Нов тренд: 109 българи – милионери от наеми!

387 души са обявили доходи над милион по трудови договори
Обновена: 22 май 2018 08:53 | 22 май 2018 07:30, Александър Попов
35
Нов тренд: 109 българи – милионери от наеми!
Снимка: Булфото, архив

Все повече българи инвестират в имоти, оказва се, че това може да бъде печеливша бизнес стратегия.

109 българи са станали милионери от наеми на имоти, показват данни на Националната агенция за приходите, съобщава "Монитор".

Оказва се, че 387 наши сънародници са обявили в данъчните си декларации за 2017 г., че са получили приходи от над 1 млн. лева през миналата година.

Още по темата

Според класацията на данъчните на първо място се нареждат богаташите, които са спечелили парите си само от трудови договори. Такива са 287 души.

Според разпоредбите обаче пред приходната агенция трябва да обявим и всички средства, които са влезли в сметката ни извън трудовите договори, подписани с шефа ни. Такива може да са граждански контракти за извършване на определен вид работа, еднолични търговци или пък земеделски производители. В данъчните си декларации милионерите са заявили, че са получили тези пари от най-различни по вид дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: НАПмилионери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Как се прави преди 5 години
До Анонимен 28По книжарниците продават специални кочани с разписки - на всяко едно листче от този кочан пише "Разписка за наем" и има пореден номер. Всеки път, когато си плащаш наема, ще искаш хазяинът да ти попълва една такава разписка - там има отделно каренце, в което се вписва за кой точно месец е този наем. В други каренца се отбелязва кой, на кого, колко лева плаща като месечен наем и се отбелязва също така точният адрес на имота. Така ще имаш доказателство, че си предплатил наема.
29
2
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
Във Варна е същата работа. Над 20% жилищата са празни, а към момента е страшен бум в строителството. Купували за инвистиция :) Балон, Балон, Балон, ама народа ***. Банките като вдигнат лихвите след някоя друга година и гледай.... През предишния балон, преди кризата, съседа си купи къщата за 250000евро. Сега въпреки бума не може и за 120000 да я продаде, ама инвистиция.....
28
2
 
5
 
! Отговори
Софето преди 5 години
Познавам доста богати хора, милионери. Имат жилища, къщи, вили и т.н. , а повечето от тях живеят под наем :))))) Нали се сещате.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"да разкатаят фамилията на най-дребните наемодатели чрез глоби за укрити доходи."От 8 години му плащам наем на хазяина. Само от мен почти си е възвърнал инвестицията, а досега ни един касов бон не съм видял за всичките тези години? Кой укрива доходи?
26
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 5 години
Веднъж ги съобщиха.Нали веднъж, през соца, когато посолството на САЩ се помещаваше в сграда в центъра на София, точно преди Нова година бяха окачили на витрината си списък на българските милионери?Тогава районът около посолството беше отцепен, защото народът буквално полудя.Но се разчу кои са в списъка. Сред световно известните ни оперни певци, чиито доходи са ясни, беше и синчето на Тодор Живков, което нямаше иедин ден трудов стаж. Също и една второстепенна актриса хубавица. Тя пък откъде? :)
25
1
 
5
 
! Отговори
До LosHo преди 5 години
Една съседка така си даде под наем магазинчето.Някакъв се споразумял с нея да превежда наема по банков път.Цяла година не му видя очите, но си получаваше наема на точната дата.Цяла година магазинът стоя заключен,никой не дойде в него, през витрината и стъклената врата се вижда всичко.Щом изтече годината, съседката побърза да прекрати договора, страх я беше да не е бандит. Обади му се на мобилния - друга връзка с него нямаше, казал, че е в чужбина и че никой не живее на адреса, посочен в договора
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпадат ми 1,2 млн. нетрудови... Декларирам наем от 100 000 лв. месечно за гарсониерата на баба ми (примерно). Подавам годишна данъчна декларация по чл. 55 от ЗДДФЛ. Плащам 10% на НАП. Остават ми малко повече от милион изпрани, декларирани и законни. С това ли се похвалиха НАП? Че има още 108 като мен??
23
0
 
10
 
! Отговори
С 1-2 наема отЖилища преди 5 години
или магазин, няма как да забогатее, защото яде и живее от тези пари.Малко са тези, които са наследили по няколко магазина на бул."Витоша", "Граф Игнатиев" или "Пиротска". Но те пък обикновено имат деца и внуци, така че наследниците са повече. Едни наследиха банкова сграда, но са общо 16 семейства, направете сметка по колко им се пада.И аз предполагам, че целта на тези статии е да настроят общественото мнение и да разкатаят фамилията на най-дребните наемодатели чрез глоби за укрити доходи.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 - Това само вдига цената на жилищата. В скандинавието, проблема бе решен, с налагане на капак, на жилищните сгради, според сградата, квартала и оборудването.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите намаляваме с 50 000 души на година, необитаемите жилища са се увеличили двойно за 10 години - от 600 000 до 1 200 000. В София 24% от жилищата стоят заключени и не се обитават. В същото време държавата всяка година раздава хиляди разрешителни за нови строежи, а цените на жилища и наеми растат на пук на всякаква пазарна логика. И това ако не е балон?
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започна се ! Липса на надзор, липса на ограничения и така.Сега, човек изкарал милион от наеми, може да инвестира 900 000 лева в ново имоти. И така, до безкрай. В един момент, ще има хора, с по стотици, ако не и хиляди имоти.Представете си, че в един град, 300 души държат жилища, за които ще стигнат за 30 000 семейства ? Чакайте, да ви го обясня - огромни анюеи, огромни жени на апартаменти, до такава степен, че никой няма да иска да продава. Все едно, да продадеш златна мина...
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От догодина ГЕРБ мисли да вдига данък имоти. За някои райони - около 2 пъти.Ще вдигнат само след втори апартамент. Прогресивен данък за тези с по 10 апартамента. Но те пак ще му намерят цаката. Ще ги прехвърлят на жената, децата, бабата, вуйната и т. н.
18
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Ясни са ми като бял ден.И децата знаят, че става въпрос за жалките наемчета от стаи,таванчета и мазета, върху които не плащат данък повечето градски бедняци.Онези, които са с по няколко жилищни имота,няма как да крият наемите, защото съседите им от злоба ги клеветят. Наем от магазин също няма как да се скрие,защото търговецът си го отчита като разход и в повечето случаи в договора с хазяина е предвидено самият наемател да внася в НАП този данък авансово.Ще опухат и бедняците като брашнен чувал
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И моя хазяин иска да става милионер от наеми. Пак ми вдигна наема на гарсониерата.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само от наеми милионер не се става, освен ако не даваш под наем огромни сгради. Колко ли такива собственици има в България?Сигурно се броят на пръстите на едната ръка.Бойковците са намислили нещо друго - нали пълнят хазната главно с данъци, такси и глоби.Сега ще повторят 1 000 пъти, че сума ти народ са станали милионери от наеми, ще подработят общественото мнение за да наложат по-голям данък - върху "печалбите" на градски баби, даващи под наем1 стая от 2-стайната си панелка, за да не гладуват.
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шестоапартаментчикът е милионер и без да ги дава под наем! Може и да е милиардер, но на кой му пука, нали сме стабилни
14
2
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Значи и Фандъкова с мъжа й трябва да са в списъка - нали имат цяла сграда в "Манастирски ливади" с 30 и няколко апартамента ВСИЧКИТЕ под наем - ама ги няма!Що ли???
13
2
 
22
 
! Отговори
Холандец преди 5 години
Един *** пример: Ако в Холандия си направя ремонт на банята, трябва да докажа от къде са ми парите. При нас... ако имам пари, това е достатъчна презумция за недосегаемост.
12
2
 
18
 
! Отговори
Sara преди 5 години
Къде е ДАНС
11
3
 
41
 
! Отговори
GG преди 5 години
Заглавието трябваше да бъде:"109 българи перат милиони чрез фиктивни наеми"