Да бъде, или да не бъде... легализирана марихуаната?

Добри или лоши последствия ще има това върху обществото?
18 май 2018 10:45, Петя Славова
137

На 19 май в София ще се проведе марш за свобода и легализиране на конопа, който според организаторите цели да покаже истинското лице на пушещите марихуана в България. Трябва ли да се легализира конопът в България и добри или лоши последствия ще има това върху обществото?

Още по темата

"Няколко пъти внасям като народен представител законопроект за легализирането на медицинския коноп. Според категорични изследвания е доказано, че медицинският канабис помага много при ракови заболявания, при химиотерапия, глаукома, хепатит Ц, Алцхаймер и много други болести", категоричен бе Велизар Енчев в "България сутрин".

По думите му в страни като Австрия, Германия, Италия, Испания, Португалия, Полша, Чехия и Холандия от доста време вече ползването на марихуана за медицински цели се контролира от държавата.

Бизнесменът Кирил Вълчев - Скалата е на точно противоположното мнение - "марихуаната и наркотиците отварят в главата на човек врата, през която влизат демони".

"Да почне да се рекламира един наркотик като нещо полезно е абсурд. Като се рекламира нещо, всички деца ще започнат да го взимат. Вижте на какво приличат младежите, които взимат канабис. Погледнете обществата в САЩ и Холандия, където марихуаната е легална. Там цари пълна деградация", уточни пред Bulgaria ON AIR Скалата.

Според музиканта Петър Петков обаче днешната младеж прекалява с наркотиците и именно това е начинът употребата в цялото общество да започне да се контролира и постепенно да намалява.

"Ако взимането на канабис е незаконно, а в същото време всички дизайнерски наркотици са законни, това нормално ли е? При легализирането на марихуаната в Чехия проучвания сочат, че след няколко години употребата на такива наркотични вещества е спаднала много. Ако трябва да сме честни, алкохолът е погубил много повече животи", подчерта още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
AMSTERDAM преди 3 години
До НеопороченРеферендумЗа легализация и де криминализация на Канабиса палец на горе за отказ палец на долу.Сигурен съм че лйковете ще бъдат много много повеяе.
112
0
 
1
 
! Отговори
Спортното Варна преди 5 години
Е то сега е забренена умишленно... а пък се продава повече от хлеба.. :D
111
0
 
8
 
! Отговори
G преди 5 години
Абе ей ***... пуша трева всеки ден и работя като програмист за 7 бона евро. Ти ли ще ми кажеш, че съм деградирал? Затова пак се махам от България, защото държавата ни е пълна с бавняри като теб.
110
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Марихуана/Алкохол"По изтрезвителното също няма да срещете човек препушил с Марихуана"Да, няма да ги срещнете там. За съжаление мога да кажа, че като лекар вече почти всеки ден ги срещам в приемните отделения на болниците, в интензивното отделение, някои от тях и в неврохирургиите с черепно-мозъчни травми или в прихиатриите. Там са и част от алкохолиците, разбира се. Изводите си направете сами.
109
3
 
11
 
! Отговори
до 119 преди 5 години
*** да видиш как живеят и лично ще се убедиш. А тези глупости за трепенето в училищата как да ги коментирам? При население 300 млн. и разрешение всеки да притежава оръжие колкото си иска, какво очаквате? Аз помня не повече от 10 училищни престрелки за последните 20 години. Тук щяха да са повече, тъй като силно алкохолизираната ни нация, не е много по-нормална.
108
1
 
1
 
! Отговори
До 113 преди 5 години
Да, не се трепятв барове. Но учениците им са на риталин и бензедрин и се трепят в училищата :D не ме разбирай погрешно, за медицинската легализация съм. Но логиката ти не струва.
107
5
 
5
 
! Отговори
Апел преди 5 години
Разпространителите на дрога трябва да се ИЗБИВАТ като бесни псе*та!НАРКОДИЛЪРИТЕ да се пребиват с камъни.
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***...
105
3
 
8
 
! Отговори
pablo преди 5 години
До АнонименТова, че една куха лейка е пушила канабис и се е правила на велика, кво е виновен канабиса, че тая се мисли за жената котка? Баси логиката вадите, сигурно е пила и кафе преди да се качи да кара, и е пушила някоя друга цигара тютюн, аз казвам че те са виновни за малуомното и поведение...
104
2
 
18
 
! Отговори
Димчо преди 5 години
Влизат демони само ако главата ти е празна!
103
21
 
7
 
! Отговори
камен преди 5 години
В никакъв случай не трябва да се легализира от държавата , това значи че тя подкрепя деградацията и точно това ще я постигне !
102
2
 
12
 
! Отговори
Num преди 5 години
Бил съм и в Холандия и в САЩ, ами струва ми се, че по-добре си живеят хората там, отколкото ние тук. Колко са деградирали не знам, ама не съм видял да се трепят с ножове и юмруци по баровете. Апропо, може ли една справка колко точно е положително това, че алкохолът е евтин и се продава навсякъде в България, дори и на непълнолетни?
101
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
легализирайте кокаина тикви с тиквите... после забранете алкохола
100
9
 
7
 
! Отговори
щом помага за рак преди 5 години
тогава да дадат на аптеките ниви ,полета и дори закрити помещения ,в които да се отглежда марихуана и да се продава само на хора със специална рецепта от лекар специалист ! От къде на къде на *** и пульо ще дадат право да отглежда в двора си опиати ?!
99
4
 
22
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Има филмче в нета, където е показано как /в САЩ/ се прави специален извлек от стеблата и корените на конкретен сорт на марихуаната - INDICA. В него има най-силна концентрация на веществото, което помага при рак, МС и други болести. Във филма бяха интервюирани много хора, излекувани с това лекарство. За някои болни това е последна надежда за живот или облекчаване на страданията им. Смятам, че марихуаната трябва да бъде разрешена /както е в някои страни/ само за медицински цели,под лекарски контро
98
0
 
8
 
! Отговори
Таню преди 5 години
От кога мнението на някакъв пребозал менделеевец с отрицателно IQ стана обществен фактор? И т'ва ми било медия... On air... Не сте, уви, на нещо друго сте...
97
25
 
10
 
! Отговори
пълна деградация преди 5 години
Там където наркотиците са легални ,има тотална деградация на младото общество ! Неслучайно Холандия и други страни внасят млади емигранти от арабските страни ! Причината не е чак толкова заради застаряване на населението , а е заради младите ,които са наркомани и без желание да се трудят , а дори и да се трудят качеството на работа на един наркоман е стотици пъти по-ниско от качеството на работа на един нормален човек !
96
5
 
20
 
! Отговори
Webley revolver преди 5 години
Бизнесменът Кирил Вълчев - Скалата?! Моля? Иначе, само 0лигофрените като коне с капаци продължават да не искат да разберат, че конопа е билка с удивително много полезни свойства.
95
7
 
9
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
До наркомански работиХахахахахахахахахахахахахахПо-големи измишльотини не бях чел. Приятелю, сигурно трябва да пуша редовно поне 40 години да започна да разсъждавам като теб.
94
7
 
20
 
! Отговори
Ай стига уье преди 5 години
До наркомански работиСериозно ли уа, ракиджос и цигарите не причинявали зависмост, а Марихуанта се инжектира сигурно. Ти си като екстра нина чалга певицата дето имаше една такава песен за марихуаната хахаххаМария си е растение от Бога, а тея джибри дето ги смучеш са от мазетата на цар киро, същото се отнася и за цигарите наблъскани с какви ли не ***.Към младите послание-наслаждавайте се на ганджата, косете я и я пушете, тя е полезна и не води към насилие, а само към креативност.