Да бъде, или да не бъде... легализирана марихуаната?

Добри или лоши последствия ще има това върху обществото?
18 май 2018 10:45, Петя Славова
137

На 19 май в София ще се проведе марш за свобода и легализиране на конопа, който според организаторите цели да покаже истинското лице на пушещите марихуана в България. Трябва ли да се легализира конопът в България и добри или лоши последствия ще има това върху обществото?

Още по темата

"Няколко пъти внасям като народен представител законопроект за легализирането на медицинския коноп. Според категорични изследвания е доказано, че медицинският канабис помага много при ракови заболявания, при химиотерапия, глаукома, хепатит Ц, Алцхаймер и много други болести", категоричен бе Велизар Енчев в "България сутрин".

По думите му в страни като Австрия, Германия, Италия, Испания, Португалия, Полша, Чехия и Холандия от доста време вече ползването на марихуана за медицински цели се контролира от държавата.

Бизнесменът Кирил Вълчев - Скалата е на точно противоположното мнение - "марихуаната и наркотиците отварят в главата на човек врата, през която влизат демони".

"Да почне да се рекламира един наркотик като нещо полезно е абсурд. Като се рекламира нещо, всички деца ще започнат да го взимат. Вижте на какво приличат младежите, които взимат канабис. Погледнете обществата в САЩ и Холандия, където марихуаната е легална. Там цари пълна деградация", уточни пред Bulgaria ON AIR Скалата.

Според музиканта Петър Петков обаче днешната младеж прекалява с наркотиците и именно това е начинът употребата в цялото общество да започне да се контролира и постепенно да намалява.

"Ако взимането на канабис е незаконно, а в същото време всички дизайнерски наркотици са законни, това нормално ли е? При легализирането на марихуаната в Чехия проучвания сочат, че след няколко години употребата на такива наркотични вещества е спаднала много. Ако трябва да сме честни, алкохолът е погубил много повече животи", подчерта още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
19
 
! Отговори
Тодор Пашов преди 5 години
Да запозна с това ,че не пуша...А съм за да се легализира ,защото и без това се разпространява свободно ...Защо пък да не се взимат данаци ,а не мутрите да карат скъпи коли...Който не пуши няма да пропуши ,че е легализирана така мисля аз.
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Алекс, *** много малко взимаш, аз пък не пуша и взимам 10к, спри тревата, за да ти се вдигне заплатата
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29Конопа няма фект на престрастяване не дрънкай простотии !Това ти го пише човек който редовно ползва !Аз мога да пуша днес и да не пуша с месеци !А също мога да пуша два три месца и да спря за почивка за година и тн...Преди да напишем нещо е хибаво да прочетем поне за какво иде реч !
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24, демек само хахавелци пафкат трева
29
7
 
29
 
! Отговори
3123 преди 5 години
Пуша от години редовно. Нямах проблеми в университета, нито сега на работа. Спортувам редовно. Сексът е в пъти по-добър надрусан. Спя като бебе. След тежък ден отпуска безотказно. Говорете си каквото си искате
28
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитам весели и напушени хора около мен, от колкото пияни и нашмъркани чалгари Агресивни и злобни !
27
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да вземаш наркотици означава да обречеш себе си на вечно търсене на следващата доза и да изгубиш всякаква друга цел в живота си.Те водят човечеството до самоунищожение ,бавна и мъчителна смърт а те са злото породени от трудните условия на живот!lТрябва да се вземат глобални мерки за да отървем от това голямо зло поне децата си!
26
10
 
1
 
! Отговори
HELL преди 5 години
До НеопороченРеферендумЗа финансиране на САЩ за война, зомбиране и промиване на мозъци - ПАЛЕЦ НА ГОРЕ,За МИР по света - ПАЛЕЦ НАДОЛУ
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя с бялата риза сигурно продава трева и амфети вечер пред училището.
24
5
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
"Браво" на изказването на скалата- по добре да се тъпчат с химия за мускули. После инфарктче и готово на 30г си инвалид- пълен ***. Тук се говори за медицински цели. Тея дето обясняват, че в Холандия са деградирали поради свободанта употреба явно никога не са посещавали страната. В Щвейцария също е законно да се пуши навън- ама и те са една недоразвита държава. Аз пуша от 10 г на 32 съм и взимам над 3К като escalation manager в Международна фирма- пълен деградант. Проблема е в контрола!!!
23
6
 
15
 
! Отговори
Fsb преди 5 години
Да се легализира!
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До20Чувал ли си че конопа има много разновидности ?Медицински който няма ефекта на напушване, индика която те кара да спиш и сатива която те прави креативен !Много извесни личности взимат от Сативата, певци художници, писатели, учени и тн....Така че не ми пиши глупости като не си в час с тази материя !!!!!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15, коката, ама недъгавите тревомани, от де да знаят
20
4
 
34
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Смъртен случай от предозирал с трева в света няма! Легализацията е нежелана, защото мафията ще загуби пари, а от там ще пострадат партийните каси.
19
2
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Нито един от двата варианта.
18
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърдо против. Тревата ви прави безхарактерни и безволеви, ако искате да сте лесно манипулируеми си пушете
17
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре наркоманите, атака
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Теоретично никой няма право да определя, какво друг пълнолетен човек може да яде, пие или пуши. Освен това е 101% сигурно, че ако се легализира, държавата ще прибира милиони левове на месец от данъци и акцизи. Да не говорим, че световния туризъм ще са насочи към България. От това ще печелят и дори хора, които нямат нищо общо с конопа.
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12 Грам коз в момента е 25 лв !Говорим за първо качество!МВР вдига цената му с всеки нов закон !Децата минаха на *** което е в пъти по-евтино, от пикото което е синтетика се умира или трайно се уврежда психиката !Кое е по добре ?Да консумираш коноп който е био продукт от двора на къщата или *** от мазето на *** махала с един бог знае какви препарати ?Кой вариант избирате ?
14
2
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
да бъде!