Протест и контрапротест за АЕЦ "Белене" в София

Георги Първанов поведе единият, иска втората атомна
Обновена: 22 май 2018 21:27 | 22 май 2018 21:22, Камелия Цветанова
29

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg


Два протеста - за и срещу АЕЦ "Белене" се проведоха едновременно на площада пред Министерския съвет в София.

Симпатизанти на АБВ настояват проекта за втора атомна централа да бъде възстановен, защото е икономически изгоден. Те бяха поведени от основателят на партията Георги Първанов.
Още по темата
Според тях АЕЦ "Белене“ е икономически обоснован проект, който е необходим на България, след като се затвори АЕЦ "Козлодуй“.

Контрапротестът  беше организиран от  "Демократична България“, откъдето настояват, че няма финансова обосновка на АЕЦ "Белене“ и че досега е довел до източването на милиарди.

Задават въпрос защо е необходимо неговото обновяване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
Като гледам АБВ електората, който иска АЕЦ Белене, половината няма да доживеят до завършване на проекта а другата половина са от малцинството известно с това, че ток не плаща.Малко странно а? Но Тениските и добре принтираните цветни плакати показва добра организация на тези екскурзианти.
23
0
 
0
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 5 години
Sa6to drisliovzite ot taia ismislena partia ne poglednat hora kato Kostov,zaria I o6te kup prodajnizi koito prodadoha I rasru6iha BG.I sega kogato ve4e se poiavi vasmojnost da se sapo4ne stroitelstvoto belene I balgarski potonk tia plahove isko4iha I iskat da pre4at.
22
9
 
8
 
! Отговори
Не на БЕЛЕНЕ преди 5 години
Народът каза окончателно НЕ на Белене като в преобладаващото си мнозинство умишлено не гласува на референдума ни преди около 3 години и го направи невалиден. Народът каза окончателно НЕ и на Южен поток. Тази теми завинаги са приключила за България. Руските под.логи в България обаче продължават да точат лиги за да крадат и се облизват с надежда... Жалко само за изядените милиарди за Белене и Южен поток от комунистическите правителства. С част от тези пари агент Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MOMENT PO VYPEROSA IMAME NARODNO DA OT REFERENDYM DJENDYYRTE MLYK
20
6
 
5
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
Со ро сои дна та оли го ф ре ния в платено действие. Кой и защо разрешава на пропаднали антибългарски терористични елементи да правят протести срещу интересите на България?
19
4
 
7
 
! Отговори
ОПААА преди 5 години
СЕДЕРАСКИТЕ ОТНОВО СЕ АКТИВИЗИРАХА--СОРОСКИТЕ ИМА ЛИ КИНТИ И БАЩА И МАЙКА ПРОДАВАТ--ТЕЗИ ОТКАЧАЛКИ СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО,ЗА ДА ЗАСЛУЖАТ НЯКОЙ ЦЕНТ ИЛИ СТРАПОНЧЕ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ СИ КОМУНЯШКИ ДУПЕНЦА...
18
7
 
15
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Пиргова, Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Явор Дачков
17
2
 
3
 
! Отговори
Harri преди 5 години
До важното е важното е че си платен ***.
16
3
 
12
 
! Отговори
Perekly преди 5 години
Контрапротестиращите са заявили, че ще съхраняват отпадъците от Козлодуй и Белене в собствените си мазета до бидони със зеле. И са готови да купуват ток от централите на по- висока цена, без значение , защото са патрЕоти !
15
8
 
8
 
! Отговори
Harri преди 5 години
До АнонименНе скъпи ми платен предателю. Реакторите бяха спрени от онова пиянде царчето и кунева за да защитят чужди интереси.И двамата са и трябва да бъдат съдени като предатели. Ти също.Реакторите си бяха мноооого рентабилни и сигурни. Просто пречеха на други държави да си продават произведеното.Че кои сме ние че държавата ни да печели от продажба на електроенергия???
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Тошо построи лично 6 енергоблока в Козлодуй. Бай Боко трябва да построи лично поне 2 енергоблока. Метрото, магистралите, АЕЦ Белене - всичко е започнато през социализма, а сегашните само дострояват с чужди европейски пари. Реформаторите-експериментатори бяха изгонени от народа. Достатъчно лудост и експерименти на гърба на народа. Щели да вземат газ от Сърбия, само не директно от Русия. Простички са, лесно се лъжат от западни рекламки. Германия строи, не се занимава с експерименти.
13
1
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Как не ви е срам да наричате контрапротест истинския протест?! Сама това е достатъчно, за да стане ясно какъв човек е писал "репортажа".
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реформаторите обясняваха, че няма инвеститор. Сега има инвеститор. Започнаха да говорят други глупости. За реформаторите-експериментатори е важно да изпълняват антибългарската си роля, платена от знайни и незнайни фондации.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да за АЕЦ " Беляне" иначе след 5 години внос на ток от Турция на " хубава" цена. Не стига, че може от Турция да внасяве газ, но и ток и какво следва после? господа "демократи" ?Пък ако искате преместете се по на юг, ние си оставаме тук.
10
7
 
18
 
! Отговори
Жо преди 5 години
КОНТРАПРОТЕСТ се нарича протест, който се организира срещу вече заявен и одобрен от Общината протест.В случая- Протестът против строежа на АЕЦ Белене беше обявен за това място и за този час много дни преди този на групичката на Гоце.Това означава, че репортажът на ДНЕС.БГ е манипулативен. Опровергайте ме, ако можете.
9
9
 
13
 
! Отговори
РОССИЯ преди 5 години
ес накара бг да исключи реакторите на козлудуй а сега купувайте нехранимайковци ток от които купуваха от бг. белене трябва на бг да има евтин ток но все е едно корупционерите пак ще продават скъп ток на народа ни
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лобито на ВЕИ-тата на мошениците и мафиотите се задейства- за да могат да продават скъп ток на бедните българи................демократични ценности. недейте да ревете, че плащате скъп ток!!
7
17
 
13
 
! Отговори
важното е преди 5 години
" братушките " да са добре , те да имат изгода ! С тази АЕЦ руснаците направо ни направиха роби , не стига ,че построиха АЕЦ с неизгодни за нас цени ,та дори уран сме длъжни да купуваме само от Русия , нямаме право да купуваме уран от други държави !
6
8
 
12
 
! Отговори
асо преди 5 години
Гоце Първанов в затвора. Нагъл, долен предател. ...
5
8
 
15
 
! Отговори
колко да е скъп? преди 5 години
До Анонимен1"скъпите фотоволтаици"не съм чувал за фотоволтаик за 12 милиарда евро.