Всички погледи към Западните Балкани днес. Колите – в пътна блокада!

Срещата на европейските лидери
17 май 2018 14:37,
0

Срещата на върха между европейските лидери за Западните Балкани блокира столицата. Ще се реши ли съдбата и ще се отворят ли вратите на региона към Европейския съюз коментира в предаването "Околосветско“ журналистите Златко Желев и Владислав Прелезов.

Срещата събра големите западни лидери, които сядат на масата на преговорите заедно с лидерите на страните от Западните Балкани, за да решат бъдещето на региона.

"Тази среща наистина е много важна. Можем да кажем, че това събитие ни промени на картата на Европа“ - сподели журналистът Владислав Прелезов.

Заради срещата обаче много столичани останаха блокирани на пътя в огромно задръстване, предизвикано от строгите мерки за сигурност и затворени пътни участъци.

"Когато поемаш такива ангажименти, трябва да мислиш за всичко. Това е въпрос на инфраструктура“ - коментира затворените улици и булеварди Златко Желев.

Заедно с това превозвачи от цялата страна излязоха на протест и затрудниха допълнително движението по ключови булеварди в София.

Правителството подкрепи превозвачите, а Еманюел Макрон и Ангела Меркел обещаха да разгледат предложените промени.

„Ако пермиерът и спортният министър не поставят ребром въпроса, никой няма да види протестиращите.“, коментира главният редактор на dnes.bg пред Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари