Експерт не приема, че има градски транспорт на магистралата

Според експерта Христо Радков това е прецедент
Обновена: 24 май 2018 06:49 | 23 май 2018 22:26, Красимир Ангелов
63
Експерт не приема, че има градски транспорт на магистралата
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тази сутрин турски ТИР удари автобус на магистрала "Тракия", а при инцидента пострадаха 14 пътници. По-късно през деня автобусът беше изкаран с кран от канавката, а камионът - изтеглен.

Още по темата
Христо Радков, който е председател на Българското обединение на шофьорите, каза, че е бил втрещен от това, че част на Столичния градски транспорт се движи по магистрала.

"Ние сме прецедент, едва ли има друг такъв случай. Говорихме за колани в автобусите, а когато говорим за автобус от градския транспорт, в него не само, че няма колани, а там е допустимо да има правостоящи", недоумява Радков. В студиото на "Денят ON AIR" той изрази също и недоумението си, че някой е допуснал да има линия на градски транспорт на магистралата.

"Толкова ли няма обходни пътища. В този случай знаем, че има обходен път през Горни и Долни Лозен. Защо не минава от там градския транспорт", попита Христо Радков чрез ефира на Bulgaria ON AIR.

Във връзка с днешния инцидент, той беше категоричен, че не може да става въпрос шофьорът на камиона да е заспал и това да е причината за катастрофата. Радков направи и паралел с предишната автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха няколко души. Той припомни, че заключението на разследващите за инцидента от преди повече от месец е страничен удар от кола.

"От днешния случай виждаме как един тежкотоварен камион, който е застигнал с голяма разлика в километрите автобуса, не го е обърнал, както беше обърнат предишният", категоричен беше Христо Радков.

Според него днешният случай показва, че едва ли именно страничен удар от кола е причинила катастрофата през месец април.

Какво още каза Христо Радков вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И във Варна 409 минава по магистралата, за да стигне до летището и после до Аксаково. Има две решения - или АМ Хемус да започва след летището, или 409 да минава през Владиславово. По правилник обаче гр. транспорт няма място на магистралата.
26
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не се въведе минимална скорост за движение по магистралите такива автобуси не са в нарушение и ако има винетка може спокойно да си кара където си иска ако ще и с 10 км/ч
25
4
 
16
 
! Отговори
Shofer преди 5 години
Какво категорично невярно изказване. Разбира се, че се движат автобуси от градския транспорт по магистрали, като явен прием е Германия, град Дуисбург, както и много други. Какъв е този псевдо специалист , дори и от махалата знаят, че говори лъжи.Спрете да давате трибуна на манипулисти на "малко образованите маси"
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работещия в Германия долу явно е общ работник там, от градски транспорт бъкел не разбира. Има сериозна разлика в Германия между градски и междуградски автобусни линии.
23
2
 
7
 
! Отговори
гого преди 5 години
аха днес отбора на " авто експертите"е на линия. Слагат минуси ама що и те не знаят, то и акъл требе, да го кажем с лек Пернишки акцент....нищо лошо, перничани особено перничанки хубави хора...
22
2
 
10
 
! Отговори
:):) преди 5 години
и да ми цъкаш минусчета, това е реалността, удар на колата в автобуса ясно видим , може и фа не е така брутален като вчерашния но достатъчна предпоставка фа доведе до ПТП с толкова загинали.А вчера просто Господ ни спести една мъка преди днешния празник, за който го чувства празник.
21
6
 
16
 
! Отговори
гого преди 5 години
а на този псевдо експерт хванал да обяснява предната катастрофа с автобус ще му кажа една поговорка, И малкото камъче обръща колата...да си пази мнението за себе си...
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До този в Германия това за което говориш не магистрала в този смисъл а по ниска категория
19
5
 
11
 
! Отговори
:):) преди 5 години
що за малоум.ник е тоз или хайде дървен философ че ще ми сравнява двата случая. В този случай удара е от зад и автобуса е изхвърлен от магистралата. Цяло чудо е че останал на колела а не се е прекатурил. В предишния автобуса е различен в по висок център на тежестта. Удара е стеанично в зоната на предното колело, със загуба на управление.
18
2
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Отново и отново сме след събитията...този градски автобус пътува от години по този маршрут и никой не повдига въпроса..това е повсеместно...тъжното е че никой не си вади изводи за голямата картинка - как във всичко да сме преди събитията а не след тях!!
17
13
 
5
 
! Отговори
Fck преди 5 години
А Експертът приема ли шутове в гъ**а ? Значи експертино ,като се научиш да си експерт разбери ,че нема от къде другаде да мине онзи експерт с автобуса щото там са му го надраскали от Столичен градски транспорт къде да минава ,ако не се сещаш експерте . Така ,че ти препоръчвам днес Експерте да бръкнеш отзад да подушиш и ,ако не си....много... Подри**** да се порадваш на 24-ти май. А хората пострадали в автобуса не им трябват експертните ти мнения. Щот ти имаш зъби а някой от тех немат (насила)
16
10
 
13
 
! Отговори
Fisher преди 5 години
Ало експертна. В Стокхолм в момента се движа по магистралата Е20 с градски автобус 743. Излез от селото където си и виж свят малко пък после може да се изказвал.
15
5
 
15
 
! Отговори
Работещ в Германия преди 5 години
Такива ограничени Бай *** - експерти, пробутвани от някоя партия са се набутали на всички нива в държавата и понеже са интелектуално ограничени, дърпат всичко назад. Хора, които нямат подходящата квалификация за позицията, ги кръщават "експерти", щото на всеки ще му стане ясно, че ако е завършил за готвач или спортист, не разбира нищо от икономика. Експерт стана евфимизъм за некадърник.
14
9
 
9
 
! Отговори
Работещ в Германия преди 5 години
Аман от тиквени експерти, дето идея си нямат какво е в другите държави, та се втрещяват от обикновени неща. Да дойде в Германия, където няма ограничение на скоростта по магистралите и да види че е съвсем нормално градски автобус да пердаши със 100 и нещо по магистралата. Такива експерти като тоя за по-безопасно, че ни сложат лимит от 50 км/ч на магистралата.
13
2
 
23
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Понеже е от градския транспорт всичко минава по леко няма колко е почивал няма шайби няма колани видяхте ли *** министри че със или без колани като е писано то става и на моторните шейни трябват колани налии Москов ***
12
1
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Живея в Канада и тук има градски автобуси на магистралата, вярно в града, но има
11
1
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
"От днешния случай виждаме как един тежкотоварен камион, който е застигнал с голяма разлика в километрите автобуса, не го е обърнал, както беше обърнат предишният", категоричен беше Христо Радков.Този турчин явно дълго време е гонил автобуса,та е постигнал такава "голяма разлика в километрите".Докога турски тирове ще си правят рали по родните пътища?
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОсманГлупости пишеш.До Силистра се летеше с Ан-24 за малко над час и 22лв. Намалението беше за влака, доплащането за спално място без намаление, естествено. Неестествена беше продължителността - около 12 часа! За толкова време се прибираха състудентите ми до ... Куба.Та, лекичко с носталгичното послъгване, моля.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако в в града има магистрала значи има градски транспорт иначе е междуградски.
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха представям си как стоя в автобуса, щото няма места за сядане, и изведнъж той излиза на магистралата да кара със 100. Като във филм на ужасите. Освен това, като в Торонто-моронто като е така, не значи и ние да се влачим със 100 по магистралата. Дето вика човекът, те и в Индия са се накачулили по покривите на вагоните, и от тях ли да гледаме?