14 лв. скок на пенсиите от юли... и една пенсионерка: Ще се поглезя!

Предложение: Депутат да живее с нейната пенсия поне за месец
Обновена: 24 май 2018 07:16 | 23 май 2018 20:14, Анисия Иванова
110

От 1 юли средната пенсия ще нарастне с близо 14 лв. Това съобщи в кулоарите на парламента социалният министър Бисер Петков. В момента средната пенсия е около 360 лева.

Bulgaria ON AIR запита две пенсионерки какво ще си купят с новите пенсии.

Това е един обикновен пазарен ден за Радка Попова. Тя е с висше икономическо образование, има над 40 години стаж като счетоводител. Вече е изчислила, че пенсията ѝ от 340 лв. ще се увеличи с 13 лева.

Радка предлага социален експеримент. Депутат да се опита да живее с нейната пенсия поне за месец.

Василка пък живее с 300 лв. на месец, шегува се, че с увеличението на пенсията си ще се поглези.

Увеличението е предвидено в държавния бюджет и засяга всички пенсии включително и социалната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
4
 
! Отговори
до 101 преди 5 години
Господата забравят, че утре те ще са пенсионери.............а ти,приятелю, забравяш, че "господата" така са си опекли положението, че изобщо нямат нужда от пенсии.
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
многото пари водят до пороци сега с това увеличение на пенсиите се чудя дали да не стана дърт ***
96
0
 
8
 
! Отговори
975 преди 5 години
Е сега ще падне яко кайфуване!Я да видим кво ще правя с 14лв. плюс????Ами, ще му ударя едно околосветско на борда на някой супер кораб, ще сваля някоя шведска бабка и ще пия шампанско наблюдавайки залеза на слънцето изтегнат в шезлонга, а с останалите пари ще му мисля къде да ги похарча!!!!Мдааа, предаването по ТВ-то свърши, ще отида да си направя билков чай и ще продължа да мечтая, мечтите са безплатни..., поне за сега!
95
1
 
5
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
На такива разчита Борисов- вместо да се вдигнат(по 98), те ще се поглезят...............Пълен позор!
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е срам за управляващите. Нека да се опитат те самите да изкарат един месец с 200 лв. да си плащат всички задължения и лекарства и следващия месец да вземат 205 лв. с които да живеят, да ги видим колко ще са доволни. Господата забравят, че утре те ще са пенсионери.
93
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарите да не се гаврят с пенсионерите,а да върнат откраднатото след подмяната,когато за една година комунистическа "демокрация" станаха милионери от нашият труд и спестявания.Комуниста само взема-той не дава .
92
2
 
19
 
! Отговори
Silviq преди 5 години
Стига с тези 14 лв. се изхвърляйте ! Малко пенсионери ще ги получат. Повечето, като мен, като сметнат 3,4% по 240лв, ще вземат по 8лв. Инфлацията ще ги погълне и ако дъщеря ми не ме поглези с парфюм - само на сън :(
91
7
 
12
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Е ми да, вместо да се вдигнат, и да ги подкрепим всички, те се лигавят и се радват. Щяла да се поглези. Е ми догодина не 14лв, 14 стотинки няма да вид дадат като сте такива овце.
90
31
 
12
 
! Отговори
Жан Виденов преди 5 години
Стига сте плакали, по мое време цялата пенсия беше по малко от 14лв
89
17
 
15
 
! Отговори
реално преди 5 години
И още нещо, пенсионерите вашите пари ли хвърлят през балконите? Или си мислите, че 20000 лв. примерно са спестени от една мизерна пенсия от 250 лв.?
88
4
 
32
 
! Отговори
реално преди 5 години
Има една приказка за един син, който вързал баща си за врата и го изхвърлил на бунището, защото вече за нищо не ставал. Когато тръгнали да се прибират с внука на стареца, малкия се върнал и свалил въжето от врата на дядо си. На въпроса за какво му е това въже, малкия отговорил, че ще му трябва, за да върже него за врата и да го кара на бунището когато му дойде времето!Извода какъв е? Че на всеки му идва времето и му се връща това, което е сторил!Както, някои плюят сега, така ще плюят и за тях
87
10
 
28
 
! Отговори
Таван на пенсиите -д преди 5 години
Понеже Европредседателството е в България - моля журналисти да попитат Еврочиновниците седящи в София - ЗАЩО има таван на пенсиите в България - въпреки че държавата те пенсионира с по-голяма пенсия от тавана ? Сега когато се вдигат всички пенсии средно с мизерните 14 лв., пенсионерите с таван на пенсиите пак не получават никакво увеличение. Докога постоянно ще се наказват едни и същи пенсионери? Има ли друга такава ЕВРОПЕЙСКА държава, която да унижава и ощетява по такъв позорен начин пенсионерите си , които редовно са внасяли своите пенсионни вноски - МОЛЯ ЗАДАЙТЕ ТОЗИ ВЪПРОС !
86
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баща ми получава 650 лв, а един комшия пенсионер от градския транспорт - 900.Така че Радка и Василка да са си гледали мъжете, та сега да имат високи пенсии. И да са възпитали деца, които да ги подпомагат.
85
2
 
34
 
! Отговори
скептик преди 5 години
Този "скок" от 14лв. го пожелавам от сърце на депутатите!Нито лев повече!И бих посъветвал всеки уважаващ себе си и професията си журналист да не използва повече думи като: скок, отскок, подскок и т.н., ако пенсиите не се индексират с поне 150% или повече!!! И за пишещите, които са се разделили с математиката малко след осми клас - 150% от 200лв. са доста по-малко от постоянните индексации на ония добре познати 240 "другари"!
84
4
 
33
 
! Отговори
Кандидат пенсионер преди 5 години
До РаботещИ аз съм гледал деца, и от моите пари са изплащали и изплащат пенсии на пенсионерите, ама помисли твоята пенсия от чии пари ще изплащат?
83
58
 
6
 
! Отговори
Работещ преди 5 години
До ПенсионерДо кога ще ви плащаме пенсиите от нашите заплати бе пенсионер?Ние се чудим как деца да гледаме, пък на вас все не ви стига и мятате пачки през балконите.
82
4
 
45
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Искам "Обединените патриоти" най-после да си изпълнят предизборното обещание за реално увеличение на ВСИЧКИ пенсии, не само на минималните! И то не само с мизерните 4%! При всяко увеличение на заплатите трябва да се увеличават и пенсиите, защото се увеличават и цените!
81
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавните управници не искат яснота по отношение на пенсиите. Не бива да се смесва пенсията за трудов стаж и години с социални пенсии, инвалидни и т.н. Много ми е обидно да чувам, че за да съм взимал пенсия трябвало да има работещ. Не искам техните отчисления, а моите удържани пари за 40 год. трудов стаж. Нека при поискане, както в правови държави ми ги върнат. Нашите финансисти са тарикати и правят хората балами.
80
2
 
35
 
! Отговори
абсурдно преди 5 години
то скок ще отбележат и тока, водата... и всичко що зависи от тях...
79
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
14 лева е "скок"???!!!Какви майтапчии!То не е и майтап, а жива подигравка от страна на управляваща мафия.