Абсурдно ли е? Задължителна дистанция от 70 м по магистралите!

За новите правила, записани в три законопроекта - коментар пред Bulgaria ON AIR
22 май 2018 12:15, Анисия Иванова
192

Нови промени в правилата за движение по пътищата предвиждат шофьорите да спазват задължително минимална дистанция от 70 метра за движение по магистралите. За скоростните шосета тя ще е от 60 метра, а за останалите трасета извън града – 40 метра. Новите правила са записани в три нови законопроекта, които трябва да заменят Закона за движение по пътищата.

Според автоинструктора Йонко Иванов всичко е направено, за да се тормозят водачите.

"Знаци и закони се правят, за да не ги спазват и да има санкции. На базата на тези санкции тези пари отиват някъде, но ние не знаем къде", категоричен беше той в студиото на "България сутрин". Иванов подчерта още, че в новия закон няма философия.

Още по темата

Автомобилният състезател Румен Дунев пък определи предложението за 70 метра дистанция между автомобилите на магистрала за абсурдно, защото на всеки човек усещането за разстояние е различно, а от друга страна е субективен и начинът, по който контролиращите органи ще мерят тази дистанция.

"Това е една предпоставка за излишно увеличаване на корупцията", каза Дунев пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни също, че има много по-добри предложения, които могат да се внесат, за да се постигне по-голяма безопасност при движение на магистрала.

"Да се вдигне минималната скорост за автомобилите, тъй като има абсурди на магистралата и оттам стават най-големите произшествия", допълни автомобилният състезател.

Двамата бяха категорични, че при правенето на законите, които да регулират правилата за движение по пътищата, трябва да се използват повече експертните мнения, а не проектите да се пишат от хора без необходимите компетенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за фиксираните дистанции е пълна глупост и ако се спазва, ще предизвика само пренатоварване на пътищата и задръствания.В Германия например много строго следят за дистанция, но правилото е "половин километраж". Ако се двжиш с 100км/ч, дистанцията трябва да е 50м. Има много радари, които засичат дистанция в зависимост от скорост и снимат.
6
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаци и правила се измислят, за да се тормозят шофьорите -абсолютно вярно!
5
2
 
41
 
! Отговори
Шумахер преди 5 години
Интересно, а как ще стават изпреварванията ?
4
2
 
32
 
! Отговори
КАТ преди 5 години
Толкова е абсурно, че ако имаше поне малко мозук този , който го е предложил щеше да разбере колко много се излага.За 10 секунди се сетих за поне 3 абсолютно немислими ситуации при такова правило.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да се вдигне минималната скорост е добро предложение, но тук наистина матерялът е лош, как полуи.д.иот да кара с повече от 50 по магистралата? Нали ще му блокира процесорът.
2
28
 
6
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 5 години
ДИСТАНЦИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧИ, А МИНИМАЛНАТА СКОРОСТ ДА СЕ НАМАЛИ
1
1
 
33
 
! Отговори
а преди 5 години
Що за де-били пишат законите ?