Експерт не приема, че има градски транспорт на магистралата

Според експерта Христо Радков това е прецедент
Обновена: 24 май 2018 06:49 | 23 май 2018 22:26, Красимир Ангелов
63
Експерт не приема, че има градски транспорт на магистралата
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тази сутрин турски ТИР удари автобус на магистрала "Тракия", а при инцидента пострадаха 14 пътници. По-късно през деня автобусът беше изкаран с кран от канавката, а камионът - изтеглен.

Още по темата
Христо Радков, който е председател на Българското обединение на шофьорите, каза, че е бил втрещен от това, че част на Столичния градски транспорт се движи по магистрала.

"Ние сме прецедент, едва ли има друг такъв случай. Говорихме за колани в автобусите, а когато говорим за автобус от градския транспорт, в него не само, че няма колани, а там е допустимо да има правостоящи", недоумява Радков. В студиото на "Денят ON AIR" той изрази също и недоумението си, че някой е допуснал да има линия на градски транспорт на магистралата.

"Толкова ли няма обходни пътища. В този случай знаем, че има обходен път през Горни и Долни Лозен. Защо не минава от там градския транспорт", попита Христо Радков чрез ефира на Bulgaria ON AIR.

Във връзка с днешния инцидент, той беше категоричен, че не може да става въпрос шофьорът на камиона да е заспал и това да е причината за катастрофата. Радков направи и паралел с предишната автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха няколко души. Той припомни, че заключението на разследващите за инцидента от преди повече от месец е страничен удар от кола.

"От днешния случай виждаме как един тежкотоварен камион, който е застигнал с голяма разлика в километрите автобуса, не го е обърнал, както беше обърнат предишният", категоричен беше Христо Радков.

Според него днешният случай показва, че едва ли именно страничен удар от кола е причинила катастрофата през месец април.

Какво още каза Христо Радков вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
737373 преди 5 години
Ne samo che se dvijat avtobusi na gradskiq tramsport po magistralata no v evropa si imat i otdelna lenta za tqh i za taxita-ta....
46
1
 
3
 
! Отговори
Градски транспорт преди 5 години
не приема, че има експерт на магистралата.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният некадърник-експерт. Да го светна малко: в Торонто е нормално градски автобус да има част от маршрута си на магистрала. Но има и някои други за святкане, ако действително ги е грижа за българите в България. В Канада по магистралите максималната разрешена скорост е 100 км/ч, повтарям 100 км/ч. Освен това всички автобуси могат да се движат със 100 км/ч. Както и да го погледнеш само с изхвърлянето 140 сме ги изпреварили........
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този плешивия на снимката ли е експерта? Хахаха ужасен ***.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде този експерт да не говори глупости! По много магистрали в цяла Европа и Америка си се движат автобуси на градския транспорт, разбира се, като едното нищо. Що за глупости?! Направо да вземем целият градски транспорт да спрем, както е тръгнало.
42
1
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
След разклона за Нови хан за София пътят вече не е магистрала има знаци такива като експерта и теб ще кажат,че и по Цариградско шосе не трябва да има градски транспорт а по магистралите ще искате забрана за всякакви автобуси "умници".
41
1
 
9
 
! Отговори
тест преди 5 години
Да, магистралите трябва да се разчистят от всякакви автобуси и по-семпли коли. Трябва са са резервирани за турски тирове, болиди с мутри и лимузини на упрявляващи експерти и политически елит. Всички на 170 метра разстояние, също и странично да отстоят на по 70 метра при изпреварване
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да говорят глупости Експертите, по добре е да сложат едно дете на 14 години и да му дадат таблет и да търси и чете от Гугъл! Или просто водещите да правят това!
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами това е вярно. Става въпрос за автобуси, които се използват като междуградски, а са всъщност за градски транспорт. Трябва да се забранят и маршрутките. Зимата е просто страшно в тях.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо наричат експерт всяко дрънкало по телевизията?
37
4
 
10
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
От такива ''експерти'' сме на този хал,а един такъв даже е Началник на държавата!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Работещ в ГерманияРазлични са да! В Европа са още по зле. Пълни с отделения за багаж, които са вътре като сандъци, местата за сядане са малко, претъпкани са с правостоящи и на всичкото отгоре карат с около 80-100 км/час. Само че липсват турските и българските тираджии...които да правят зулуми
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв експерт може да бъде този клоун ? България пак повежда листата на простотията ! В цяла Европа а и по света няма забрана за градският транспорт на магистрала, що за ид'иоти има в България ? Протест срещу законът "Макрон" който е в услуга на шофьорите като задължава собствениците на камиони за плащат престоят в хотел при 45-часовата задължителна почивка която забранява спането в камиона и задължава шофьорите да почиват като бели хора на бели чаршафи ! Сега тоя шут иска да се забранят градски
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не вземат на место да направят опити за възстановка на произшествието след като транспортните средства са изкарани и при оглед на свой ход са подкарани за ремонт с технически преглед след катастрофа,нали ще бъдат използвани,а хората откарани кой как и за лечение като естествено без тях при следствените опити и изчисления,докога да чакат докат се наумуват след щом не може да се моделира случая заради ламарините за съпротивление на материала и въздействието на деформацията за отклонение от пътя
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прави са! ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ НЯМА МЯСТО НА МАГИСТРАЛА !
32
0
 
0
 
! Отговори
Работещ в Германия преди 5 години
До Анонимен 31Те и автобусите са различни....
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По Европа е пълно с автобуси на градския по магистрали. Повечето летища са извън градовете на 10-15 мин с градски транспорт, метро или автобуси, S-банове и др. Този е някакъв ***.И какво общо има между двете катастрофи с автобуси през последния месец? Освен самите автобуси?
30
1
 
3
 
! Отговори
Работещ в Германия преди 5 години
До 24тия АнонимникАко пътувам с билетче за градски транспорт, на каква линия се возя според теб? Откъде се въдите все такива интелектуалци, бе? Хора, дето не са си показвали носа от село, се изказват по всички въпроси.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията,Су льо и Пу льо -експерт .
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37Има минимална скорост за движение по магистрала! 60 км/ч. Изглежда вие нямате шофьорска книжка или сте се сдобили по втория начин