия си Еверест". Това написа във Facebook жената до алпиниста Боян Петров, след като издирвателната акция беше прекратена.

Радослава Ненова изля душата си и обзелите я мисли, след като окончателно стана ясно, че нейният любим остава да лежи някъде под Шиша Пангма.

"Няма да правя трогателна изповед как се чувствам аз. Аз винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе...

Може би ми се говори за това какъв беше смисъла. Всичко започна от това, че моя мъж изчезна, а аз много исках да го намеря. Не съм хабила енергия да разсъждавам дали беше прав или не. Мисля че геройството изобщо не беше в спортното постижение. Геройството дойде от това, че много хора надскочиха себе си в тази ситуация, бяха добри и това им харесваше, държави се сдобряваха...и това им харесваше, институции сбъднаха една на пръв поглед немислима акция, пилоти изпълниха уникален и единствен по рода си полет. Заливаха ме с мили писма и любов.Дори хейтърите тръпнеха за новина за да нахейтят и да им олекне. Това е най-мащабната спасителна акция в историята на алпинизма...

Странно нали, един солов играч ни накара да бъдем заедно до край и да изкачим нашия си Еверест", написа Радослава.

"А аз просто исках да открия Боян, защото ще ми липсва...", завърши Радослава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
негър хралупар преди 5 години
Боян е велик българин, ама самолюбието и егоизма му май бяха в повече. Пичага беше, но защо впрегна цялата си енергия за неща, в които само той вярваше ? Все пак - браво на него, но така ли трябваше да свърши и още - защо не помисли за тези, които остави след себе си ?
76
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ванго преди 5 години
Бояне наш, който си на планината. Да се пише нон стоп за името ти,да дойдат статии за теб, както днес, така и утре. Дай ни днес нова доза от теб, и прости ни че не сме и ние на планината. В името на Боян, жената до него и медиите за него. Амин
75
0
 
0
 
! Отговори
hm преди 5 години
nekuv krimi-1nz1dent 6te da e, 6t0m t0lk0 m1ster1q 1 4udenka 3a qsn1 ne6t1za. 40vek0 e i3kater1l deset vurha, 4etir1 sa mu 0staval1
74
5
 
3
 
! Отговори
планианр хлопатар преди 5 години
Еми то мъжа ти като се мисли за високопланинска коза ?
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пирин е в бедаспасете го сега!
72
11
 
6
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Може пък човека да не е искал да го намериш ;)Опит за майтап под една тъжна история!
71
10
 
10
 
! Отговори
дедо преди 5 години
2 неща- девойката спешно трябва да си оправи речитатива - преди дни говореше за 'легендарни спасявания' сега го обръща на еротика с това 'не жена а планината го взе' - много не на място, много иначе е начетена признавам- алпинизмът на тези височини е хазарт, трябва да признаем, подготвен си но не знаеш как ще излезе зара или картитеИскаще ми се Боян да можеше още да даде на българската наука и общественост но уви не излезе зара...Съжалявам!
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъжна история.
69
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
15 дни четохме за Боян, сега 1 месец ли ще четем за женицата му?
68
18
 
13
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
Истински герой е Българинът който се удави в UK, спасявайки давещо се момиченце. Боян е рискувал живота си за НИЩО. Безумен е правилната дума не велик или герой. Би могъл да послужи единствено като лош пример. С неговата история децата да се възпитават какво да не правят.
67
11
 
18
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
До всички хейтъри.Вие, колко върхове изкачихте? Говоря в преносния смисъл на думата. На колко болни вдъхнахте кураж? За колко хора сте пример? Колко пъти развяхте трибагреника, там, където малцина успяват? Отново в преноснея смисъл!Спрете се! Престанете да хулите един човек, когото не сте имали щастието да познавате!Малцина са така смислените хора, като Боян. Вземете пример от силата на духа, от отказа да се предадеш пред трудностите в живота и ще сте малко по-успешни!
66
8
 
7
 
! Отговори
стопосто преди 5 години
писнало ми е от такива които не си ценят живота и се мислят за безсмъртни. не излизат печеливши накрая това е ясно. съдбата им взима живота защото не го оценяват
65
5
 
24
 
! Отговори
До номер 62 преди 5 години
Мъртва душа си ти, 1234. Много хора си спомнят Христо Проданов. Много ще помним и Боян Петров. Дали е бил прав или не да се "юрне да изкачва някакви си върхове" - това си е негов избор. Но той доказа, че макар и неограничени, човешките възможности и мисъл, са мащабни. Стой си на топло. Аз не бих постъпила като него, имам други приоритети, но това не означава, че не уважавам делата му. Поклон! Все си мисля, че е жив някъде там.
64
4
 
13
 
! Отговори
rm преди 5 години
Какви държавни пари бе ? Човека си има застраховка, никакви държавни пари никой не ти е взимал.
63
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, вече и ние разбрахме.Айде стига с тоя скапан ПР, че ни писна на всички.
62
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що писане и говорене за един Самонадеян Грешник който си отиде директно в Ада на вечни мъки и страдания.А можеше след Кресненското дефиле да се покае за греховете си и да се примири с Господ Исус Христос и да спаси душата си.но не упорито ще следвал свойте цели е на докъде го докараха не могат и да го погребат и да го оплачат.Аиде трий че дявола ще ти се кара
61
25
 
27
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Никой няма да помни Боян особено дълго скоро ще го забравят,освен родата разбира се.Преди години като бях в Индия един от махатмите каза нещо ще цитирам по памет"Не можем да разберем ,защо хората се кътерят по тези върхове,там няма нищо ние сме били много пъти и тънко тяло там, няма нищо пустош и лед,живота е прекалено ценен за да го поставяш в опасност за нищо" ето това смятат мъдреците,а вие си дрънкайте празните приказки. Кой си спомня за Христо Проданов,колко хора изобщо знаят кой е той?
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не , има нещо мистериозно в цялата история..Преди малко гледах репортаж в "Преди Обед" от летището преди полета му, е да ви кажа изглежда доста притеснен,липсваше му усмивката от лицето .. и говореше за някакви пукнатини и падания и като цяло за инцидент ,навярно е предизвикал съдбата..жалко.Също се разбра и някаква мистерия в палатките открити един път в лагер 3,а после и в лагер 3. Дано има някакво изясняване на случая.
59
7
 
19
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
странни изказвания прави съпругата...
58
4
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
М-да, ако бе жена, щеше да и е по-лесно, да я набие, да я оскуби, но Планината е Жената, не по-малко ревнива и тя знае, как да го вземе... Завинаги!