Търкай, народе, търкай... животът ти зависи от това!

В "Околосветско": Има сериозни проблеми със зависимостта
17 май 2018 18:35, Анисия Иванова
97

22339 гледания   |  Още видео

"С внушителните си седмични награди лотарията беше единственото обществено събитие, към което пролите се отнасяха сериозно. Нищо чудно тя да бе основният, ако не и единственият смисъл в живота за милиони проли. Това беше тяхното удоволствие, безразсъдство, тяхното успокоително средство и интелектуален подтик" – цитат от романа "1984" на Джордж Оруел.

Думите на прозорливия автор са писани сякаш за време като днешното, когато манията по билетчетата на Националната лотария завладя цялата страна.

Инициативата на вицепремиера Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта предизвика своеобразен отговор от най-популярната хазартна игра в България – Националната лотария.

Рекламният клип с участието на актьора Захари Бахаров предизвика широк обществен отзвук и Facebook лешоядите погнаха поредната си жертва.

Какво ни налага шумно рекламираният хазарт – коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR на Искра Ангелова.

"Ние се превърнахме в прокурори и съдии. Готови сме да убием човек. Захари ми е последният проблем. Тук има сериозни проблеми със зависимостта", коментира Искра Ангелова.


 


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
2
 
! Отговори
Абе преди 7 месеца
За цигари и пиячка също се дават бесни пари!Що не се възмущавате от това.Там също има завимост като при хазарта.
Избора е личен.
И разкажете също за сериалът ''Приятелите'' пак от същият роман.
76
2
 
11
 
! Отговори
WWW преди 7 месеца
Развратиха народа.Всеки говори за лесни печалби!Чакайте деца отгледани с такива примери да успеят в живота!Дано закона за забраната на тия реклами на "милионери" влезе по-скоро в сила!Поздравления за Валери Симеонов
75
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Б.Петров колко ли билетчета е изтъркал, за да има пари за катерене?
74
6
 
8
 
! Отговори
vai преди 7 месеца
И да точно ТАЗИ КОЯТО ПРАТИ БАЩА ѝ ДА ПРЕВЪРТИ "СТАНИ БОГАТ" ПРОПОВЯДВА МОРАЛ!!!!!!ИЗКАРА ГО ЦЕЛИЯ ЖИВОТ С ЕДНО МАЛОУМНО ПРВДАВАНЕ ПО БНТ!!!!!
73
4
 
12
 
! Отговори
vai преди 7 месеца
500000 хил.лв се превеждат всички....1000 000 млн.-250 000 се превеждат и другите се изплащат за 20 год.Всички други суми под милион се оревеждат наведнъж!!!Аз искам да попитам тия оядени пръдли не е ли срамно да работиш за 700-800лв!!!!!???????Да кажат по колко хиляди взимат да си кръстостват краката за 2-3часа в ефир!!!!!!Стига с тоя фалшив морал!!!!!Балъците свършиха!!!!!!!Толкова са гнусни!!!!!
72
3
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 месеца
На Васил Божков е лотарията ,и още , няколко комунисти, Пеевски няма толкова много акъл
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре, че Женята се сети да измрънка за билетите. Преди това търкането някак минаваше между другото. Излиза, че той някак ни извади от транса на хазарта и сега всеки реве срещу билетите.
Хазарта си е порок като всеки друг и е жалко как се оставихме цял народ да ни обземе...а баба ми едно време разправяше - което го текламират, значи не е добро. Да, ама не!
70
10
 
2
 
! Отговори
qwerty преди 7 месеца
А на тази кой ѝ дава право да съди хората! Всеки си има право на мнение както за Боян Петров, така и как да си харчи парите. Нито трябва да се съгласяваш, нито пък трябва да си купуваш билетче.
69
6
 
3
 
! Отговори
mmm,neeeee преди 7 месеца
Това, че стотина човечета тук, в коментарите ми "отварят очите" що е хазарт, съмняват се, дали ще "разгадая посланията" на Оруел е смях голям, който само илюстрира посредсвеността и "андрешковщината" заляла нещастната ни държава! Демек "Я това го знам, бе" ... Но най-смешното от всичко е, че точно ТАЗИ е излязла да коментира по телевизията, дето прати баща си да "превърти" "Стани богат" преди време!
68
3
 
22
 
! Отговори
80% преди 7 месеца
Народ, който няма 1 лв за хляб, защото му трябват 2лв за билет да даде - не умира!... Цупете се още, че някой ви слага в 80-те %... Лъжат ви безцеремонно и си давате парите ма вятъра... Милионери ще ставате... Ама друг път... Масово не знаят играещите, ще парите от милионите ме могат да си ги вземат, а се изплащат 20год...Тия измамници след 2 год няма да ги има, чакайте мякой да ви плаща слвдващите 20...баламурници!
67
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
увеличението на фините прахови частици над България идва от търкането на билетчета.
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
тази ангелова не спря д аговори, не дава на никой думата :)
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Българската лотария е бизнес на Ахмед Доган .
64
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Престъпно е да печелиш от нещастието на хората.
63
0
 
44
 
! Отговори
парадокс преди 7 месеца
Протестирате срещу Пеевски, но го финансирате като търкате билетите му...
62
0
 
49
 
! Отговори
Оле преди 7 месеца
Какво мрънкат тъпаците от лотариите. Никой не ги закрива. Само им ограничават рекламите. И това е много добра идея,защото повлиява на младото поколение което гледайки постоянно реклами как разни хора са забогатяли с едно билетче,започват да играят редовно,да се пристрастяват към хазарта и накрая да си съсипват живота и този на семействата си. Това е същата работа като с наркотоците. Започва с една цигарка на седмица после на ден после едно хапче и накрая става наркоман. В случая хазартнозависим.
61
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Веднъж си купих билет. Цяла седмица си представях, че съм милионерка. Обикалях света, развивах бизнес, разделях парите на децата си, имах много приятели. Когато се разбра, че не печеля си отдъхнах, никак не е лесно да си милионер!
60
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Думите на прозорливия автор са писани сякаш за време като днешното, когато манията по билетчетата на Националната лотария завладя цялата страна."
Първата част на изречението може и да е вярна. Но Оруел атакува не лотарията а причината ... безсмислието на живота в съвременната му форма. Но това е много сложно за авторката.
59
10
 
15
 
! Отговори
До 56 преди 7 месеца
То затова е лотария. Никой не ни е карал насила да играем.Аз не съжалявам-все пак си има и тръпка.Но вече спрях да купувам билети.Играя тото-по евтино излиза.
58
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво ви е грижа какво мислят и правят хората. Не харчат вашите пари . Ако им е добре да имат надежда за известно време , това си е тяхна работа. Ако имате куража да се опълчите срещу системата знаете кого да атакувате.